Деси,за жалост аз нямам точна рецепта,принципа на кексовете е що годе един,захар,яйца със или без кисело мляко,олио,бакпулвер или сжда(ако е с кисело мляко),ванилия и от там насетне всичко,което имаш в хладилника.Има известни пинизи,така да го нарека,както е при твоя кекс например кафето.Аз правя един с настъргани ябълки много често,мисля че съм давала рецептата.Настъргвам си 3 ябълки и ги посипвам със сода,да престое докато забъркам останалата смес.3-4 яйца,захар,олио,ванилия и канела,изсипвам ябълките със содатата и добавям брашно до сгъстяване,изпичам като проверявам с клечка.
Другият ни напоследък любим е с фурми.Нарязвам с домакинската ножичка фурмите на малки парч2нца.разбивам си яйца,захар,ванилия,олио и 1 пак бакпулвер.добавям брашно до сгъстяване и изсипвам във формичката.накрая поръсвам с формите.След като е готов има вкус на шоколад
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Аз съм намислила да правя солен бъркан кекс,за да има и утре за закуска,че съм на работа,мандажа не знам каква ще е, може би картофена яхния със свинско,а за вечеря-омлети и салата
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Снощи - кюфтета и салата от краставици с авокадо. Кюфтенцата ми се получиха много добре.
Вчера на обяд - миш-маш с три вида чушки, лук, морков, много яйца и сирене. Стана чуден!
За днес съм измислила пилешки бутчета - или с картофки, или с ориз - на фурна. А вие?
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм
Хайде да се цопна и аз в тази темичка
Нали вече и аз съм работеща домакиня
Вчера за вечеря направих пиле със сос по тази рецепта: https://www.hapni.eu/pile-v-razkoshen-sos/. Беше ми се дояло нещо подобно. Сготвих половин доза, за да видя как ще се приеме от мъжете в моя живот , защото те са малко капризни на тема ядене... Добавих съсем малко червен пипер, за да даде малко цвят на соса и да не е прекалено бял. От бульона и майонезата беше леко солено, така че е добре да се пробва преди да се сложи сол.
Направих и баница с яйца и сирене. Идеята беше да е за закуска за днес, но в крайна сметка мъжа ми вечеря с нея. Пилето със сос го уважихме само аз и Гого. На Марти не му хареса "как изглежда" .
За тази вечер ще правя боб с наденица. По-голямо количество, за да има и за утре за обяд.
Луда ставам с това готвене! Не мога да приготвям храна за всяко хранене. Винаги готвя в по-големи количества.
И аз се побърквам вече...сутрин,обед,вечер...само ядене....аман...
За тази вечер-бърз тутманик и салата-домат,краставица,чушка,магданоз и сирене...
За утре съм решила да правя едни турски ястия,за които ще ви разкажа като станат,иска ми се да прикача и снимка,ама така и не схванах цаката
Ели, любопитна съм да ни разкажеш/покажеш какво се е получило като краен резултат. И най-вече дали е вкусно. Успех!
Аз напоследък съм склонна да пробвам нови рецепти. Старите нещо се изчерпаха. Не знам защо живота ме наказа така и децата "взеха" от баща си точно този ГЕН да не искат да ядът всичко, а не "взеха" моя, който е всеяден и обичащ да пробва всякакви нови неща...
Ванче,за жалост и моите са така-един не яде суров лук и чесън,друг недолюбва супите,трети това,онова,направо готвенето за мен си и цяло предизвикателство,ежедневно при това.Аз съм като теб,мога да хапна всичко,което е в чинията,винаги съм се старала да предлагам разнообразие на вкусове ,но явно всеки има предпочитания.Преди време много де дразнех на майка,като кажеше ти не си ги научила тези деца да ядат всичко,е как м...ка му става това????
Та...сготвих Пабуджаки патладжан и гюзлеме с тиквички и пресен лук,който аз замених с пресен чесън,просто това имах.Станаха наистина уникални,мога да споделя рецепти,но ще трябва да съм на компа,доста са дълги.В турската кухня харесвам съчетанията на вкусове и как нещо съвсем обикновено,може да придобие изящен завършек на ястие.Единствен недостатък е,че повечето рецепти изискват време-като подготовка и приготвяне и все още ну успявам да се справям след работа.Като зяло битието им е такова,че жената си седи вкъщи и готви вкусни манджи за семейството,но товя време ние днес го нямаме.Не знам как го правят,защото тези традиции в храненето са запазени и до днес.