Страница 1 от 27
Да затегнем коланите през ЯНУАРИ - ДЕТОКС пореден!
Публикувано на: 05 Яну 2011, 13:03
от cchery
Хелоууууууу на най-готините, най-слабите, най-малко целулитните, най-щастливите, най-красивите и най-дивите детоксита!!!!

Ще слабеем

и здравеем

ли и този месец?!?!?
Почвам я тази тема, щото докато се налафим, и детоксът дошъл - този месец пълнолунието е на 19-и, което означава, че от понеделник - 17 януари се почва голямото цедене....... ама на сокчета де.
В старата тема, мама Дида беше питала нещо и отговарям тук:
mamadida написа:Черитка,
Забравих снощи да отбележа за статията на доктора за киселто мляко. Много е хубава. Аз одавна съм меркалийка да квася мляко и дори лятото се пробвах. Не стана много сполучливо и подозирам че проблема беше със закваската. Ползвах някакво кисло мляко което ставало за подквас.
Исках да попитам по запознатите с квасенето в домашни условия в края на статията на Доктора има рецепта за подквасване, но не можах да разбера за сухото мляко и дали самия подквас се купува от Елби?
Значи аз с док го уточнявах това също - той каза, че ако ще квасим прясно мляко, което си купуваме от супера, тогава е хубаво да добавим и сухо мляко към него - за да се сгъсти. А закваската, самата заквсаска се купува от Елби. Т.е. правиш си млякото с Т подходяща за квасене, добавяш сухо мляко и закваската - после постяваш при такива условия, каквито са записани върху упътването на закваската. А ако си квасиш мляко от производител, няма нужда от сухо мляко - само закваската на Елби. Тя се купува от магазина на Елби на "Малашевска" 12 - ето контактите:
Производствена база – София
София 1225
ул. “Малашевска” 12А
тел.: 02 936 71 35
02 936 66 20
02 936 75 61
факс: 02 936 60 19
e-mail: sofiapc@lbbulgaricum.bg
mamadida написа:Цвети, мила видях че и ти си писала че квасиш мляко ще съм ти много благодарна ако споделиш твоя опит. Особено ме впечтали констатацията за гърлото. На детето и таткото у дома им е слабо място.
Ако позволиш един съвет след тази скарлатина - непременно изчисти организма на детето с нещата за след АБ-лечение, които док препоръчва, не спирай да даваш имуностимуланти - прим. Септилин и поне 1 месец нека приема сребърна вода - както през устата, така капи и в нослето.

Re: Да затегнем коланите през ЯНУАРИ - ДЕТОКС пореден!
Публикувано на: 05 Яну 2011, 13:19
от Мърмори
Черолинке,мерси за новата темичка! Няма начин да не сме най-готините и след този детокс!
Успех на всички!
Re: Да затегнем коланите през ЯНУАРИ - ДЕТОКС пореден!
Публикувано на: 05 Яну 2011, 16:42
от mamadida
Ей Момичета Страхотни сте
Аз не съм много активна във форума че на работата трудно ми остава време пък вечер докато всички и всичко си дойдат по местата става никое време, нооо да занете че ви следя. Вече нямам търпение за детокса. Дори съм решила за този детокс да се сдобия с цитрус преса. До сега ползвах една сокизтисквачка от тези големите които стават и за ябълки, но много голяма работа ми се отваря с нея.
По отношение на закваската в най-скоро време ще си набавя и ще докладвам за резултата. Обаче за това сухо мляко се чудя какво да е, тъй като до колкото знам сега животните не дават мляко или поне домашните и едва ли ще мога да се сдобия с такова. Когато бях дете продаваха едно сухо мляко в станьолени пакетчета и от него си правехме течен шоколад, но сега съм виждала само едно НИДО. То дали ще стане?
По отношение съвети приемам винаги особено от Вас и от Доктора разбира се. Всъщност аз се консултирах и с него по въпроса за нашата скарлатина и спазваме стриктно неговите предписания за след антибиотика, както и за укрепване на имунитета. Давам Енгистол и Септилин, допалнително и Клеева тинктура и Туя, Монилия и Лактофлор. Много интересно протече при нас скарлатината. Три дни бяхме с Т 37.5-37.8. Действах си по утвърдената от Доктора схема, но на третия ден заведахме малката до Педиатърката за преглед и тя реши да пуснем и гърлен секрет за всеки случай, защото преди месец имахме в групата детенце със скарлатина. Докато излезе резултата от гърления обаче детето се подобри чуствително. Т спадна, гърлото се успокои, обрина се, но пък и излязаха херпеси около устата и едни като гнойни пъпчици. Резултат показа наличието на Стрептокок и Педиатърката беше категорична за АБ. Доста упорствах тъй като не бях много убедена че е необходим вече, но тя ни уплаши с усложненията и не посмяхме да рискуваме. Извинявам се за спама.
Хубава вечер за сега от мен

Re: Да затегнем коланите през ЯНУАРИ - ДЕТОКС пореден!
Публикувано на: 06 Яну 2011, 11:32
от bobichan
Ихааа, идва детокса.
Нямам търпение вече. Аз обещавам от днес да се взема в ръце, че кантара продължава да се качва нагоре

и затова оризя

Много съм развълнувана, защото това ми е втория опит с ориза и съм твърдо решена да ми е първия успешен. От днес почнах и калкареята. И ако взема да се излагам очаквам публично порицание, моля. Колкото по-остро и продължително толкова по-добре.
Успех с квасенето, аз още не съм узряла за идеята, но едно вътрешно чувство ми подсказва, че скоро може и това да се случи. Я споделете каква му е трайността? Един съсед на вилата има крава бих могла да си купувам направо от там. На мен сега ми препоръчаха прясно мляко на Горна Малина било наистина истинско пък ще видим

Ще се раздвам да споделите. А ако има интерес може и темичка да си пуснем за млякото и млечните продукти. Извинете за :1024

Маме Диде, браво на вас. Много добре сте се справили. Не се къхари за АБ важното е сега да неутрализираш вредите му. Пожелавам на вас и на всички, които четат темата
МНОГО ЗДРАВЕ 
Re: Да затегнем коланите през ЯНУАРИ - ДЕТОКС пореден!
Публикувано на: 06 Яну 2011, 15:31
от Сиренце
О, щом стане въпрос за мляко и сирене, познайте кой се включва

. Та от многогодишния ми опит и няколко съвета от специалисти произлиза следната рецепта:
Млякото се сварява /най-добре е да се остави да поври 5 минути/ и се прави бързо охлаждане, т.е. в по-голям съд се сипва студена вода и в нея се слага тенджерата с млякото. Като се стопли водата се сменя. Охлаждането става за около 10 мин, зависи от количеството мляко. Ако имате термометър за вода - 43 градуса е оптималната температура, ако не кутрето върши същата работа - трябва да можете да търпите горещото 10 сек. / по този повод имам една много забавна история, но ще я пусна в спама/. Другото мисля всички си го знаят - наливаме в буркани, слагаме чаена лъжичка подкваса /ако е от кисело мляко, иначе по рецептата на закваската/, завиваме топличко и след 4 часа имаме натурално нашенско кисело млекце.
При бързото охлаждане на млякото не успяват да се развият бактериите, които го прокисват, затова и трайността му е по-голяма. Държала съм буркани в хладилника и по 3 седмици, въпреки че у нас този продукт издържа най-много 4-5 дни - ламите му виждат сметката

.
Зори, относно козето мляко: то е с малка масленост и затова се кваси много рядко. Преди години свекърва ми гледаше 2 кози и се опитваше да ни научи да го ядем, ама ние не се дадохме и изядохме козите /страшна пастърма става от тях

/ Ако обаче го обичате номера е следния -
подквасваш по рецептата и преди да го завиеш топваш клечка за зъби в мая за сирене и след това в буркана с млякото. Става гъсто като кравето мляко.
Re: Да затегнем коланите през ЯНУАРИ - ДЕТОКС пореден!
Публикувано на: 06 Яну 2011, 15:56
от Сиренце
Извинявам се, сега видях, че рецептите за млякото са в темата за здравето!
Re: Да затегнем коланите през ЯНУАРИ - ДЕТОКС пореден!
Публикувано на: 06 Яну 2011, 16:08
от Мърмори
Оф, то и аз се обърках къде да ги турнем тези рецепти...

Я да видим какво ще каже баба ни Меца
Мерси за идеята Сиренце!
Re: Да затегнем коланите през ЯНУАРИ - ДЕТОКС пореден!
Публикувано на: 06 Яну 2011, 16:58
от bobichan
Мърмори написа:Оф, то и аз се обърках къде да ги турнем тези рецепти...

Я да видим какво ще каже баба ни Меца
Мерси за идеята Сиренце!
Ми как къде бе Мърморко, щом има рецепта, значи в кулинарния

(чакай сега да те заместя

) Но може и да направя най-накрая прословития рецептурник и да ги добаря там.
Сиренце, благодарим за ценните съвети. Може да се включиш и с рецепта за зеленото сирене и крокмача.
Re: Да затегнем коланите през ЯНУАРИ - ДЕТОКС пореден!
Публикувано на: 07 Яну 2011, 10:01
от mamadida
Много Ви благодаря Милички за ценните съвети,
И аз чакам с нетърпение този Детокс. Нещо след празнично много зле се чуствам и психически и физически. Воля никаква, кантара направо ме е страх от него, все съм гладна и нервна.
Re: Да затегнем коланите през ЯНУАРИ - ДЕТОКС пореден!
Публикувано на: 08 Яну 2011, 14:26
от cvety_rz
Цоп ето ме и мен в новата темичка.И аз чакам с нетърпение този детокс, защото кантара ми отчете МНОГО лошо новогодишните празници :128 .Виждам, че вече сте дискутирали въпроса за киселото мляко, но да споделя и аз как си го приготвям.Квася краве мляко и ползвам готова подкваса от кисело мляко, която си вземах от една баба.Предимството на малкия град като нашия, е че все още можеш да си намираш домашни яйца, мляко, месо и зеленчуци без "специална" обработка.Варя млякото към 10 мин. в млековарка и охлаждам до температура, в която мога да си задържа пръста по продължително време.На един компотен буркан слагам една пълна чаена лъжица подкваса, след това покривам пълните буркани с найлонова торбичка и отгоре ги завивам с едно вълнено одеало, което ползвам само за тази цел

След около 3 часа развивам бурканите, изчаквам да се охладят хубаво, слагам капачките и направо в хладилника.Зори, и аз си приготвям домашно сирене от козе мляко, защото то не се подквасва много хубаво.Пробвах да му слагам и малко мая за сирене, но не съм очарована много от резултата.Цони, явно наистина си голяма люботелка на млечните продукти, щом си запозната с тънкосите на занаята

Re: Да затегнем коланите през ЯНУАРИ - ДЕТОКС пореден!
Публикувано на: 08 Яну 2011, 14:47
от MortishaAdams
cvety_rz написа:Цоп ето ме и мен в новата темичка.И аз чакам с нетърпение този детокс, защото кантара ми отчете МНОГО лошо новогодишните празници :128 .Виждам, че вече сте дискутирали въпроса за киселото мляко, но да споделя и аз как си го приготвям.Квася краве мляко и ползвам готова подкваса от кисело мляко, която си вземах от една баба.Предимството на малкия град като нашия, е че все още можеш да си намираш домашни яйца, мляко, месо и зеленчуци без "специална" обработка.Варя млякото към 10 мин. в млековарка и охлаждам до температура, в която мога да си задържа пръста по продължително време.На един компотен буркан слагам една пълна чаена лъжица подкваса, след това покривам пълните буркани с найлонова торбичка и отгоре ги завивам с едно вълнено одеало, което ползвам само за тази цел

След около 3 часа развивам бурканите, изчаквам да се охладят хубаво, слагам капачките и направо в хладилника.Зори, и аз си приготвям домашно сирене от козе мляко, защото то не се подквасва много хубаво.Пробвах да му слагам и малко мая за сирене, но не съм очарована много от резултата.Цони, явно наистина си голяма люботелка на млечните продукти, щом си запозната с тънкосите на занаята

Преди време,когато квасех кис.мляко за синовете си,го правех по абсолютно същия начин.Оставях си подкваса то предното подквасване.Никога не съм пробвала с купешко кисело мляко.