Страница 1 от 1

Пиле с бадеми и гъбен сос

Публикувано на: 19 Сеп 2012, 11:18
от cchery
Пиле с бадеми и гъбен сос

Необходими продукти:

600 г бяло пилешко месо
100 г бадеми
сол на вкус
4-5 с.л. олио
8 пресни гъби печурки
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. вода
1/2 ч.л. суха мащерка
1 с.л.нишесте
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготовление:

Нарежете месото на шницели и го начукайте леко с домакинско чукче. Посолете.

Натрошете бадемите и оваляйте в тях месото. Изпържете го в загрятата мазнина за не повече от 30-40 сек.от всяка страна. Извадете пилето в чиния.

Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в мазнината, в която сте пържили пилето. След това ги посипете с нишестето и добре разбъркайте. Налейте виното и водата и бъркайте докато получите хомогенен сос.

Подправете с мащерката и пипера и посолете на вкус.

Оставете соса да поври на тих огън няколко минутки.

Ако ви се стори гъст го разредете с малко вода и обратното - ако е рядък добавете още малко нишесте, разтворено в малко вода.

Сервирайте изпърженото пиле върху канапе от гъбен сос.

[img]http://www.deteto.info/img/my24.jpg[/img]

Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли