Страница 1 от 1

Карамелени яйчица

Публикувано на: 19 Сеп 2012, 11:01
от cchery
Карамелени яйчица

Необходими продукти:

За 50 бонбона

400 мл сметана
200 г захар
1 ванилия
2 ч.л. инстантно кафе
4 с.л. пудра захар
1 ч.л. олио

Глазура

Стопени по 100 г бял и черен шоколад

Начин на приготовление:

Сварете сметаната, захарта и ванилията на слаб огън докато получите светъл карамел.

Прибавете кафето и пудрата захар. Варете още няколко минути.

Намажете малка тавичка с олио и изсипете карамелената смес вътре. Загладете с лъжица. Докато карамела е още топъл оформете бонбони като малки Великденски яйчица. Топнете ги в двата вида шоколад и ги оставете върху хартия за печене да се стегнат.

Ако желаете им направете ивици от шоколад - върху белите бонбони черни и обратно.

Бонбоните наподобяват старата "Лакта" повече преди добавянето на пудрата захар към сместа. След като я сложите те стават ронлииви и много крехки. Преценете сами как ще ви харесат повече. Ако искате по-дъвчащ бонбон не прибавяйте пудра захар в края на варенето.

Инстантното кафе може да разтворите предварително, ако не искате да има гранулки от него или изобщо да не го слагате, ако не обичате вкуса му.

[img]http://www.deteto.info/img/my26.jpg[/img]

Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли