ПРОЛЕТ ли е във гората, ПРОЛЕТ има и в душата

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: ПРОЛЕТ ли е във гората, ПРОЛЕТ има и в душата

Мнение от cchery »

Добра нощ :1062 :1062 ..... Аз малко късничко, но пък с желание сядам, не - лягам да ви пиша :221 ..... В Горна съм си в момента - днес пътувах насам, за да донеса котките ни при майка за времето, в което ще сме в Чехия. Трябваше да тръгна от София най-късно в 9 часа, но по стечение на обстоятелствата тръгнах след 12.30 часа..... :1062 :plezya se ..... Еми...., то на мен все така ми се случва.

Цони, Елисче, изчетох ви дискусията още онзи ден. Аз също не разчетох поста на Цони като омаловажаване на професията на сервитьора. По-скоро друго схванах - все пак ние разчитаме на учителите да обучават нашите деца и бъдещото поколение на страната..... Ако точно там се пропукат нещата.... е, Елисче, не се учудвай, че си имаш ядове на работата. И, да права си за това, че битува мнението, че сервитьорите трябва да са едва ли не слуги... Обаче, ако и самите сервитьори не допринасят с нищо за това да се променят обстоятелствата (а четейки те, май това усещам), какво се случва?! Омагьосан кръг..... Работила съм 2 години като сервитьорка.... Отговорността и напрежението са неимоверни. И физическото изтощение, също. Едва ли някога ще мога да кажа дори с приблизителна точност колко каси с безалкохолно на Кока-кола съм пренесла (пълни и празни) и съм заредила по хладилните витрини..... А това е само малка част.. Метенето вечер, парцала да измиеш пода... Бърсането на 30-40 маси всяка сутрин, за да са готови за първите кафеджии, оливерниците.... Но, на - хората си мислят, че сервитьорите са само едни красиви кукли на конци, които трябва да си мълчат и да изпълняват.

Елисче, минах днес покрай Галерията, но ти вече беше приключила работа :954 . Не ти се обадих - разполагам с много малко време..... Но както са тръгнали нещата с моята работа, май налято ще съм свободна :1216 :1216 :1216 . А, дано!

Нелка, не можах да ти отговоря онзи ден във ФБ-то. Неслучайно питах за фотото и за блендата, която си ползвала при портретната снимка на Ани - получила ти се е великолепно!!! Питам, защото и аз имам нов Никон Д3300 (твоят е по-високия клас :954 ) и въпреки курса по цифрова фотография, който минахме наскоро в академията, аз снимам почти наслуки с тази машинарийка.... Първо - не можах да изчета лекциите по фотография, отдадох предимство на лекциите по другия предмет, че беше по-важен. Второ - ръковдството на никона си ми седи във флашката (при това на чист български :roll: ) и чака да го прочета..... Чудно просто!!! :roll: Не съм гледала новите ти снимки - тук в Горна си ползвам мобилния нет от тел-а на лаптопа, а пък той е ограничен и всеки ъп и даунлоуд го "точи" яко. Утре като съм си в София ще ги видя.

Естел, в крайна сметка и аз си останах с децата доста дълго време. Толкова дълго, че те взеха, че свикнаха с мен :221 . И даже тийнът (синът ми е на 14) се радва, когато се уцелим заедно у дома някой следобед. Не съжалявам дори за секунда за избора си. Толкова богата, толкова щастлива, толкова способна да обичам и да раздавам никога преди не съм била!!! А това ме прави цяла и завършена. Имам чувството,че за това живея!!!!

Исках да пиша и за още нещо, но ми се спи... Дано музата да си е с мен и утре. Лека нощ на всички!!! Пускам ви една картина, която ме изуми по много параграфи... Едно, че е едва ли не оживял спомен от моето детство. Но и второ - светлината във вазата с цветята,където са дръжките... Не знам какво има в тази светлина, но ме порази!!!

Изображение
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Чери, благодаря за мнението ти за снимките!
Фотоапаратът ми беше нещо като желание/мечта/интерес от няколко години, но аз буквално не погледнах сериозно на това. Всъщност Италия и конкретно Рим също ми беше мечта. Явно съм се заела да си осъществявам мечтите и усещането е великолепно!
А Рим... не е точно да кажа, че ми харесва. И Прага, и Виена, и Варшава ми харесваха, но след 3-4 дена се чувствах преситена и исках да си тръгвам. Тук е различно. Ако имаше какво да правя, с какво да се занимавам, тук бих могла да живея. Не просто не ми се тръгва, не просто искам да дойда пак, аз всъщност се чувствам на мястото си в Рим. И, колкото и да е странно, разбирам много от езика. Днес в автобуса една баба разказваше на спътника си някаква смешна случка и аз я разбрах и неволно взех да се смея. Ани много се изненада. :954
Ани спи до мен, а аз... всъщност имам да правя тестове за понеделник, които трябва да изпратя до утре, но утре ще пътувам и се налага да ги направя сега. Обаче, не правя тестове, а слушам разни ей такива неща:
[youtube]VHLsLgKN0oQ[/youtube]
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Kleo написа:Алекс е шестокласник, Цвет. :923
Аха, знам, че беше около годините на Райчето, но пък не говориш за матури и пр. а то на вас ви предстои все още.
Днес и утре Райчето е на пробни матури да видим как се е справила.
Нели, много красиви снимки и ми е приятно да те чета за Рим.
Чери, и ти си постнала страхотни снимки от Горна.Слънце, небе,простор, цветя и пролетно ухание...... :954 Благодаря :922
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Честит празник на всички с имена на цветя, включително и на моята Виолета!
:1109 :1144 :1104 :1108 :1107 :1105 :1125 :1145 :1145 :1145 :1145 :1145

Аз май... ще спя следобеден сън. Снощи кацнахме в София и пътувахме с нощния влак към Варна. Вярно в спален вагон, но все пак. Тази сутрин се прибрах в 7:30 у дома, сложих пералня и... излязох, защото днес трябваше аз да водя заниманието по йога в клуба, в който ходя. Децата от секцията по карате са днес в Поморие на турнир и обичайният водещ е с тях. После поработих малко след йогата: прострях прането, измих купчина съдове, направих тестове за утре, писах отчет за пребиваването в Рим, почти направих още един отчет за утре по програма "Студентски практики" и... започнах да се унасям.

Така че, хубава Цветница на всички и... лека нощ! :954
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нелка, честит имен ден на твоето цвете - прекрасната и борбена Виолета!!! Нека продължава да търси и отстоява себе си!!! :1104

Честит имен ден и на двете цветя в семейството на нашата Цвети - ...... ами ... самата тя :954 - Цвети и малката, нежна фиданка - Калинчето!!! Момичета, бъдете честити с тези прекрасни имена и нека те държат успеха близо до вас!!!

И накрая - честит имен ден на Цецо на нашата Цони!!! Желая му здраве, сили и желание да продължава да прави това, което създава вълшебството и уюта на Черни Вит!!!
:954

Нелка, ти буквално ме хвърли в дълбокото - да си пътувала цяла нощ и да свършиш толкова много работа днес......, уау, аз сигурно щях да се търкалям на спалнята цял ден!!! :1062 :1062

Аз днес бях на лекции, после близо 3 часа гледах финалите на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в Песаро, Италия. Накрая излязох до Техномаркет и си купих нов обектив за фотото :plezya se :plezya se , както и една фешън раничка за Никон-а да си го нося на гръб, че вече взе да натежава!!! Ха дано, дай Боже, да правя все по-хубави снимки... Макар че, като се замисля.... за хубавата снимка, освен техника, трябва и душа!!! Или по-точно - трябва перфектния синхрон между двете!!! Аз често го карам само на душа :221 :221 :221 ...... Но да видим!

Утре летим с децата в 12.10 от София. След час и нещо сме на летището в Меминген, Германия. Искрено се надявам там да няма никакъв проблем с рент-а-кар-а и... абсолютно с лекота да пресечем границата с Чехия и да се озовем в късния следобед в Чески Крумлов!! Ако има проблеми, е.... ами... живи и здрави, ще ги решавам на място!!! Слава Богу, че Момчил не е с нас, защото на него проблемите (особено в чужбина) хич не му понасят на нервната система :1062 :1062 :1062 .

Днес на обяд получих отговор от мениджъра за нашата фирма в Гърция - беше доста положителен и разбиращ!! Утре, преди излитане, пускам един имейл, с който слагам началото на края и на моята работа в Байт България!!!.... Така се случват нещата и аз съм щастлива, когато..... има случване. Мен застоят ме унищожава!!!

Това е, момета!!! До утре.... или от София (докато си пия кафето) или направо някъде от летищата или чужбинско!!! :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Чери, пожелавам да имате страхотно време в Чехия и да нямате никакво проблеми по пътя :524 (и да си купите от нашите сувенири :222 )
Ще чакаме и снимки :922
Нели, знам, че ще прозвучи егоистично, но като ти чета програма и на още няколко съфорумки ми става по спокойно, защото си давам, че не съм само аз с такава :1062 Т.е не се чувствам частен случай :mrgreen:
Другите девочки къде сте? Как сте?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Няма как да не се похваля, просто няма как! Ето, вижте сами: https://www.facebook.com/neli.alexandro ... 4035774444
Имах чудно хубава вечер, подарък от Цонито, която днес простичко ми написа мило съобщение, че е във Варна. :954 :954 :954
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

:922 :922 :922
Беше чудна, чудна вечер! Мястото, което Нели избра вече ми е любимо, а залеза ... ами просто го вижте.
А Ани е страхотна - толкова лъчезарна и общителна, просто не е възможно да ти е скучно с нея!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели, Цони, радвам се, че сте се видели! :1211
Варна ми е любим, много любим град! :954
Къде бяхте, къде се разходихте, Морската гара? :222
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Kleo написа:Нели, Цони, радвам се, че сте се видели! :1211
Варна ми е любим, много любим град! :954
Къде бяхте, къде се разходихте, Морската гара? :222
Деси, нямаше време за разходки всъщност, защото аз бях на работа и се освободих чак вечерта. Остана време обаче за вечеря в "Хепи" на Морска гара, любимо мое място, най-вече заради гледката от прозореца.
Публикувай отговор