Тихо се сипе първият сняг, галено щипе бузките пак!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Re: Тихо се сипе първият сняг, галено щипе бузките пак!

Мнение от Ванчето »

Нели, успех! Стискам ти палци и аз! :923
Кога ще получиш отговор?
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Нели, успех и от мен :940
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нелка, и от мен сърдечни пожелания за добро развитие и положителен финал с дисертацията ти!!! :923 Кога се очакват някакви новини?
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

cchery написа:Нелка, и от мен сърдечни пожелания за добро развитие и положителен финал с дисертацията ти!!! :923 Кога се очакват някакви новини?
Благодаря, момичета!
Новини чакам най-рано в края на следващата седмица.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Честит нов месец на всички ни! Нека изпълним Февруари с автентичност :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Честит нов месец на всички ни! Нека изпълним Февруари с автентичност :923
:524 :524

Добро пожелание, Деситас! Не бях го чувала, не се и бях сещала :???: :-| .

Мили момичета, поизгубих се... Голяма дандания у нас от миналия петък - Момчил се тръшна с грип и земята се завъртя около него :221 :221 ... Почти една седмица бях подложена на гръмовната му кашлица, съпроводена с гръмотевични кихавици, реки от сополи и нескончаем словопад от всевъзможни оплаквания, пищно гарнирани с пъшкане, пуфкане, пъхтене, пръхтене, бучане и мучане..... Не мога да го опиша добре, а и в момента, "благодарение" именно на горните условия, в които живях 1 седмица, съм с главоболие и кашлица... :126 Хубавото в ситуацията - Момчил се оправи. Лошото - Коки се разболя доста зле. Хубавото - от днес Коки вече няма Т и е доста по-жив. Лошото ...... няма лошо :954 :954 , защото все пак успяхме и воала - ето ни в Рим от днес :1216 :1216 . Кацнахме рано сутринта с полет на уизеър - още в 8 часа. Посрещнаха ни плътни сиви облаци и дъжд. Но докато се придвижим от летище Фиумичино (на 30 минути с кола от Рим) до Вечния град, да се настаним, да похапнем и небето така се избистри, че с Бела дори си оставихме зимните якета в апартамента и отидохме да видим Колизеума. Останах малко разочарована... това изключително пищно за времето си, а и за сега (всъщност за времето си е било драматично пищно) някак си е оставено на произвола на времето... Може би властите не искат нито да го реновират, нито да го реставрират, а още по-малко да го възстановяват, но в състоянието, в което се намира сега, човек трудно може да си представи неговата грандиозност. А може би - още по-добре. Като се има предвид, че това е било място, където страшно много хора и животни са загубили живота си в името на зрелището..... Кой знае.

Продължихме разходката из Рим, докато стигнем един ресторант, който искахме специално да посетим. Навсякъде, накъдето се огледаш в този град, историята те хваща за ръката и погледът ти остава прикован в древни красоти и величия, за които се чудиш как са били изработени или построени навремето. Рим не ми се видя натоварен с трафик, както се очаква за европейска столица. Дори..... не видях нито един батман или мигранти. Даже и негрите, които обикновено кесят по туристическите атракции със собствени версии на сувенири, които продават за центове, бяха малко. Времето по някое време пак се развали и заваля, но скоро се смени с ведро слънце и усещането за пролет тук е навсякъде!!! Засега много ми харесва!

Не съм чела назад какво и как сте. Помня, че Декс беше писала голям пост, но така и не успях да го коментирам (не че е задължително, но си спомням, че исках нещо да питам). Всички чакаме с Нелката добрата новина за дисертацията ѝ.... и така.....

Отива да си оправям снимките от днес и после ще ги кача. Засега това от мен. :329 :329
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Добро утро! Пия капучино в една пицария и се радвам на ранното ставане.
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Пак съм аз. Открих, че не мога да публикувам емотиконо от клавиатурата на телефона, но стана по трудния начин - "накълвах" дълъг пост, който не успях да публикувам. Сега ще пробвам пак, имам много време, защото чакам Яна, която е ма олимпиада по математика. В огромната пицария сме аз и десетината сервитьори и сме се сгъчкали на 2 съседни маси :) :). Слишам ги как си говорят за пътуване до Тайланд...
Чери, завиждам то (отново) за Рим. На мен много ми хареса преди 12 години, а Колизеумът ми направи огромно впечатление най-вече с инжинерната си мисъл. И според нашия гид там никога не са хранили лъвове с християни :).
Изморих се от телефона, затова ви пожелавам слънчев и лежерен ден :), аз мисля да почета малко и се надяавам Яна да не реши да седи 4 часа на олимпиадата.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро. Как сте днес?! Ние осъмнахме със силен дъжд, а в момента виждам синьо небе и слънце в прозореца си....... римска му работа :1062 :1062 .

Декс, желая успех на Яна на олимпиадата, а на теб - да не я чакаш много. :954
dexter написа:На мен много ми хареса преди 12 години, а Колизеумът ми направи огромно впечатление най-вече с инжинерната си мисъл. И според нашия гид там никога не са хранили лъвове с християни :).
Мисля, че разбирам защо ти е харесал :954 - дори от много краткия ни престой от само един ден вчера, аз мога да кажа същото - вътрешното ми усещане ми за Рим е прекрасно. Колизеумът ме изуми с идеята за такова съоръжение в древността и с нейната реализация - ние, които днес разполагаме със супер модерна строителна техника, с програми, които изчисляват и с най-малките подробности всичките необходими техническо-технологични етапи на построяването на сгради и съоръжения, с 3д софтуер, който визуализира с удивителна реалистичност новите сгради, не можем да проумеем как малко след Христа древните са замислили и изградили стадион с 50 000 места!!!!

Но... това, което никак не ми хареса вчера, е че Колизеумът в днешни дни е загубил тотално от грандиозността и помпозността си. Или не могат да го възстановят (или поне реставрират) или...... няма как (но това последното не ми се вярва). В момента този внушителен монумент на древността изглежда нещастно ...... поне аз така го видях.

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

И аз го видях по същия начин, Черита, през април 2006 година. Тогава бяхме в Рим аз, Хри, мама, татко, леля, Ками, Роси и Иво. Алекс беше на 2 и не го взехме, оставихме го при свекърва ми и майка й /баба Божка/ да го гледат.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Не помня да съм забелязала разруха в Колизеума, но преди 12 години може и да е било друго :). Чери, предполагам знаеш, че от оригиналната постройка не е останало нищо, защото през вековете римляните са използвали камъните за собствените си къщи. Възстановяването е започнало не помня кога точно, но всички тухли са нови, на приблизително стотина години. Може и да съм очаквала да е старо и очукано, а може и на времето да не съм обръщала внимание на това. На мен в Рим ми харесаха старите, олющени сгради, някакси ми бяха много автентични. Определено искам да се върна пак там.
Яна не е решила едната задача от общо трите, много била трудна, мъчила я по много начини, но не се получило :). каквото, такова, ще има още 3 състезания. Аз се порзходих из квартала на МГ-то и вече съм сигурна, че трябва да се преместим да живеем там. Видях се за малко с една приятелка, разменихме си по една торба с книги и сега мога да се отдам на мързеллив следобед, с четене и редене на пъзел :).
Заключено