На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Подфорум за нещата, които готвим всеки ден
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Мнение от Kleo »

Вчера - тиквички с ориз, лук, морков, копър и домат на фурна.
Днес: за закуска - кус-кус със сирене и масло, за по-нататък не съм мислила още.
А вие какво ще сготвите днес, какво приготвихте вчера?
П.П. Да споделя радостта си от нова придобивка. Взех си от Банско дървена точилка за месене.
Предната точилка отиде в друго домакинство и от известно време не можех да разточвам нищо, ползвах приспособлението от хаванчето ми за счукване на орехи, хи-хи-хи.
И сега умувам какво да омеся, разточа и опека :) соленки ли, сладки ли, погача ли...?
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Деска,честита ти придобивка!Аз бих направила тутманик...ммм в това хладно време,да ухае на хляб и топлинка....
Ние днес ще дояждаме пиле с ориз и зеленчуци и зеленчукова супа
Утре ще му мисля
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа: 26 Май 2020, 07:36Предната точилка отиде в друго домакинство и от известно време не можех да разточвам нищо, ползвах приспособлението от хаванчето ми за счукване на орехи, хи-хи-хи.
И сега умувам какво да омеся, разточа и опека :) соленки ли, сладки ли, погача ли...?
КУРАБИЙКИ :955 :955

Като му се чудиш толкова много, ето ти предложение, Десита :954 . Честита ти точилка.

Мацки, аз днес ще правя босилеково песто. Обожавам миризмата на босилек, както и да го добавям в сосове за италиански яденета - спагети, лазаня, сос за пица.... Обича го и в песто, с което пък да гарнирам салата "Капрезе" - ето това съм замислила за днес и ще се пробвам да си врътна пестото.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Тутманик или Курабийки?
Това е въпросът.
А рецепти нещо! :)

П.П. В крайна сметка за вечеря ще имаме пилешки пържолки на фурна със сурови зелени чушки и маслини като гарнитура към тях.

П.П. Месенето на тесто, разточването му и опичането на нещо оставям за утре. През това време ще умувам на какво да се спра.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

БОСИЛЕКОВО ПЕСТО

Ей, направих го най-сетне :1216 :1216 . Изобщо не е трудно. И се получи безумно вкусно.

Необходими продукти:

20 г листа от босилек (може с малките дръжки към листенцате)
50 г белени слънчогледови семки
50 мл зехтин
сока на половин лимон
сол на вкус

Начин на приготовление:

Всички продукти се слагат в блендер или чопър и се смилат до получаването на гладка каша.

Пестото го обожавам на салата "Капрезе" и снощи точно такава правих - хубави, зрели домати; моцарела от Лидъл (при тях е най-евтина, но и много вкусна), песто, зехтин, сол и босилек за поръсване..... Умираме за тази салата.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Аз обожавам песто,покрай мен ш Анджи го хареса и го яде направо с лъжицата,което мен направо ме втрещява,но...ние го ядем освен на салата,върху спагети с риба тон или пилешко,както и върху пица маргарита-след като се изпече намазвам обилно отгоре...мммм
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Браво, момичета, майсторки сте вие!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Тази сутрин пробвахме пестото, намазано върху препечени горещи още филийки хляб - ами СТРАХОТНО е :).

Май-май ще ни стане любима разядка.

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Вчера - картофена супа и печени кюфтета.
Днес - мързелива баница за закуска, за обяд дояждахме от супата, а довечера ще опека наденици.
Откакто купувам фолио за готвене и хартия за печене направо се родих, толкова удобство ми доставят в кухнята, не съм предполагала това досега.
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Вчера от Лидл си взех малки,керамични тавички за запеканки,всъщност в тях може да се приготвя всичко,но аз ги взех конкретно за това.Сварих картофки,запържих пилешко филе и гъби в масло по отделно,всичко сложих в тавичките,прибавих царевица,залях с течна сметана и соев сос.Запекох за кратко във фурната и когато всичко беше готово,поръсих с кашкавал.
За днес-яхния зелен боб,с месо и някой друг картоф,а за вечеря риба,ще измъдря и някаква гарнитура

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Уау, Елисче, звучи приказно и толкова апетитно и вкусно!
Благородно ти завидях :)
Публикувай отговор