РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Нели »

Здравейте отново!
Пак съм аз. :1062
Искам да ви кажа, че последните три дни минаха шеметно бързо за мен. Толкова бързо, че ми се иска да се върна и да мина отново по същия маршрут, за да имам повече време. За толкова неща времето не ми стигна!
Най-вече да се наприказвам с момичетата, с които се срещнах - Цвети, Ели и Цони. Аз реално си изпих сутрешното кафе с Цвети, обядвах с Ели и вечерях с Цони. Но не ставаше въпрос за ядене и пиене, разбира се. Имам чувството, че не само не сме се наприказвали, а дори не сме започнали както трябва. Просто нямах време за повече, защото пътуването ми имаше една основна цел - да прибера Вили от летището. Имаше и още една съпътстваща цел - да заведа Ани в музея "Земята и хората" - нещо, което и двете с нея искахме отдавна. И покрай тези две цели, аз си осигурих специално удоволствие като вмъкнах тези срещи по мечешки.
Ето ни:
Ани, Цвети и аз
Изображение

Аз и Ели
Изображение

Цони и аз, а отзад се вижда Клементина
Изображение

Аз и Ани, току-що излезли от "Земята и хората" и отиващи за сладолед
Изображение
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Нели »

И така, няма оттърване от мен! :954
Този път ми се иска да напиша нещо по-дълго, да видим дали ще ми се получи.

Първо искам да ви разкажа за моето подреждане.
Всичко започна оттам, че на пролетния лагер в Странджа споменах на едно от момичетата от клуба, че фотографията ми носи радост. Казах ѝ също, че напоследък това е критерият ми дали да се захващам с нещо - дали ми носи радост. Тя ми разказа за книга на някаква японка, в която се описвал метод за подреждане на дома, състоящ се в това да се обградиш само с вещи, които ти носят радост. Идеята била да изхвърлиш всичко друго. Не обърнах особено внимание на думите ѝ.
След време същото момиче ми даде книгата, за която ми беше говорила. Погледнах я много скептично. Взех я повече от учтивост, отколкото с намерението да я прочета.
Хвърлих ѝ поглед. Имаше вид на нещо, което аз никога не бих избрала. "Магията на подреждането" - сякаш се нуждая от книга, която да ми каже как да подредя дома си?! Авторката се казва Мари Кондо. Дори не ми звучеше достаръчно японско. Възприех го по-скоро като американизиран псевдоним.
Но все пак реших да я прегледам. Аз обикновено сама отчитам наличието на собствените си предразсъдъци и се старая да повъртя някоя нова идея достатъчно време из ума си, преди да я отхвърля.
И така, взех книгата за плажа в Созопол, където ходихме с Вили през юни. Реших, че лековата и несериозна книга няма да е в дисхармония с желанието ми за плажно четиво. Прочетох я, макар и не в Созопол. Там само я започнах.
Написана е простичко, но не е проста. По-скоро е изчистена. Носи онзи минимализъм, при който детайлите са важни, защото са щрихи, очертаващи друга, по-голяма картина. Няма много, но то казва повече. Няма нищо излишно. Представете си нещо като картината между събеседниците на тази снимка - две-три мазки, а разказват цяла история:
Изображение
Основната идея на книгата е, че ние всички трупаме. Трупаме вещи, трупаме обиди, трупаме нерешени конфликти, трупаме неизразени емоции, трупаме килограми. Трупаме неща, от които не умеем да се освободим, но те не ни носят радост. Ако се научим как да се освобождаваме от тях, това ще освободи много пространство в живота ни за други, по-хубави неща. За нещата, които ни носят радост.
Идеята тук всъщност е психологическа, освен чисто практична. Нашият мозък не умее да прави разлика между реално и въображаемо. И всъщност то такава няма. :954 Ако го научим как да се освобождава от ненужни вещи, по-точно от тези от тях, които не ни носят радост, той ще схване идеята и ще действа така по принцип в живота ни. За всичко. И тогава става хубаво.

В резултат от всичко това, аз не само прочетох книгата, но и занесох единайсет (да, единайсет!) чувала с дрехи, мои и на Ани, в контейнерите за даряване на БЧК. Освободих място в гардеробите, махнах кашоните от пода... И ето, в живота ми се освободи място за мечешки срещи. За слънчогледови полета и за лавандула. За пътуване и за море.

Подреждането предстои. Имам да изхвърлям още вещи, засега просто свърших работата с дрехите.
Идеята на книгата обаче е важна. Не става въпрос да се преценява практичността на дадена вещ, използваемостта ѝ, цената или естетическите ѝ свойства. Не, не става въпрос за това. Идеята е да вземем всяка вещ в ръце и да се запитаме какво чувстваме. Какво усещане ни носи? Носи ли ни радост? Всички лични вещи се вземат В РЪЦЕ от собственика им ЛИЧНО, не се поглеждат както са по шкафовете и не се държат от някой друг, който ги показва или сочи. Не, всяка вещ се взема в ръце и се търси първата, автентична емоция. И въз основа на това вземаме решение да я изхвърлим или задържим.

Ето за тази книга става дума:
https://www.orangecenter.bg/magiyata-na ... LwEALw_wcB
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред
Мнения: 1850
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:41

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от ellis_stoyanova »

Привет и от мен!
Деска,много се радвам,че въпреки болката,която ти е причинило несъмнено,си била честна спрямо себе си и спрямо Хри..От тук насетне-само хубави неща да ти се случват!
За срещата с Нели какво да кажа-ПРИКАЗКА :954 :954 :954 .Толкова се зарадвах като ги видях с Ани,сякаш не бях виждала приятел от години,а ние никога не се бяхме виждали на живо :221 През цялото време дърдорих толкова много,но сякаш исках да им кажа толкова много неща....много се надявам да не съм ви досадила :940
Разбира се,времето беше безкрайно малко :222
А относно книгата-определено би ми било интересно да я прочета,винаги съм намирала смисъл в това да разчиствам,или по-скоро да изхвърлям вече непотребни или неизползваеми неща,не случайно винаги като изчистя сечувствам някак ...освободена.
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.



Епиктет
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!
Само да кажа, че Ани е приета по първо желание в Четвърта езикова гимназия в паралелка с френски и испански език, история и философия.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от cchery »

Момичета, мили момичета, днес прочетох всичко, което сте писали. Една голяма прегръдка за всички ви.... Аз съвсем умишлено пускам компа само, за да си обработя снимките (при това не всичките) и да кача по няколко от тях във фейса. Всеки ден качвам по нещо. И после компютърът замира..., защото съм дошла на почивка. И си почивам.

Имах нужда да се върна към себе си, към целостта си, към това да не се чувствам слаба, сама, смазана от скука и тревожност..... Тръгнах към Гърция на 1/4 от мене си.... Така се случи. Първите няколко дни отново бяха драматични за мен..... всеки ден тъгувах, страдах си....., но и говорих много с Коки, с Момчил..... с Белка. Имахме време за нас си. В момента очаквам "седмицата самота" в София, която ми се очертава през август, по-скоро с любопитство.... Ще бъда съвсем сама, без ангажименти по семейството ... и ще правя нещата както искам, и когато искам.......

Ей такива неща ми се въртят из главата.

Иначе почивката ни е прекрасна до този момент... Жега, лято, топло море, пусти плажове.... наистина си почиваме.

Деси, не знам през какво си минала вечерта, когато си съобщила на Хри новостите, но ти пожелавам да си щастлива оттук насетне завинаги. :922

Нелка, направила си уникален рейд из страната и то за да се срещнеш с мецанките..... Респект! Другият път и аз съм на линия. :923

Цветко, с теб вървим по един и същи път. Макар и паралелно.... И знам, че един ден онова, което търсим, ще ни отведе към края му, където ще сме забравили за тревожности и депресия, и ще сме щастливи.... Много щастливи. Заедно! :922

Елисче, радвам се, че писа.... Няма никакво значение, че е за неща, които са тъжни...... Всички минаваме през бурните емоции на живота. И по-често се озоваваме в лошите от тях.... Но е хубаво да знаем, че не сме сами. Никога не сме сами. И ти не си сама...... А с нас! :922

Хубава вечер от мен..... :329
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!

Лятото настъпи с пълна сила и явно сезонът на отпуските дойде. Поне така изглежда по активността тук. :954
При нас няма кой-знае какви новини. Ани е записана в новото училище и вече е гимназистка. Оказа се, че е първа по бал в класа/профила "френски език и испански език". От една страна това е добре, защото е повод за гордост, но от друга се чудя дали средата няма да е разочароваща за нея. Може би е неоснователно, но все пак.
От 1 юли с нея променихме количеството и състава на храната, защото и двете имаме нужда да свалим по няколко килограма. Дотук имаме добър резултат в спазването на режима и не особено видим резултат във фигурите. Нормално е ефектът там да е забавен във времето.

Малко се чудя какво става с Вили. Тя изрази желание да учи в София преди няколко месеца, но оттогава насам не е направила нищо конкретно по въпроса. А стъпките са: да вземе академична справка за взетите изпити тук и да се прехвърли в СУ (за предпочитане) или в НБУ (според мен не е добра идея). След това разбира се започва въпросът с устройване на живота там - квартира и т.н. Онзи ден я попитах какво всъщност иска, а тя ми отговори "Да уча в София, но да живея във Варна". Е, това няма как да стане точно, освен във вариант дистанционно обучение, но той не е добър. Имам усещането, че и тя не знае какво е автентичното ѝ желание, затова не се заема с осъществяването му. Надявам се скоро да го разбере, за да се задвижат нещата.

А аз... аз съм добре. Не зная точно как да го формулирам, защото нищо особено не се е случило. Все още имам финансови затруднения, все още взаимоотношенията с Христоско са си същите, ежедневието ми си е същото, но... усещането е добро. Усещането е, че нещата си идват по местата, че всичко е както трябва да бъде. Усещането е за хармония. Дори не за спокойствие, а точно за хармония. Хубаво ми е по онзи особен начин, когато нямаш конкретна причина. Усещам се хубава, усещам се спокойно уверена. Светът е добър. Това е. :954

***
Момичета, пишете как сте! :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Ето ме отново. Ние вчера се настанихме на 3-отото място за почивка в Гърция, което е финалната ни спирка за тазгодишната лятна, морска лудност. Случи се нещо много интересно - в четвъртък приятелите, с които почиваме заедно в Гърция вече 10 години, си тръгнаха, т.к. тази година стана така, че заедно можехме да почиваме само в определен период от време. Същия ден си тръгнаха от Гърция и сестрата на Момчил, нейният приятел, нейна приятелка и племеницата - те решиха да си резервират място в близост до нашето, за да можем да се засичаме на плажа и да изкараме заедно време. Ние пък бяхме решили да останем още 1 нощувка в тази вила за гости и изведнъж, след като казахме "Чао" и изпратихме двете приятелски семейства, а после сестрата на Момчил, се почувствах някак си смазана, тъжна и нещастна, че ние сме останали.... Което е нелепо, защото ние всъщност оставаме за хубаво, а не за лошо. Но това потвърди още веднъж моето подозрение, че голяма част от тревогата при мен идва от думата "Край".... не мога да я приема под никаква форма... или поне не ми се е налагало отдавна да се чувствам щастлива след като нещо е стигнало до своя край.

Така или иначе днес е събота и се чувтсвам по-различно. Новото място също е прекрасно. Разположено е на място, което на 100% отговаря на описанието "На кънда-мънда в дивия" :221 :221 :221 . Единственият кусур, който има, е цветът на морето :1062 .... любимото ми лазурно синьо е заменено от жълто-зеленикаво, а причината за това е цветът на пясъка. Тук е ситен като брашно, без камъни и тръни, но е кафяв като кал и съответно при пречупването и отразяването на слънчевите лъчи в морската вода, тя се сдобива с жълто-зеленикав цвят. Другото обаче е просто супер, защото сме сами, зачукани в една от свивките на източния бряг на Халкидики, до която най-близкият град е на 6 км. Пред нас е море, зад нас ниски хълмове с много зелени дървета. Нощем небето е кристално чисто и звездите са на "една ръка разстояние", а щурците пеят от сърце и душа. И най-хубавата част - така характерният задух на морския бряг отсъства - тази сутрин преди зазоряване ми стана дори хладно...... В резултат на това съм спала до 10 часа - нещо, с което не мога да се похваля обикновено в Гърция, защото се будя потна и от топлината.

Знаете ли - много размишлявам тук. Те условията са такива, че това е неизбежно. Особено пък както сме в момента - само ние четиримата и няма никой друг около нас. Размишлявам за това как времето нанася своите промени в отношенията между хората. Как година след година човек си живее с едно и също усещане за статукво и изведнъж "Бум!"... статуквото се оказва тотално невъзможно за запазване повече. Не си готов и мислиш, действаш и се ядосваш хаотично.

И още нещо, за което днес си дадох сметка - промяната в приоритетите на хората. С нашите приятели, за които ви писах, ходим по море от 2011 година и винаги е било хубаво, забавно, весело. Но децата поотраснаха. Ние самите пораснахме... и някак си се отдалечаваме в търсенията и интересите си. Морето повече не ни сближава. Знам ли.... може и да не съм права и да мисля така, защото в мен все още говори гласът на депресията от края на май. Въпреки, че се "вадя" от калната дупка, в която ме запокити... още съм досредата.

Както и да е.

Нелка, специални поздрави да пратиш на Ани за успеха ѝ на НВО и за приемането ѝ в желаната от нея паралелка :922 . Умно и отдадено дете си имаш. Въпреки, че ти и имаш своите майчински притеснения относно средата в новия ѝ клас, аз мисля, че Ани вече е изградила един изключително устойчив характер, па макар и само на 14 години, и средата ще я задава самата тя :524 . Желая ѝ късмет и оправдаване на очакванията поне на 90% :329 .

Виж за Вили..... ами разбирам я, че не иска да се маха от Варна. И аз не бих си тръгнала от вашия прекрасен град. Още повече, че пък знам и от първо лице какво бих намерила в София, и общата ми оценка е, че то не си заслужава. Естествено - и от мен още един палец надолу за дистанционното обучение. Особено пък висше - академичната среда се гради сред хора и сгради, поели от духа на образованието, и споделящи обща цел... В домашни условия е нормално да споделяме усещане за юут, семейство, отпускане след работа и т.н.
Нели написа: 17 Юли 2021, 07:53 От 1 юли с нея променихме количеството и състава на храната, защото и двете имаме нужда да свалим по няколко килограма. Дотук имаме добър резултат в спазването на режима и не особено видим резултат във фигурите. Нормално е ефектът там да е забавен във времето.
От 16 август се присъединявам в "клуба" на правещите промяна със себе си. Датата не съм я избрала случайно, но не ми се пише сега защо е тя :954 . Не се харесвам на това море - с отпуснатите като крила на птица ръце, с обемните и тресящи се бедра, с издутия корем..... Все съм била дебела, но знам, че мога да изглеждам и по друг начин. Да не говорим, че понякога ме мързи и да се движа, защото ще ми е трудно. Макар това последното да звучи странно на фона на това, че не сме спрели да тичаме откакто сме тук.
Нели написа: 17 Юли 2021, 07:53 но... усещането е добро. Усещането е, че нещата си идват по местата, че всичко е както трябва да бъде. Усещането е за хармония. Дори не за спокойствие, а точно за хармония. Хубаво ми е по онзи особен начин, когато нямаш конкретна причина. Усещам се хубава, усещам се спокойно уверена. Светът е добър. Това е.
Нелка, отне ти цяла година, за да напишеш тези думи и съм безкрайно щастлива, че ги прочитам :922 . Ти наистина мина през препятствия, които биха пречупили мнозина. Мен вероятно включително. Ако тове цената на хармонията, бих казала, че е незаслужено висока, но пък..... е истинска и дълбока. Пожелавам ти да е с теб много, много дълго време.

Нелка, бих желала да дойда на лагера в Кранево и дано не е късно да се запиша. Но имам 1 проблем - трябва да взема Бела с мен, т.к. няма на кого да я оставя вече - Момчил ще е в Швейцария, а Коки - в Холандия. Дали ще е възможно да дойдем двете?

Деска, мини пиши как си. Дори какво ти се стовари на главата след разговора с Хри... Къде си в момента, защото знам, че си в отпуска, а любимото ти море ти беше отнето.

Ели, не ти давам (вече ставам ултимативна) да отсъстваш толкова дълго оттук... Била си в депресия - ОК. Имала си много работа - ОК! Не се чувстваш добре - ОК! Но виж, прочети - всички сме така...... ВСИЧКИ! И всяка от нас се крие по малко, за да се съвземе и да си събере мислите какво и как да напише, за да потърси поне морална подкрепа... Но все пак идваме и споделяме..., защото е по-хубаво, по-лесно, по-истинско..... Защото това е истината, а депресията - тя не е реална. Това е гадната игра на нашия мозък, която не знам защо той ни причинява.

Цвети, как сте вие? Как върви лятото? Избрахте ли къде ще е почивката тази година?

В общи линии това е от мен към днешна дата. Хубава събота!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Нели »

Чери, отговарям набързо, защото съм се заела с нещо. Да, разбира се, че Бела може да дойде на лагера. Може и да участва, а може само да присъства. Това важи за всички и за всяко от заниманията. Ани три пъти е била на този лагер, винаги е имало и по-малки деца. Ние сме едновременно строго организирани и много свободни. :)
И никак не е късно да се запишете и двете. И всяка друга мецанка, която реши.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от cchery »

Здравейте. Пак аз съм тук. Ама ми е кеф...... Почиваме активно, мързелуваме както дойде... И имам време да мисля, да пиша, да бъда... изобщо.... Нещата се случват, както е добре да се случват.

Нелка, благодаря за уточнението за лагера на Кранево. В този случай идваме двете с Бела :954 .

Пишете и при вас как е. Ние след малко си хващаме пътя и отиваме към един интересен бийч бар с много хубава бира.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра
Мнения: 2131
Регистриран на: 28 Окт 2010, 07:49

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от cvety_rz »

Здравейте, мецанки :954
Лятото наистина е набрало скорост и това е добре. По едно време през юни месец сериозно се бях притеснила, че няма да си прибера зимната пижама :1062
Деси, как си към днешна дата? Съжалявам, че си преминала през всичко това. Не съм наясно с отношенията ви с Хри и защо се е стигнало отново до това положение, но се възхищавам за куража и смелостта да говориш с него. Независимо кой какъв е всеки човек заслужава истината! Сега пред теб предстои ново пътешествие и ти пожелавам да го извършиш този път в любов и разбирателство :940
Чери, радвам се, че звучиш по- добре. Морето ти отива и те зарежда :954
Ако ти стане скучно или тежко, когато останеш сама се чувствай поканена да дойдеш на гости в Разград. И съм съвсем сериозна с поканата си :329
Нели, специално да поздравиш Ани за приема и! Надявам се да си намери добра среда, защото това е основно в израстването и възпитанието. Браво и за решението ви да ограничите храната. Вярвам, че щом сте двете в това нещо ще ви е по- лесно и ще успеете. Още повече се радвам да прочета, че си щастлива ВЪПРЕКИ всичко. Това е голяма победа. Да бъдеш щастлив, независимо от обстоятелствата, независимо дали си някъде или парите не достигат или или......причини много, извинения много, но и поводи има много за радост, стига да сме отворени да ги видим нещата.
Елисче, радвам се, че писа. Поразбута ни Нелката с това нейно пътуване, но се получи много хубаво. Беше ми МНОГО приятно да се видим. Относно моята депресия....тя не предизвикана от лоши събития или неща. Тя е отговор на биохимичните процеси, които протичат в тялото ми. С всеки ден се отдалечавам повече и повече от нея. Грабя с пълни шепи от лятото и се наслаждавам на всеки миг и съм благодарна. Хубаво ми е, когато си откъсна домат, кайсии, ябълки, сливи и още много други плодове и зеленчуци от градината. Толкова е приятно да усетиш сладкия аромат, всичко да е прясно откъснато, да не е третирано с препарати. Буквално директно се зареждаш от природата.
Аз също се записах за лагера в Кранево и го чакам с нетърпение. Кофтито е, е по него време ще ми дойде МЦ, но каквото такова. Няма да го мисля отсега.
Оставям ви, че имам да кося тревата в градината.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред
Мнения: 1850
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:41

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от ellis_stoyanova »

Привет и от мен!
Само Ани може да ме сръчка толкова директно и да предизвика в мен единствено усмивка.
Да права си,но никога не съм била човек,който споделя свободно,тапротив-проблемите ги решавам и изживявам сама и ги натъпквам,скачайки с най-тежките си обувки в най-дълбокото кътче на душата си.Трудно успявам да споделям.Но съм си такава...
Ето днес например ще ви споделя,че беше най-самотния ден в живота ми....добре де,драматизирам разбира се,но ми беше кофти.Боби и Иви на на Перник,правят тъпия покрив на вилата на свекърите,Анджи отиде на басейн,а всички мои приятелки имаха планове....толкова се депресирах,че цял ден четох книга и не станах от леглото.ЦЯЛ ДЕН... Но не това е лошото,а че така минава целият ми живот.Или чистя и готвя,или съм на работа,или...чета.Не ходим никъде по екскурзии,нямам нови преживявания....а това ми тежи,та нали иметно сега е времето да пътуваме,да се радваме на живота.След някоя година ще сме грохнали старци с безброй болежки и нежелание за живот....ей това ми тежи
Ама стига толкова...
Хей,ама вие ще заформите страхотен лагер...браво момичета
Ани,морските ти снимки са прекрасни
Нелка браво на вас за хранителния режим,и аз определето имам нужда
Цвети,радвам се че си добре,или поне че се опитваш да е така
Деси,къде си???
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.



Епиктет
Заключено