Снощи правих суров таратор с орехово мляко! Стана прекрасен!
СУРОВ ТАРАТОР С ОРЕХОВО МЛЯКО
Накиснах орехите за 20-на часа някъде( така се случи). Дали може да се ползва водата от накисването ?
Орехът е богат на йод и водата стана кафеникава, затова питам.
За първи път кисна орехови ядки и съм ужасно щатлива да констатирам, че накиснатият орех,
има вид на пресен, а аз обожавам младите орехи.
Дъщеря ми също много хареса ядките.
Обелих ядките (дали трябваше, от гледна точка на полезността?) и пасирах с пасатор.
Стана млекцето, без никакъв натрапчив вкус.
А вие какво правите остатъка от ядките , когато правите ядково мляко ?
Аз забърках една малка част с медец и това беше десерта.
Другите съставки ги знаете : краставица, сол, чесън, копър, мазнина ( орехово масло), лимон.
За лимона се притесних да не стане кисело, но не се усети. Явно стабилизира ?