РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Kleo »

Нели, благодаря ти. Звучи разумно. Още повече, че вкъщи вече стигнахме до извод за ясната и категорична връзка между храносмилателната и нервната системи. Здравите стомах и черва образуват достатъчно серотонин и го складират, доколкото съм запомнила от няколко важни статии по темата, а именно серотонинът е един от хормоните, отговарящи за нормалното психическо функциониране и усещането за добруване. Предлагам тук, в общата тема, да си говорим за други неща, не толкова за болести и депресии, а може би ще пиша в темата за психичното здраве как съм, какво се случва, какви изследвания съм правила и т.н. Още веднъж много ти благодаря за информацията, Нелка!
Приятна майска неделя на всички и честит празник! Обичам си ви много, момичета! Прегръдки от мен!
Алекс преди малко пусна прахосмукачката и излезе навън, аз сега ще мия подовете, ще простирам и ей такива ми ти работи. Хри още си е в Банско, чак утре преди обяд се връща, че е на работа от следобеда.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета мили!

Искам да споделя с вас емоцията на вчерашния и днешния ден. Вчера, каквото и да мислите, каквито и политически възгледи или чувства да споделяте, за мен беше "День победы" или Денят на победата. По този повод отидох да снимам шествието на Безсмъртния полк във Варна - нещо, което мен лично ме просълзява. Снимах одухотворени лица, озарени от светлина. Да, това видях в тези хора, потомци на участниците във войната. Хората носеха снимки на своите предци, физическата прилика беше очевидна, но видна беше и друга една, духовна прилика - неустрашимия дух, устояването, желанието да се постигне и запази мира (да, говореха помежду си за това). За мен това беше нещо добро. И се чувствах добре да съм част от него.

Има обаче и още нещо. И то ме огорчава и малко ме плаши.
Вървяха едни хора с портретите на своите предци, извоювали с кръвта си правото ни на живот. С тях имаше музика, деца, балони.
Вървях аз отстрани, снимах и неволно чувах реплики от минувачите. А репликите... репликите...

- К'во искат тея ся тука, аз мо'а ли да 'зема да викам "Долу комунизма!' - казва той.
- Недей, моля те! Бъди само красив - с лукав глас казва тя.

- Извинете, какъв празник е днес? - пита едно момиче. Обяснявам. - А, добре. Ами, честит празник тогава! - отговаря момичето.

- Смърт на всички комунисти! - подвикват от младежка компания.

- Руснаци нек'ви, де да ги знам какво искат. Ей там има още от тях - мъж към жена си.

- Бягайте, коронавируса идва! Ха-ха-ха! - подвикват хлапаци на велосипеди, развеселени от присъствието на много възрастни хора.

Не ми е смешно. Опасявам се, че има цяло ново поколение, неспособно да нито да оцени какво означава да победиш във войната с фашизма, нито да разбере какво означава това, разпознае признаците му. И именно затова ще го изживее отново, този път във вид на медицински фашизъм.

А СНИМКИТЕ станаха хубави. Много даже. Вижте лицата! А и аз съм добър фотограф. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели, иска ми се да ти отговоря с музикални клипове:

Сега ще разгледам и снимките, но съм уверена, че са чудесни! :954 :954 :954
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

:940 :940 :940

:954 :954 :954

:329 :329 :329

Изображение

Most users ever online was 110 on Sat Feb 06, 2021

Какво ли е станало тогава, че толкова посетители във форума? :1044 Помня този ден :222 Това беше рожденият ден на Хри и бяхме тримата на екскурзия в Банско и Добринище :954
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

По едно време Нели писа тук, че се чувства сякаш си пише сама.
Днес разбирам какво й е било. Пустичко е малко сега във форума.
Как сте, момичета? Какво правите? Аз съм на работа, отивам да обядвам с колегите.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа: 10 Май 2021, 17:40
Не ми е смешно. Опасявам се, че има цяло ново поколение, неспособно да нито да оцени какво означава да победиш във войната с фашизма, нито да разбере какво означава това, разпознае признаците му. И именно затова ще го изживее отново, този път във вид на медицински фашизъм.
А аз се опасявам, Нелка, че ще се окажеш права. Отново... И на мен им стана мъчно. Що за общество сме, когато към нищо не питаем уважение, когато към никого не можем да проявим повече внимание от това да отрием за какво да му се подиграваме....... На малките им е смешно, че идвал коронавирусът..... ами ето ти цяла година дистанционно образование - това е РЕЗУЛТАТЪТ!!!! Няколко випуска, които ще са с безкрайно лековато отношение към процеса на образование...... Ох..... :328

А СНИМКИТЕ станаха хубави. Много даже. Вижте лицата! А и аз съм добър фотограф. :954
[/quote]
Снимките ти наистина са хубави, Нелка. И аз видях лицата. И особено очите... Те говорят. Очите са извори. Как се пази такава памет?! Момче, което е загинало на 17 години през 42-а година....... и споменът за него е жив.... Това е достойно единствено за уважение.

Аз днес доста се изморих..... бягах, после пазарувах, след това имах да си окопая цветната леха пред блока, защото днес ще вали и ме е страх, че тревата в нея щеше да стигне до терасата ни на 8-я етаж :221 . Боднах 2 корена лавандула - дано да се хване :427 . Ако това се случи, мисля, че ще краси много хубаво зелените площи. Обаче си признавам - от това копане здраво се уморих. Пръстта пред входа ни е отврат - смес от пепел и бетон от 74 година........ ако не е влажна едвам се копае с мотиката...... Но съм доволна от свършената работа.

Друго по-интересно при мен няма.... имам задачи да гоня за бала на Коки, а времето е съвсем, съвсем напреднало.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Здравейте, мецанки.
Деска, така е. Няма я предишната форумна активност, но то това си зависи изцяло от нас. Радвам се, че си по-добре. Ти сега на цял щат ли си в центъра?
Чери, дано да ти се хване лавандулата. Ти каква изненада подготвяш за бала на Коки? Какво ви остана още да правите за бала?
Нели, снимките са прекрасни и въздействащи. По повод 9 май имахме симфоничен оркестър. Свириха 7ма симфония на Шостакович. Преди концерта ни раздадоха брошури,прочетох историята на симфонията и в каква ситуация е писана. Настръхнах....Много сме се разглезили ние.Хората в какви условия са оцелявали и са творили изкуство, а днес.....Тежко е. За образованието дори не ми се говори. Там нещата бяха отдавна изпуснати, но сега покрай ковид и дистанционното обучение тотално изгубихме битката.
При нас няма нищо ново. Все не ми стига времето, но не съм сама аз така :1062 Ставите пак ми се възпалиха и ме болят. Буквално се чудя какво да тренирам. Гледам да ходя повече пеша, малко колело, ставна гимнастика. Истината обаче, че аз много харесвам силовите тренировки. Започнах с тренировките на Руми и то за начинаещи, но съвсем се влоших. Та го мисля. Днес съм на лекар. Беше казал, че ако не се оправя ще ме прати на нагревки и физиотерапия. Да видим какво ще стане. Имам и работа. С единия клиент нещо не се разбрахме за цена, но като си платя осигуровки и данъци трябва да ми остава и на мен нещо за препитание. Благотворителност си правя, но това е друга тема и не смятам да работя за без пари.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

На цял щат съм, да, Цвети.
Чери, браво за лавандулата.
Нели, снимките са чудесни.
Аз така накратко, защото имам работа.
Но отвреме-навреме хвърлям по едно око и тук.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!

Привет от Странджа, където от вчера се провежда пролетният лагер на нашия спортен клуб. Вече минаха една бегова тренировка (аз не участвам в нея) и сутрешното занимание по йога. След по-малко от час е закуската. :954
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Приятно изкарване, Нели! :954 :954 :954

Изображение

Изображение
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

У дома съм вече. Беше хубаво. Ще разказвам в снимки. :954
Заключено