Страница 5 от 17

Re: Суровоядство

Публикувано на: 14 Юли 2011, 09:29
от Cheva
felix написа: :954 Права е ЛиР да слага апострофчета, темата в която пишем все пак е "Суровоядство".
Апострофирането беше за самата фирма. :222
А хората, които биха си купили подобно нещо, наминават точно тук, затова и пуснах тук... :)

Как точно правиш кората на сок ?
Преди време баба ми правеше сладко от корите, но от по-тънките.

Re: Суровоядство

Публикувано на: 14 Юли 2011, 20:32
от felix
Аз от години не съм виждала тънкокори дини и тъгувам за тях. Добре, че намерих цаката и на дебелите кори, а именно да си правя сок от тях. Тъничко изрязвам външният тъмнозелен слой и бледорозовата част слагам в центрофугата (сокоизстисквачката). Пие се веднага :222

Re: Суровоядство

Публикувано на: 14 Юли 2011, 21:45
от Cheva
Тези дни, отново си правих таратор с ядково мляко.
Успях и да го снимам :) -
[img]http://multiply.com/mu/bisttra/image/2/ ... =436414006[/img]

Re: Суровоядство

Публикувано на: 15 Юли 2011, 07:28
от felix
Ядковият таратор е голяма благинка, и аз си го правя. Тази сутрин отново си направих сокче от динена кора. Хайде да ви почерпя и да тръгвам за работа. [img]http://prikachi.com/images/333/3571333J.jpg[/img] Весел ден! :222

Re: Суровоядство

Публикувано на: 30 Сеп 2011, 13:15
от bobichan
Бързам да споделя за суровите шоколадови бонбони, които спретнах на бързо на децата днес.

СУРОВИ ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИ

Смлях с кафемелачката шепа бадеми, защото това имах, но с лешници ще стане още по-добре. Добавих около 10 какаови зърна, също смлени с кафемелачката. За възрастни и за по-големи деца може и повече, за по-наситен шоколадов вкус, но за моите мъници ме неше страх да сложа повече. Имах изостанала от домашната сурова халва, която добре правя (суров сусамов тахан, мед и ванилия - в къщи я обожават). Добавих на око, размесих за да слепнат съставките и да стане като тесто,оформих топчета и овалях в кокосово стърготини. Кокосовите стрърготини, бяха много добри защото съм случвалала (на Биосет в жълта опаковка) и на такива с доста химичен и дървен вкус. Така че внимавайте какаво купувате.
Та стана фантазия!

Суровата халва можете да замените с мед или сироп от агаве или якон.
Може да се добави кокосово масло или смляно месо на кокос. ЩЕ стане като сурово Баунти :1062

Re: Суровоядство

Публикувано на: 01 Окт 2011, 11:58
от lindorina
Боби,ако искаш да извлечеш максималното от ядките ги накисни за няколко часа,за да се махнат инхибиторите и след това изплакни добре.Аз ги смилам после с малко вода с пасатора.

Re: Суровоядство

Публикувано на: 01 Окт 2011, 12:01
от bobichan
Знам Линди, но не винаги имам време да го правя :(

Re: Суровоядство

Публикувано на: 01 Окт 2011, 13:00
от felix
СУРОВИ БОНБОНИ ОТ СУШЕНИ СМОКИНИ, ЯДКИ, МЕД И ТАХАН


Да споделя и аз моят опит с бонбонките от сушени смокини, ядки, мед и тахан. На смокините се отрязват дръжчиците и с пръсти се оформя кладенче, което пълня със смес от смлени ядки (бадеми, орехи, лешници, кашу и др.) и по малко мед и тахан за спойка на ядките. По желание се поставя есенция. Чудя се с какво може да се намажат смокиновите бонбони, за да ги овалям в кокосови стърготини. Може-би мед ще е добро решение.

Re: Суровоядство

Публикувано на: 01 Окт 2011, 17:24
от Cheva
bobichan написа: но не винаги имам време да го правя :(
Ей, голямо предвиждане се изисква в това суровоядство.
Веднъж установила, колко хрупкави и свежи са ядките след накисване,
вече не ги ям сухи, не ми харесват. Но не винаги успявам да предвидя,
че ще ги ям ...и се случва поради това, да ги пропусна. :roll:

Re: Суровоядство

Публикувано на: 03 Окт 2011, 13:55
от bobichan
Същата работа е и при мен Чева. Особено бадемите... Страхотни са ми накиснати и обелени. Правих сурови бонбони рафаело и префектно заместиха вафлената коричка.
Феликс, мерси за страхотната идея. С мед ще стане със сигурност, но със суров шоколад ще е още върхът.

Re: Суровоядство

Публикувано на: 21 Окт 2011, 23:42
от Cheva
Много съм щастлива, вчера се сдобих с чопър/резачка/. :1028
До кухненски робот не стигнах , но по-натам ...кой знае... :222
Вчера правих бананов сладолед , ама нямаше време да го доовкусявам с мляко,
Дариа го изяде. :1062

От лятото имам замразен патладжан във фризера, който чакаше закупуване на блендер
или като краен вариант, голям ентусиазъм от моя страна, за да го меля с пасатора.... :1055
Е, тази сутрин му дойде времето и го превърнах в Баба Гануш. :624
рецепта
baba_ganush.jpg
(88.59 KiB) Свалено 597 пъти
Аз ползвах орехи и стана превъзходно!
Абсолютното доказателство е фактът, че си хапнах порцията веднага,
нищо че беше сутрин :!: и тръгвах за работа... :1062