Херпес и последствията му

Полезни съвети ако сте болни
точка

Херпес и последствията му

Мнение от точка »

Имам приятелка,която от 2-3 г. и излизат постоянно херпес, а след това и излизат петна по цялото тяло. Лекуват я с някакви инженции и после отново се появяват,особено ако има някакъв стрес. Не съм много на ясно, но бих се радвала,ако ми систематизирате един отговор, с който да й помогна в тоя случай с херпесите. Според мен един детокс би й помогнал страшно много,чела съм че херпеси,ечемици и т.н. са вследствие на замърсяване на огранизма,а тя не вярва в моето убеждение. Ще ми се малко помощ в убеждаването да си причисти тялото,а тук съм сигурна,че ще намеря добри съвети и точните думи.
Аватар
Мърмори
Философска система
Мнения: 1304
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:51

Re: Херпес и последствията му

Мнение от Мърмори »

Херпесът е вирусно заболяване. Причинител на болезнения и предизвикващ психологически дискомфорт е т.нар. вирус на обикновения херпес (herpes simplex virus HSV).



Вирусът има два основни типа. Херпес по лицето и устата се предизвиква от вируса на обикновения херпес, тип 1 (HSV - 1), който практически не се поддава на лечение. Оралният херпес се предава при контакт с болен чрез целувка, използване на обща посуда с вирусоносители и др. Херпес симплекс вирус тип 2 атакува гениталите. Гениталният херпес се предава по полов път. И с двата типа човек може да се зарази и едновременно.



Ако след попадане в организма вирусът не се унищожи от имунната система, то той попада сред клетките на кожата и започва да се размножава и да рецидивира своето проявление, провокиран от слабостта на имунната система.



Веднага след попадането на вируса в организма не се проявяват никакви симптоми. Неговите прояви започват, когато вследствие на размножаването му кожните клетки започват да се разрушават. Последиците са възпаления, пълни с течност мехури, рани, като всичко това е придружено с болка и дискомфорт. При стабилизиране на имунитета вирусът остава в неактивна форма. По-късно при повторно отслабване на имунната защита провокирано от редица фактори, започва нов процес на размножаване, който протича със същите симптоми.



Типични оплаквания при проявите на херпес по лицето и устните са болка, сърбеж, парене, зачервяване и сълзящи мехурчета, които постепенно преминават рани.

Наистина херпесните инфекции са досадно и неприятно явление.
За да се избегне риска от завещани инфекции:

ДЕТОКСИКАЦИИ.



ИМУНОМОДУЛАЦИЯ

-Енгистол- 3 х 1 табл., при първи симптоми- първите 2 часа на 15 минути

-Vaxinotoxinum 15 CH- 10 зрънац- еднократно.

-Rhus toxicodendron 5 (9) CH- 3 х 3 зрънца когато се е появил вече.



ЛОКАЛНО


1.Прополисов вазелин или туширане с тампон,напоен в клеева тинктура

2. Преди него налагане със сребърна вода;

3. Добре действа и настойка от пресен невен- 20 капк/50 мл вода.

4.Витамин С- по 1- 2 г/дневно.
femme1

Re: Херпес и последствията му

Мнение от femme1 »

Здравейте! имам няколко въпроса относно херпес, който излиза по-надолу от кръста в центъра над седалището, точно на гръбнака. Бях при кожен лекар, каза че е симплекс, изписа ациклавир - мехлем и хапчета. Мехлема го ползвам, хапчетата обаче не ми действат добре дори когато пия по 3 на ден, а ми изписаха по 5.
Лечението, което предлагате на тази страничка, включва няколко препарата - Енгистол, Ваксинотоксинум и Рус токсикодендрон.
Дали трябва/могат да се прилагат едновременно?
Колко време се пият те, или по колко опаковки трябва да се изпият?

Благодаря много.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Херпес и последствията му

Мнение от cchery »

femme1 написа:Здравейте! имам няколко въпроса относно херпес, който излиза по-надолу от кръста в центъра над седалището, точно на гръбнака. Бях при кожен лекар, каза че е симплекс, изписа ациклавир - мехлем и хапчета. Мехлема го ползвам, хапчетата обаче не ми действат добре дори когато пия по 3 на ден, а ми изписаха по 5.
Лечението, което предлагате на тази страничка, включва няколко препарата - Енгистол, Ваксинотоксинум и Рус токсикодендрон.
Дали трябва/могат да се прилагат едновременно?
Колко време се пият те, или по колко опаковки трябва да се изпият?

Благодаря много.
:!: Фем, това, което предлагаме на тази страничка са съвети при наличие на херпес. НЕ ЛЕЧЕНИЕ!! Пиша ти го така, защото интернет не е лекарски кабинет и тук можеш да четеш само информативно. Лечение се назначава от лекар. Стриктна съм в тази забележка, просто защото със здравето не трябва да има недоразумения! :!:

Оттам насетне погледни в ЗДРАВНАТА БИБЛИОТЕКА за повече инфо за енгистол-а. Какво представляват останалите препарати, можеш да откриеш тук .

Това са хомеопатични препарати и когато ги приемаш, трябва да следваш съветите за прием на хомеопатични средства.

Колко време да ги приемаш: обикновено се предписва до свършване на опаковката, но много често се налага продължаване на препаратите, но по различна схема, която лекар може да назначи! Тук обаче няма консултации с лекар и всичко е информативно.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
femme1

Re: Херпес и последствията му

Мнение от femme1 »

Благодаря за отговора ))
tita

Херпес - статия на Д-р Михайлов

Мнение от tita »

Болезненият обрив се явява в резултат на „подривната“ дейност на херпесния вирус. Веднъж попаднал в организма, той няма как да бъде „изпъден“ – остава там, спи или „дреме“. А щом се създадат условия – стрес, преумора, преохлаждане, неправилно хранене, се явява с различни лица по кожата – херпес симплекс, херпес зостер, или по лигавиците – херпес гениталис, който пламва със силно болезнен обрив с мехурчета.

:idea: Облекчение носи мазането два – три пъти на ден с прополисов мехлем. Той доста облекчава неприятните болки и помага по-бързо да се отстранят упоритите и болезнени корички, които се образуват, след като мехурчетата се пукнат. Освен това вазелинът има добро противовирусно и бактерицидно действие.

За да не „събудим“ инфекцията, трябва да се грижим за имунната си система и да се пазим от настинки. А по това време на годината съпротивителните сили на организма са отслабнали и вирусът може да се активизира. И то не само относително безобидният херпес симплекс, а и останалите му разновидности. Началото на пролетта е особено опасно, защото промените във времето са чести и значителни. Излизаме сутрин с леко облекло, защото денят започва едва ли не като летен, а още след пладне се заоблачава, излиза вятър, започва да вали и температурите падат. Оказва се, че не сме добре облечени и простудата е налице. А това събужда дремещата зараза. Там, където херпесът се готви да излезе, след ден – два се образуват мехурчета, които постепенно нарастват и се пукат, покриват се с коричка и изсъхват. При това мехурчетата върху кожата и лигавиците се явяват с характерна силно изразена болка.

Има различни видове херпеси.
Вирусите херпес симплекс тип 1 (HSV-1) и херпес симплекс тип 2 (HSV-2) образуват мехурчета около устните и носа (herpes labialis, herpes simplex) или в областта на гениталиите (herpes genitalis).
Herpes zoster или само zoster се причинява от варицела-зостер вирус (varicella-zoster virus ). Засяга едностранно определени участъци по кожата. Вирусът, причиняващ варицела в детска възраст, след години може да причини това мъчително, болезнено и упорито страдание.

Ето как моя пациентка описа оплакванията си. „Страдам от честа поява на херпеси, ей така, без никаква причина. Нещо грозно и неприятно и това е откакто се помня. Лошото е, че от няколко години излизат не само по устните ми, а и в носа и около него. В момента пак съм се „разкрасила“. Ще ви бъда много благодарна, ако знаете и ми препоръчате нещо ефикасно!“

Другият сериозен проблем е силната болка. Особено при херпес зостер. Противовирусно лечение с аcyclovir, valacyclovir и famciclovir е възможно, но то е ефективно, ако се започне рано – 48 – 72 часа след появата на първите симптоми.

Схема за хомеопатия

С помощта на хомеопатичните средства справянето с неприятната и упорита херпесна инфекция е доста бързо и успешно.

Примерна схема:
:!: Rhus toxicodendron 5 СН е може би най-важното средство при херпес. От него се приемат по 5 зрънца на всеки два часа през първия ден, по 5 зрънца на 5 – 6 приема през втория ден и после 4 пъти по 5 зрънца до стихване на болките и явно подобрение.
:!: Топло или студено – проверете дали болката се облекчава от топло или от студено. Ако е от топло, наложете болното място с грейка, увита в хавлиена кърпа, или с памучно парче, потопено в гореща вода, и сменяйте редовно. Ако болката затихва от студено, използвайте студен компрес или блокчета лед, поставени в найлонова торбичка.
Ако болките се подобряват от топло, много вероятно е да помогне Arsenicum album 9 CH. Приема се 3 – 4 пъти дневно по 5 гранули. Aко помага студено, вашето лекарство сигурно ще е Apis 9 CH. По същия начин – 3 – 4 пъти дневно по 5 гранули.

Минерална терапия

Вирусна инфекция или стрес – това често са факторите, които улесняват появата на болезнените херпеси, които се пълнят с течност и се превръщат в неприятни ранички по устните. След тях остават грозни следи понякога седмици и дори месец, след като болното място е заздравяло.
Отслабналата имунна система „пропуска“ вируса в организма. Малко хора обаче знаят, че и натрупването на вредни вещества и отпадни продукти отслабва защитните сили. Ето защо тялото се нуждае от подсилване на имунитета, но и от „стимул“ за прочистване.
За това помага комбинирането на хомеопатичния препарат :!: инфлуцид, който предотвратява размножаването на херпесните вируси, помага и за излекуването им с :!: шуслерова сол № 10. Тя прочиства и подпомага изхвърлянето на вредните вещества през отделителната система. Към терапията трябва да се включат и :!: сол № 3, която помага на имунната система да обезвреди вирусите, и :!: сол № 8, която лекува мехурите, пълни с течност. Солите се приемат разтворени във вода. Пият се по 3 таблетки от всяка на всеки час, докато се усети подобрение. После – само сутрин и вечер в продължение на 2 – 3 дни. Заедно с това на едни час се приема по таблетка инфлуцид в продължение на 3 – 4 дни, а след това – по 3 таблетки на ден за месец.

Източник: http://www.hapche.bg/novini/propolisov- ... va-herpesa" onclick="window.open(this.href);return false;
tita

Re: Херпес - статия на Д-р Михайлов

Мнение от tita »

Колко търсих подобна информация преди време, заради хепресите на дъщеря ми. Днес случайно попаднах на тази статия на Д-р Михайлов и нямаше как да не я споделя. Сега трябва да коригирам схемата на прием на Рус (когато се наложи) и задължително да набавя в аптечката у дома прополисов мехлем.
Публикувай отговор