Руска торта Вид Медовик

Всякакви сладки изкушения
VIKI1023
Рицар на перото
Мнения: 495
Регистриран на: 23 Авг 2010, 13:06

Руска торта Вид Медовик

Мнение от VIKI1023 »

За блатовете:3 яйца, 3 с.л мед, 6 с.л захар, 6 с.л прясно мляко, 1 ч.л сода бикарбонат, погасена с оцет.

Всичко това се слага на слаб огън на котлона да се стопи меда и захарта. Маха се от котлона и се прибавя брашно и се меси тесто за точене. Готовото тесто се разделя на около 7-10 топки с големина на крем "Здраве" и се точат кори. На мен ми излизат около 10 кори, които пека в тавичка 30 см в диаметър. Пекат се една по една и стават за минути. След като се изпекат, са твърди. Крема е класически млечен крем.

Крем: 2 литра прясно мляко,3-4 яйца,10-12с.л брашно,3 ванилии,захар на вкус (1 и 1/2 ч.ч) ,50-60гр масло.

Млякото се слага на котлона със захарта да заври, като предварително от него е отделено малко количество, с което се разбърква брашното и жълтъците.Като заври млякото се прибавя брашнената смес при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти, прибавят се и белтъците разбити на сняг с малко захар много внимателно за да не се пресекат. Преди да се свали от котлона се прибавя маслото и ванилиите.

С топлият крем се започва веднага да се реди тортата блат,крем,блат,крем и т.н. Може м/у блатовете да се сложат мляни орехи. Тортата трябва да престои 24 часа за да попие крема в блатовете.

Украса по желание: орехи,сметана,кокосови стърготини и т.н.

Да ви е сладко.

По късно ще кача и снимки.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/23_13b_48FF8640_RdoCenxke_8.gif[/img][/url]
Публикувай отговор