Момичета, радвам се, че темата ви харесва
Мърмори написа:Моят диван е със шарена дамаска,но е светла като цяло- ей, всяко петънце се вижда. А ония маймуни познай колко петна са ми сътворили вече . Мисля си и аз за вариант някакви калъфи да ушия,които да се свалят и да се перат.Ама кога ще им дойде редът
Моята е светла и не е шарена :128 Всъщност ... беше, но здраве да е. И аз съм решила да слагам калъфи. Мисля, че ще струват около 60-70 лв. за дивана /само седалката/, 2 табуретки и 1 лежанка.
ellis_stoyanova написа:но сега остава проблем върху какво да го качиме това нещо,за да е на нормална височина
Освен тати да измайстори нещо, на което да се закачи коша. Може да гледа от леглото и да да го направи същото, защото трябва да има и шини за люлеене, нали? Или да огледаш обявите за продажба на старо, нещо по-евтино, трябва ти само долната част. И в двата случая може да има нужда от боядисване, така, че действайте по-навреме. Сега се сещам, че гледах в Карфур детско легло за 68 лв., но т.к. не ми е трябвало, не обърнах внимание на размери, с ракла ли е отдолу и т.н. А и най-вероятно е без матрак /но ти сигурно си имаш/. Не е съвсем без пари, но така и Анджи ще си има ново легло и бебко ще е уреден.
Мърмори написа:"Пожелай на врага си да му влезе майстор в къщата!"
Викам да не бъдем толкова зли ...или пък...да се развихрим като си рекла
Сиренце написа:Записвам се да следя темата. Имам подозрения, че не само че няма да е в ъгъла, но ще е от най-активните.
Моят проблем е, че искам да променя хола, но почти без пари
.
А сега, де! Ще купя нови пердета, но финансите не стигат за плътни и тънки и ще се наложи да направя някаква комбинация, засега още не съм го измислила как да стане. А нямам и щори. Освен това там има два дивана, които са различни, два фотьойла и две табуретки и ще се наложи да им се шият шалтета, че сега са с китеници, което си е жив кошмар откъм поддържане. Замислила съм го да е в тъмно синьо.
Та ако имате идеи, приемам всякакви предложения.
Всъщност вертикалните щори са добър вариант и много по-евтин от завесите. Има ги във всякакви цветове и стоят много добре. Може и да комбирираш 2-3 цвята. А ако имаш време, умения и желание може наистина да си направиш щори. И аз съм виждала някъде схема за такива от плат. Стоят много хубаво и когато са събрани /на 2-3 сектора/. И може да направиш 2 комплекта в различни цветове. А и сега продават такива джунджурийки за украса.
Шалтетата може да си направиш от плат и вата или като облечеш стари олекотени завивки, и .... го поставиш като задача да щерките /възглавничките също/
Еми дано намериш схемата за щорите и аз ще потърся. А за нестандартните неща- ей това е интересното. Чакам и
Верчето и Чева, а и други момичета да се включат. Вярно е, че повече глави мислят по-добре и раждат по-добри идеи.
Ама наистина много се радвам, че пишете в темата
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]