Деска, аз въобще не гледам новини!!! Но съвремието ни е такова, че изобщо не е необходимо да гледаш и търсиш новини, за да ги научавашKleo написа:/съзнателно съм свела гледането на новини до абсолютния минимум/

По повод темата - благодаря ти, че ми писа. Нямаше начин тази тема да не стигне до мен - двете деца от Бургас са набори на моите собствени деца!!! КАК ДА НЕ СЕ ЗАМИСЛЯ ПО ТЕМАТА?!?!?!?! Дори днес проведох сериозен разговор с Коко и Бела. Доста сериозен. Обясних им и разказах случая в Бургас. Ако можеше да снимам очите на Бела в момента, в който я попитах "Бели, това момиченце е на твоята възраст - как би се почувствала, ако днес чуеш, че Л. или Д. (най-добрите приятелки на Бела) са били убити?!?".... Коската го запитах дали вярва, че след като убиецът от Бургас излежи присъдата си в затвор и излезе, ще се промени и няма да продължи с престъпленията?!!?!?!?!...... Отговорът е предизвестен! Исках да ги провокирам за малко да влязат в "кожата" на децата от Бургас.... и да почувстват облекчението, когато след това "излязат" от тази роля, за да си дадат сметка.... как се стига до това положение.... и колко безнадежно е, когато нещо много лошо се случи! Ако решат, че това не са правилните неща, нека помислят и открият причините, довели до тази трагедия.... и никога да не стигат дотук!
Специлно за речника на Коко буквално не мога да дам преценка, не за друго, а защото изказът му (устния) ме плаши .... Той не може да се изразява добре устноKleo написа:На Алекс речникът му е много по-беден, отколкото аз искам, да, признавам го това нещо.
И много по-малко чете, в сравнение с мен, на неговата възраст.

Днес, след сериозния ни разговор, Коко се прибра в стаята си. Прочел е 1 тема по история - учителят им по този предмет от ТУЕС преди 2 седмици е пуснал в тяхната група 40 теми за четене за подготовка за входното ниво

Слава Богу, това лято Коко излиза навън с приятели много повече отколкото миналото. Ходят с колелетата до Студентски град, до Декатлон. Днес с негов съучених бяха до РИНГ мол, за да си търси Коки обувки за ритане и нова топка, след което се върнаха и сега са навън и играят тенис на маса. И това са неща, на които много се радвам...