Разговори за малцина през новата година (2019)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от cchery »

Добро утро, момичета :). Снощи тръгнах да пиша пост тук и вижте какво ми се случи:

https://www.facebook.com/10001122531290 ... 392424331/

ellis_stoyanova написа:Много зависи с "кои очи"гледаш София.Аз понякога,когато пътуваме към Перник и като видя Софето и толкова ме умилява,лятото отварям прозореца и вдишвам,някак за да усетя дълбоко в себе си живота там.Обожавах като мъничка да ходим при сестрата на баба ми,живееше в Иван Вазов,на 15 етаж.Качвах се на покрива,виждах безбройните светлинки,не спящият град,чувах сирените,в далечината,а сякаш в мен,затварях очи и обожавах това чувство-да чувствам...Не така обаче се чувствам ако трябва да свърша нещо из града :1044 .Не знам дали съм ви казвала,но аз съм родена именно там :mrgreen:
Аз не знаех, че си раждана в София, Ели :954 , но пък сега го научих. Действително зависи с "кои очи" я гледаш Софията....., както и какво е вътрешното ти състояние, ако мога така да го нарека. Лудницата в града е повсеместна - дори и в жилищните квартали, но аз вече свикнах с това и честно казано не го забелязвам. Продължавам да се учудвам как на младите хора им харесва тази забързаност, сивота и ... липса на внимание към детайла. Като се отиде по Витошка или по Стамболийски и гледката е една и съща - облечени делово млади хора бързат ли бързат... за поредната среща, работно кафе или обяд. Всички са с един сериозен вид все едно всеки момент ще решат най-глобалния проблем на Земята.... Предполагам, че работата им наистина осмисля ежедневието им...., но според мен просто не са задоволени извън живота в офиса...... и си придават важност. Не всички, де..... но повечето. Така го чувствам и когато се озова на центъра, т.к. аз не бързам по важни делови въпроси, просто се забавлявам да гледам цялата тази офисна суета :) :)
ellis_stoyanova написа:А иначеееее.....днес съм бясна.Имаме 2 бездомни кучета,които са крайно агресивни,звънях до общината,вдигат ръце,свързах се с 1 мацка от НПО,но и тя не вярвам да направи кой знае какво.Бяс,бяс,бяс,откачам,особено след като днес Анджи си дойде разплакана и изплашена
При нас тук се намери НПО, което да помогне в този случай и кучето беше настанено в едно семейно ранчо в планината и от агресивно се оказа страхотно. Но това е тук. В Горна....... не знам дали има някой да ви помогне, затова ти предлагам един нестандартен ход - да станете приятели с песовете. Да ги подкупите с храна - според мен в рамките на седмица агресията им ще изчезне. Това малко на прима виста, защото не съм виждала животните. Но тук пред нашия блок успях да се справя точно по този начин с един Белушко (това не е същото куче, за което писах, че беше настанено в ранчо), който също подгони Бела преди няколко месеца и тя имА късмета наблизо да има млада двойка с бебе в количка, които са я спасили. После се сприятелихме с кучето - аз и Бела - точно по този начин: почнахме да го храним и да му говорим, така че да разпознава гласовете ни. И той вече идваше с радостно махане на опашка към нея, когато я чуеше да говори, но явно някой се обади в кучкарник и го прибраха. Всъщност не знам какво се е случило с Белушко, но така или иначе изчезна.

При нас нищо кой знае колко ново. Всъщност има - Бела спечели таблет заради есето си, което писа на английски по февруарската тема на новата училищна платформа sCool media. Много съм щастлива, защото след тази изключително брутална реакция на собственичката на клуба ѝ по гимнастика - да я изключи заради мой коментар, Бела имаше нужда от нещо, което да ѝ вкара самочувствие и да ѝ повдигне духа.
За креативната идея да представи любовта през грижата на една жена за бездомни животни, както и за забележителното ниво на английски език, таблет получава и Белослава Донева от 128 СУ „Алберт Айнщайн“ в София.
Аз откровено казано все още се чувствам доста виновна пред Бела и обмислям как точно да не оставя нещата в това положение, защото за мен несправедливостта към Бела беше огромна.

Нелка, изваждам си нарочно няколко цитата от теб... тези по-долу. Първо, защото те са доста съществени в ситуацията, създала се между класната на Ани и вас двете. Второ, защото..... повярвай ми, нещата, които си написала, имат и доста по-универсална валидност, съотнасяйки ги към случилото се с Бела.
Нели написа:Разбирам също, че в днешно време всеки родител има претенции към учителя и твърди, че неговото дете е много чувствително. Нищо няма да им стане на децата ни, ако отвреме навреме получават по някой житейски урок, въпреки чувствителността си. Това важи и за Ани. Обаче класната в случая не разбра основното - аз всъщност се опитах да помогна на нея. Тя ще трябва да работи с този клас години, децата трябва да имат доверие в нея.
Нели написа:Елисче, в тази история най-много съжалявам, че от една глупост стана "история". Това е нещо, което би трябвало да се изясни на момента,
Нели написа:Първо, логическа грешка - Ани откъде да знае, че има оценки, които междувременно са нанесени, че да си даде бележника?

Второ, психологическа грешка - сега Ани е и публично посочена с пръст. Тези разговори се водят насаме.

Трето, грешка в комуникацията - Ани не е писала писма и дори не знае за какво става дума. Аз не исках това да се раздухва, а само да помоля ЛИЧНО класната да поговори дискретно и насаме с Ани, за да ѝ дам шанс да възстанови това, че досега Ани я харесваше.

И четвърто, педагогическа грешка - Ани вече няма да има доверие в нея и няма да иска да споделя с нея училищните си проблеми. Няма да я възприема като "майката на класа". Няма да очаква тя да прояви разбиране, защото тя дори не се е опитала да разбере. И ще се опасява, че ако сподели нещо лично с нея, тя ще го обсъжда пред целия клас.

Цяла поредица от грешки според мен. Поправете ме, ако греша.
  1. ЖИТЕЙСКИТЕ УРОЦИ - напълно съгласна съм, че децата трябва да се учат на такива. Друг е въпросът, че примерите по-скоро трябва да са положителни. И особено важно е, когато възрастен сгреши, да се САМОпосочи пред децата - да стане ясно, че всички грешат, но достойнството остава дори и след такива моменти. Защото е достойно да осъзнаеш грешката си и да се извиниш или да предприемеш действие, което да поправи настъпила вече несправедливост. Уви..... и тежките житейски уроци са уроци....
  2. От "мухата да стане слон" - не разбирам и не извинявам възрастен, който допуска точно тази грешка в живота и отношението си с останалите хора. Подобна инфантилност би следвало да е изчистена с годините, но има хора, които обожават да са жертви и точно те са тези, които от някаква глупост правят история.....
  3. Лоша комуникация, откъслечна информация, думи, ивадени от контекст - да се възползваш от всичко това за постигане на определени цели - ами... че това си е чиста проба злонамереност. Освен, ако не е и въпрос на нисък интелект.
  4. Педагогическа грешка и проблем с доверието - след подобен казус задачата на родителя става още по-трудна, особено когато детето влиза в пуберитета... Да създадеш морално-нравствени устои в такъв момент, без да има много странични лоши фактори, само по себе си е задача с много повишена трудност. А когато към това се добави "хлъзгавия пясък" на хора, от които младият човек зависи и с които имате меко казано различия, не знам..., но ако зависи от мен, аз бих сменила средата на момента. В нашия случай така и стана, де - дори без да ми се наложи да вземам това решение.
Хайде, кажете вие как сте? :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели, Ани, какви синхроничности при вас двете има! :923 :923 :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Как сте в това прекрасно пролетно време?! :954 :954

Ние днес изкарахме едно 5-6 часа навън. Преди обед бяхме на мача на Коки - играха с отбора на Владая при това на техния терен. Ми то като си във Владая не се чувства, че си в София :lol: :lol: - едно такова спокойно, тихо, птички, кучета, кокошки се чуват...... После пък обядвахме навън и накрая се прибрахме..... а аз дори се почувствах изморена и си полегнах за малко...... Беше ми хубаво. Нямаше напрежение. Нито съм карала Бела на тренировка, нито съм я вземала от залата..... нещо, което ми беше ежедневие през последните 3 години... да не кажа много повече. Имахме и гости вечерта. Въобще - интересен ден.

Утре ще ставаме рано, защото традиционното ни вече неделно предизвикателство с ултрамаратонеца Краси Георгиев е насрочено за 9 часа в Южния парк.... А пък сега просто си стоя на тишина в хола - едно такова лежерно ми е и реших да драсна два-три реда.

Искрено се надявам всички да сте добре и да минете да се обадите. От доста време не съм "виждала" тук Ванчето и Цони, че и Декс :954 :954 :954 . Хайде, минете да кажете пролетно ли ви е и на вас. :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

cchery написа:Беше ми хубаво. Нямаше напрежение. Нито съм карала Бела на тренировка, нито съм я вземала от залата..... нещо, което ми беше ежедневие през последните 3 години... да не кажа много повече.
Чери, в крайна сметка тази история с отстраняването ще се окаже за добро. Вероятно и ти, и Бела сте имали нужда от това, но не сте се "решавали" да го направите, защото сте вложили токова много усилия в художествената гимнастика, че не сте били готови да ги оставите да отидат "напразно".
Във всеки случай с цялата енергия, която и двете имате, сега ще употребите освободеното време за нови и вълнуващи неща. Сигурна съм. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Как сте, момичета?! :923

Ама как се застуди днес, а?! :1215 Сутринта тичах - излязох рано преди 8:30 часа и все още имаше слънце и не беше много студено, но следобеда заваля дъжд, един гаден вятър се появи..... Дори включих парното :) .

Но и без да ми дреме дали е по-хладно или не, днес си подредих гардероба - махнах най-дебелите си блузи и панталони и извадих тениските с къс ръкав и панталоните до под коляно, клиновете..... каквото и да е..... оттук насетне зима няма как да стане, така че..... "Добре дошла, пролет! :)"

Нелка, в думите ти по-долу има доста истина:
Нели написа:
cchery написа:Беше ми хубаво. Нямаше напрежение. Нито съм карала Бела на тренировка, нито съм я вземала от залата..... нещо, което ми беше ежедневие през последните 3 години... да не кажа много повече.
Чери, в крайна сметка тази история с отстраняването ще се окаже за добро. Вероятно и ти, и Бела сте имали нужда от това, но не сте се "решавали" да го направите, защото сте вложили токова много усилия в художествената гимнастика, че не сте били готови да ги оставите да отидат "напразно".
При това изстрадана. Действително след 8 години по залите на Бела не ѝ се искаше да спира с тренировките. Още повече, че вече имаше индивидуално съчетание, чакаше си трикото....., а и на едно мое подхвърляне, че догодина, когато е 7-и клас, е добре да спре да тренира като състезател, а просто за поддържане на форма, тя категорично се противопостави. Ако има нещо хубаво в цялата история, е че някой друг взе решение, което и двете не бяхме готови да произнесем. Всичко това вече остава в историята....... Аз написах своята болка - получихме доста подкрепа от приятели и не само. КРАЙ на всичко.

Края на тази седмица се очертава доста активен за нас. Събота първо ще гледаме мача на Коки и после отиваме до Пловдив, където ще празнуваме 75-ия юбилей на бащата на Момчил. На другия ден се прибираме, приготвяме багажа и в 20:40 часа отлитаме за Братислава :954 . Ще останем 3 нощувки там, а след това още 2 във Виена и на 5-и април петък се прибираме обратно. На 6-и ще пътуваме до Етрополе за мача на Коки......, неделята ще имаме HOKA ONE предизвикателство с Краси Георгиев и се надявам следобеда да си починем малко от пролетната ваканция :955 :955

Нелка, нещо ново по вашето пътуване с Ани?! :954 Някоя промяна, някоя нова спирка или забележителност?

А другите - как ще прекарате тази училищна ваканция?!

Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Ние за пореден път ще си бъдем вкъщи.Тоест децата,ние с Боби ще сме на работа.Чери,възхищавам ви се за света,който разкривате на децата си чрез тези екскурзии.Много бих искала и аз да мога да им покажа толкова много места един ден....
Хайде къде сте останалите?Деси никаква я няма тук напоследък,или поне в тази тема.Нелка,при вас нещо?
Ванчето,Цвети???Хелоуууу май френдс :954 :1062
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Нелка,честит рожден ден на Ани!Нека бъде смела в мечтите си и ги постига с лекота!Нека има щастие,усмивки и любов в живота си!Бъдете здрави!!! :922
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Здравейте, мецанки :954
Отдавна не съм се вясвала тук. Прочетох само последните странички и почти не знам какво се случва с вас, но смятам да поправя тази си грешка.
Новото при мен е, че съм започнала първи стъпки към осъществяването си на една мечта и тя е да работя като фрилансър. От нова година имам поръчки, които работя лично за себе си или казано по друг начин работя един вид на две работи. Малко ми е трудно, но те мечтите така се сбъдват с труд и упористост. Децата-Симчо и Калинка спечелиха с техния отбор по роботика едно международно състезание и сега ще ходят на финалите в Унгария. Райчето пък ходи на балет и на есен ще ходят в Сърбия. Класираха се отборно с един танц. Другото ново при мен е, че пак надебелях ( не, че бяха станала фииданка де) :lol: Но то вече се е случило и освен да се стягам нямам друг избор.Симо старши е студент и в момента взема 2 години за една (2и 3 курс). И определено нещата не са като едно време, но за сметка на това той направо блесва със своите знания и очарова преподавателите на фона на младежта, която за съжаление не трупа знания а ходи за оценки. Та си имам още един отличник в семейството. Това е за нас на прима виста.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Не успявах тези дни да вляза и да пиша тук. Вчера специално пътувахме до Пловдив - бащата на Момчил навърши 70 години през седмицата и снощи ни събра да почерпи за юбилея си. За повода специално от Англия долетя и сестрата на Момчил - буквално за 2 дена. Вчера кацна в София, а днес си заминава. Но се получи много готино, защото свекър ми не знаеше, че тя ще идва, и като я видя...... ами да - умили се. Стана му много, много хубаво. Подаръкът му за 70-я юбилей от трите му деца - Момчил, брат му и сестра му е ваучер на стойност 1000 лв за организирана екскурзия. Купили сме го от една пловдивска туристическа фирма без да избираме дестинацията - оставяме на свекър ми и свекърва ми сами да си изберат къде из Европа искат да пътуват. :)

А в момента ви пиша от терминал 1 на летището - след половин час излитаме за Братислава :954 . Живот и здраве, ще изкараме 5 дена в екскурзия.... и се кефя максимално. А и за наш късмет времето се оправи дотолкова, че тръгваме без зимни якета :1216 :1216 .

:226 :824 :226

Нелка, пропуснала съм деня на Ани..... но въпреки това ѝ желая да е все същото умно и будно дете, което с години ни изумява с бисерите си (в добрия смисъл на думата), споделени от майка ѝ :954 . Нека пътят ѝ в живота е светъл и да го върви с достойнство.

:226 :824 :226

Цвети, аз, разбира се, съм в течение на всичко, което си ни писала :923 и много се радвам, че намина тук. Останахме наистина малцина......, но това упорство е възнаградено с едно от най-чистите и безкористни споделяния, които въобще имам в живота си.
cvety_rz написа:Здравейте, мецанки :954
Отдавна не съм се вясвала тук. Прочетох само последните странички и почти не знам какво се случва с вас, но смятам да поправя тази си грешка.
Новото при мен е, че съм започнала първи стъпки към осъществяването си на една мечта и тя е да работя като фрилансър. От нова година имам поръчки, които работя лично за себе си или казано по друг начин работя един вид на две работи. Малко ми е трудно, но те мечтите така се сбъдват с труд и упористост. Децата-Симчо и Калинка спечелиха с техния отбор по роботика едно международно състезание и сега ще ходят на финалите в Унгария. Райчето пък ходи на балет и на есен ще ходят в Сърбия. Класираха се отборно с един танц. Другото ново при мен е, че пак надебелях ( не, че бяха станала фииданка де) :lol: Но то вече се е случило и освен да се стягам нямам друг избор.Симо старши е студент и в момента взема 2 години за една (2и 3 курс). И определено нещата не са като едно време, но за сметка на това той направо блесва със своите знания и очарова преподавателите на фона на младежта, която за съжаление не трупа знания а ходи за оценки. Та си имам още един отличник в семейството. Това е за нас на прима виста.
Пожелавам ти отново да успееш и да постигнеш така мечтаната работа от вкъщи.... ще се радвам в деня, в който телефонно обаждане от теб ми извести за това :954 .

Хайде, момичета - до нови срещи от Европа.

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета :) . Ние сме трети ден в Европа....... утре предстои посещение на Пратера във Виена или по-известен като Кратера :1062 :1062 . Качвам редовно снимки във фейса, защото ми е най-удобно. Ако ви е интересно, заповядайте да гледате....

Не виждам някой да пише нещо и се надявям все пак всички да сте добре и да пътувате също като нас. :954

Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Ние с Нели без малко се разминахме,за което се извинявам много,но колежката миналата седмица реши,че ще ходи на екскурзия в Италия и останах сама в офиса.Но какво да се прави...ще има и друг път,знам си
Чери,страхотни снимки и вярвам че си изкарвата чудесно.Нелка,разкажи и ти

Епиктет
Заключено