Личен дневник Kleo

Споделено, откровено, съкровено
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Личен дневник Kleo

Мнение от Kleo »

Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5EB4C361

Гимназията, в която преподавам.

И която вече толкова много ми липсва, на живо...
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Един ден, в края на 19-ти век, шотландският фермер Флеминг вървял към дома си. Ненадейно чул шум от близкото блато и забелязал, че вътре е паднало момче, което се опитва да излезе.

Без изобщо да се замисля, Флеминг счупил един голям клон и го подал на младежа, който с последни сили се хванал за него. Фермерът издърпал хлапака и му предложил да го приюти, докато се стопли и дрехите му изсъхнат.

Младежът благодарил учтиво, но предпочел да се прибере у дома, тъй като семейството му го очаквало. Спасителят приел отказа и също се върнал вкъщи. На другия ден той вече почти бил забравил за вчерашната случка, когато видял пред дома си карета, от която слязъл непознат, видимо богат човек. Джентълменът застанал пред вратата на фермера и заявил, че иска да разговаря с него. Той обяснил, че е бащата на момчето, което мъжът спасил вчера и иска да му даде сума пари в знак на своята признателност.

Флеминг обаче отклонил предложението, като казал, че не би приел пари, тъй като просто е изпълнил своя човешки дълг. В този момент покрай двамата мъже минал синът на фермера и поздравил непознатия.

Тогава джентълменът предложил нещо друго на Флеминг - да вземе сина му със себе си и да плати за неговото образование в престижно училище. Бедният фермер се съгласил и след няколко години синът му завършил университет по медицина. По-късно той останал в историята като откривателя на пеницилина. Името на човека е Александър Флеминг.

Джентълменът, който платил за образованието му, се казва Рандолф Чърчил, а неговият син, изваден от блатото, е Уинстън Чърчил.

Преди войната Чърчил бил настанен в лондонска клиника заради сериозно възпаление на белия дроб. Според легендата този път животът му бива спасен именно благодарение на пеницилина.

Може би точно за тази случка се е сетил държавникът, когато казал, че стореното от човек, ще се върне пак при него.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Вечер гледаме 7/8 ТВ и мога да ви споделя, че повечето гости на Слави Трифонов много ни харесват като светоглед!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Като цяло съм съгласна със статията по-долу, но не напълно, тоест с финото начукване на канчетата не съм съгласна, с останалото - съм.

Тотален акълолипсис

23.04.2020

Илиана Симеонова

Знаете ли какво? Колкото повече живея в условия на извънредно положение, толкова повече осъзнавам истинския проблем, който трябва да бъде преодолян, за да живеем нормално. Това не е вирусът, а са всичките изводи и скрити положения, които излязоха наяве.

Оказахме се глупави, недисциплинирани, неумеещи да съчувстваме на чуждата болка и абсолютно безотговорни към собствения си живот и този на другите. Как, за Бога, в условия на карантина, посред бял ден, когато всичките хора трябва да бъдат вкъщи, а само малка част до кварталния магазин, един надрусан младеж реши, че извънредно положение е еквивалент на почивка, ваканция и както казват тийнейджърите "тотален ларш" и може да прави каквото си иска. Друса се с четири вида наркотици, подкарва колата на родителите си, защото за какво му е да работи, като мама и тати купуват всичко, каквото е необходимо, и понеже изброените неща не му донасят достатъчно адреналин в кръвта, решава да си го прибави като настъпи газта и затрие нечий чужд живот.

Това, скъпи хора, е безотговорността, за която споменах по-горе. Едва сега ние осъзнахме, че сме безотговорни към работата си, родителите си, децата си, вещите си и живота си. Неща, които ни принадлежат, заживяват свой собствен живот и се отказват от нас. Представете си колко сме станали отблъскващи!

Какво имам предвид под глупави? Българинът освен че повтаря, че него "короната не го лови", също така и IQ по-високо от 80-90 няма как да го хване. На 23-ти април е Международният ден на книгата. Всички се оплакват как им е скучно вкъщи и се молят мерките да се разхлабят, защото полудяват, живеейки между четири стени. Много хора намериха начин: работят онлайн, рисуват, гледат филми, играят игри. А от началото на извънредното положение колко книги прочете? Какво направи, за да станеш по-добра версия на себе си?

Не казвам, че задължително трябва да уплътнявате времето си вкъщи с четене. Но е поне препоръчително за онези, които непрекъснато се оплакват, че искат да се върнат към предишния си начин на живот, защото този е безкрайно скучен или не са били оценени от предишния си работодател, поради ниската си обща култура. Е, какво чакаш? Няма ли да се подобриш? Преди нямаше време за абсолютно нищо и се оплакваше за това, сега го имаш и ти е неприятно от този факт. Българинът никога не знае какво иска. Или както е казал Валери Божинов "Когато човек си знае какво му е, само аз си знам какво ми е". Е, и аз не го разбрах. Вие звучите по същия начин.

Глупави сме, защото не знаем какво искаме, а когато получим това, което не знаем, че искаме, всъщност се оказва, че не е точно това. Известни имена в шоубизнеса отговаряха на въпроса "Коя е книгата, която прочетохте последно?" с "От ангажименти нямам много време да чета. Дори нямам време да си почина.". Ангажиментите се отмениха. Речникът си остана също толкова тънък. Сега същите тези известни личности се оплакват от наложената карантина, защото прекарването на време с близките си и свободното време им е дошло в повече. Е, честно ли?

Светът сякаш иска да си почине от нас. И то доста успешно. Крайно време беше! Ние сме толкова непоносими. Някои от нас осъзнаха, че той ни дава втори шанс да станем по-добри, по-умни, по-отговорни и вървят именно в тази посока. За останалите какво друго мога да кажа, освен че подпомагат бавното, но сигурно вървене към тотален акълолипсис. Глупостта и безотговорността ще ни затрият, а не вируса. Ние сме единствените убийци на собствения си живот.

Излизайте още "на по биричка" по градинки и паркове и ще дадете прекрасен пример на децата си. После се гордейте с тях, че отнемат човешки животи, защото не знаят какво са "правила" и как да се спазват.

Автор: Илиана Симеонова
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

https://event.webinarjam.com/replay/31/ ... hlgu9ohx11

За по-после :)

Слави: Аз много искам да благодаря на Бойко Борисов
24.04.2020

Снощи Бойко Борисов говори 50 минути в праймтайма на националните медии, на които той ще помага. За сведение – снощи италианският министър-председател Джузепе Конте направи обръщение, в рамките на по-малко от три минути. Всъщност, това е една малка част от куп глупостите, които изговори нашият държавен ръководител. Такъв коментар прави Слави Трифонов на своята Facebook страница по повод изявлението от вчера вечерта на премиера Бойко Борисов след виртуалната среща с лидерите на ЕС. "Ние ще отворим малките хотели и ресторанти, но после ще им търсим медицински персонал". Така образно министър-председателят описа положението с коронавируса и невъзможността сега да има повече връщане към нормалност. Борисов наблегна отново и колко са леки мерките в България. Припомнете си думите му в този материал. Заради думите на Борисов, Слави Трифонов отбелязва, че много иска да му благодари. Ето и пълния текст на коментара на телевизионния водещ. "Вчера се проведе видеоконферентна среща на лидерите на страните членки на Европейския съюз. След тази среща всеки един лидер направи обръщение пред своята нация за взетите решения, в условията на пандемия. Ангела Меркел, канцлер на Германия, заяви пред народа си: “Осигуряваме конюшни, коне, съответно – за да може да се джурка и да се прави ваксината след това за много други болести – ТИФ, дизентерия...“. Еманюел Макрон, президент на Франция, заяви: „Помните ли? Първо ви возих в тъкачници – да ви покажа как се тъче плата, после в шивачници – да ви пока'еме как се шие, после намерИхме мембрана в Англия, докарахме, после намерихме лепило в Германия, докарахме. Ако ви кажа – като тиловак съм станал...“. 34-годишната министър-председателка на Финландия Сана Марин заяви: „И аз искам да падне извънредното положение, щот' работиме без заплата. Като няма извънредно положение, пак ще ни върнат заплатите. Всички работят без заплати тука, нали знаете?“ Себастиан Курц, канцлер на Австрия, заяви: „Тези бизнесмени, които толкова плачат за бизнеса си – кое е по-мило? Да сложиме живота на хиляда, две, пет хиляди души да умрат, за да тръгне някакъв бизнес, по-точно – да не обеднеят. Още не съм видял от „Ролс-ройс“-ите някой да го продаде или да го заложи.“ Джузепе Конте, министър-председател на Италия, заяви: „И снощи, т'ва ш'е ви го издам, много ми хареса, ми се обади Кристалина Георгиева, след като беше чула за суапа с ЕЦБ, и вика: „Тази вечер на мека пухена възглавничка сладък сън ще спиш. Спокойно. Милиарди евра имаш, си се вързал за...“. Педро Санчес, министър-председател на Испания, заяви: „Надявам се, че не ме давате на живо, да са ви прекъснали програмите, да ми се сърдят хората, че им загубвате времето, телевизионно. Моля Ва. Да бъдеме кратки, щото някои хора искат 'си гледат филми и предавания и сега просто ми се изнервят, а аз седя тука заради вас. (...) Ако има някакъв начин да подпомогнеме и медиите малко, ш'е имам срещи с ваш'те ръководства, по тяхно искане, бих го направил. Защото действително помагате много“. Кириакос Мицотакис, министър-председател на Гърция, заяви: „Ценно ми е здравето. След това ще си изберете друг. Ще ви фалира пак...Ще стигнеме пак надолу“ (весело пляска с ръце). Шегувам се. Това не са изказвания нито на Меркел, нито на Макрон, нито на Курц. Тези европейски лидери никога не биха казали подобни неща на народа си. А защо не биха казали подобни неща, е много интересен и дълбок въпрос, върху който може да се размишлява дълго. Всъщност, всички тези изказвания са на българския министър- председател Бойко Борисов, по-известен в Гърция като „Барба Ганьос“. Трифонов за думите на Борисов: Е, да, ама Адът не дойде Преди 17 дни министър-председателят Бойко Борисов заяви с драматичен глас, че след две седмици в България ще дойде Адът. Представете си... Прочети повече Снощи Бойко Борисов говори 50 минути в праймтайма на националните медии, на които той ще помага. За сведение – снощи италианският министър-председател Джузепе Конте направи обръщение, в рамките на по-малко от три минути. Всъщност, това е една малка част от куп глупостите, които изговори нашият държавен ръководител. Например, снощи от него разбрахме, че Малта и Кипър са ни съседи. Освен това, над 10 пъти Бойко Борисов говори за грандове вместо за грантове. Но то на него само грандове са му в главата – Челси, Реал Мадрид... Но най-важното от снощния брифинг е друго. Най-важното е, че снощи Бойко Борисов, самоизтъквайки небивалите си успехи срещу мигрантите и коронавируса, се обърна към народа с желание народът да се обърне към него с „едно благодаря“. „Ми, кажете едно благодаря!“- извика Бойко Борисов. Затова сега аз много искам да благодаря на Бойко Борисов. Като инициатор на първия национален референдум, организиран от граждани, искам да му „благодаря“, че пренебрегна волята на 2 милиона и половина български граждани. „Благодаря“, че партийната субсидия не стана 1 лев, а стана 8 лева и към нея беше добавено неограничено финансиране от бизнеса за партиите. Като човек, който от близо 30 години е в медиите, „благодаря“ на Бойко Борисов и за това, че по време на неговото управление България от 68-мо място по свобода на словото падна до „престижното“ 111-о място. Мога да продължавам дълго с благодарностите. Сигурен съм, че и вие имате много неща, за които да му благодарите. Ами, хайде, благодарете му!", завършва Слави Трифонов.

Прочети още : https://www.actualno.com/politics/slavi ... 56244.html
© Actualno.com
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Публикувай отговор