Есенен сладкиш с круши
Необходими продукти:
за блата
125 г меко масло
175 г пудра захар
2 яйца
60 г кокосови стърготини
200 мл прясно мляко
180 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 ванилии
за крушите
5-6 круши
1 литър вода
400 г захар
подправки по ваш вкус (канела, кардамон, бахар, лимонова кора, карамфил)
Начин на приготовление:
Обелете крушите като им оставите дръжките. Смесете продуктите за сиропа и го кипнете. Варете в него крушите 10 мин. и ги оставете напълно да се охладят в сиропа. Извадете ги ги ги отцедете добре.
Разбийте на пухкав крем маслото и захарта, добавете яйцата, а след това кокоса. Накрая сипете и брашното, примесено с бакпулвера и ванилията като го редувате с прясното мляко.
Сипете тестото в тортена форма, покрита с хартия за печене. Набодете в него крушите и изпечете сладкиша в предварително загрята на 170* фурна.
[img]http://www.deteto.info/img/my30.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли