Появявам се отново в темата си с подновени седем точки за спазване:
1) Припомням си какво съм обещала на себе си и пред вас.
2) Възобновявам положителната грижа за себе си, тялото си и начина си на хранене, която бях подела и безславно изоставила в един момент от пътя.
3) Започнах с успешен тридневен детокс, 12-14 май 2014, продължавам със захранване утре и вдругиден.
4) Имам да свалям доста килца и сантиметри от себе си. Поставям си реалистичен краен срок за постигане на желаното - краят на годината. Целта ми е да постигна и поддържам между 48 и 53 кг. Висока съм 149 см, на 36 години, раждала веднъж, затова не целя да съм отново 43-45 кг, каквато бях като съвсем млада, но определено трябва да сваля доста от себе си.
5) Ще ям повече растителна, жива, полезна храна, наблягайки на пресните салати, суровите ядки, плодовете и зеленчуците, зърнените храни. Ще хапвам много по-малко тестено и сладко, ще намаля шоколада. Ще редуцирам и месото в менюто си. Газирани напитки така или иначе не пия, така че в това отношение всичко е наред.
6) Няма да преяждам. Колкото и да ми е вкусно на небцето и езика, имам само един стомах, не 10. Ще си сипвам по-малки порции и ще спирам да се храня веднага щом усетя ситост. Ще се храня бавно и спокойно, без да се разсейвам със странични дейности.
7) Ще се движа повече. Ходене пеша, качване на стълби, танцуване, колоездене в парка, тичане, скачане, бягане, йога, упражнения вкъщи, народни танци, коремни преси, активни игри с детето, интензивна шетня из къщи, секс. Важното е да ми се вдига пулсът поне за 20 минути поне 3 пъти седмично, за да ми е здраво сърцето и тренирано тялото.
ЗДРАВ ДУХ В ЗДРАВО ТЯЛО
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм
Деси, искам те сериозна обаче!!!! Значи теб ще те държа много строго под око..... и нищо лично или по-точно..... съвсем лично! Искаш да направиш нещо - никакви оправдания! Да не говорим, че сложи такова добро начало като издържа детокса!!! БРАВО! Действаш си! Не се отпускаш! И след 2 седмици - да видим резултата!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
Благодаря ви, Чери и Олеся, стоплихте ми душата и двечките
Много се мотивирам и нахъсвам така, като знам, че не съм сама в усилията си
Днес и захранването мина добре, ядох си отново ябълки, хапнах и ягодки, а сега си правя една по-лека картофена супичка с магданоз и морков
След детокса захраних с лека храна 2 дена. Задържах свалените 3 кг. Чувствам се определено по-лека и жизнена.
Не преяждам. Ям по-малко и по-качествени храни. Наблягам на плодове, зеленчуци и ядки. Научавам с удоволствие нови рецепти, по-здравословни и ниско калорични, по-полезни като цяло. В резултат днес сутринта кантарев чукна 59 килограма. Което е добро начало, предвид това, че преди седмица време бях цели 63 кила. Имам обаче още доста за сваляне, за да постигна желаното тегло, мерки и цялостен външен вид. Знам, че с диети и временно предприемане на някакви мерки при мен просто НЕ СТАВА ДЪЛГОСРОЧНО. Затова съм се заела по-скоро с цялостна промяна относно храненето ми, с някои основни принципи за спазване, но не епизодично, а непрекъснато.
Запознах се със сайта "Вдъхновения", разглеждам го внимателно често, имам вече няколко любими рубрики там - например десерти, холистични бижута, като цяло много го харесвам, браво на авторката му
Това, което пишеш е чудесно, Вихърче Много е трудно човек да пребори и преодолее себе си.Особено, когато става въпрос за навици изграждани с години както е обикновено с храната.ТИ МОЖЕШ!