ЗАДУШЕНИ ТЕЛЕШКИ РУЛАДИ

Подфорум за нещата, които готвим всеки ден
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

ЗАДУШЕНИ ТЕЛЕШКИ РУЛАДИ

Мнение от cchery »

ЗАДУШЕНИ ТЕЛЕШКИ РУЛАДИ

Необходими продукти:

• телешки шол, контра филе или рибица
• суха мащерка
• зеленчуци по избор : морков, чушка, целина, гъби и др.
• 1 ч.ч.сухо бяло вино
• 1/2 ч.ч.вода (ако има нужда)
• 20 г масло, 2 с.л.олио
• 1 необелена скилидка чесън
• 2 с.л.брашно
• сол, черен пипер дафинов лист
• 3-4 листа салвия
• сол и черен пипер на вкус

Начин на приготовление:

Нарежете месото на тънки шницели и го изтънете с чукче за месо. Посолете леко и поръсете с малко черен пипер и мащерка.
Нарежете зеленчуците на тънки пръчици. В средата на всеки шницел сложете снопче от тях и завийте на руло. Забодете с клечка за зъби.
В тенджера сложете мазнината да се загрее заедно с малко смлян черен пипер, листата салвия и една разпукана необелена скилидка чесън. Запържете рулцата месо от всички страни до зачервяване.
Отстранете чесъна и салвията и поръсете месото с брашното. Разбъркайте и налейте виното. Разредете с вода до получаване на плътен сос по ваш избор. Посолете на вкус и оставете ястието да се задушава на тих огън до пълна готовност. Сервирайте с варен ориз.

[img]http://www.deteto.info/img/my59.jpg[/img]

Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор