Конкурс за модератори във форум "ОБРАЗОВАНИЕ"

Аватар
metsababa
Site Admin

Конкурс за модератори във форум "ОБРАЗОВАНИЕ"

Мнение от metsababa »

И така, дойде момента, в който колкото и да не ми се иска, то трябва да направя една трудна стъпка. С голямо удоволствие избрах Нелката за мод във форум "Образование", защото тя е точния човек - ерудирана, запозната с процеса, преподавател в университет! Излишно е да споменавам чисто човешките й качества, които неведнъж е демонстрирала и показвала.

За съжаление Нели е възпрепятствана не само да бъде модератор, но и въобще да влиза във форума. Днес погледнах и в "Часът ....." и там я няма. Аз бих желала мецабаба да се развива като единият опорен момент на този форум, знаете всички е безценното нещо, което ни събра - ДЕТОКСА!!! След здравето, ако има нещо равно нему по значение, то е ОБРАЗОВАНИЕТО!

Затова обявавям конкурс за модератори за този форум!

Говоря в множествено число, защото личното ми виждане е, че трябва да има 2-а човека, т.к. и подфорумите са 2. Единият е свързан по-скоро с отглеждането на малките деца и проблемите, свъзрани с това! А вторият касае училищният процес, такъв, какъвто е в България!

Ето моите виждания за това какъв трябва да е форума:

ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ
  1. Практики за отглеждане на бебето и малкото дете. Тук ми се ще да има една обобощена информация за най-разпространените методики на отглеждане на децата, прим. руска школа, западноевропейска, д-р Спок. Нещо като информационен център. Темите да бъдат обобщени в списък с линк към всяка.
  2. Родителски грешки.
  3. Първа помощ за бебето и малкото дете - спокойно може да свалим здравния детски подфорум тук или пък да има препратки.
  4. Свободни теми и дискусии, в които да се убедим, че майките сме много и силни и че това, което се случва на нашето дете се случва и на много други. Теми, в които всяка една изтерзана майчина душа да намира подкрепа.
ОБРАЗОВАНИЕ
  • ОБОБЩЕНА СХЕМА НА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ.
  • ОБРАЗОВАНИЕ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА
  • УЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ
  • ОЛИМПИАДИ, СЪСТЕЗАНИЯ И КОНКУРСИ - тема, в която ще се качват тестове, задачи от подобни мероприятия, така че да се създава една база данни. Пример: математическото кенгуру - на мен ми беше много полезно да намеря задачите за Коко от минали години, но не мога да кажа, че беше лесно, т.к. са разхвърляни из всякакви форуми и сайтове.
  • ЧИТАЛИЩНА И КЛУБНА ДЕЙНОСТ.
  • Свободни теми и дискусии.
Излишно е да казвам, че чакам и вашите предложения и виждания как трябва да изглежда този форум!! :)

Моля, номинирайте човека, когото смятате за подходящ за модератор, като самономинирането ще бъде приветствано много силно! :524 Първите 6 човека, които имат най-много номинации за 1 седмица, считано от днес натам, ще се състезават в анкета, в която всеки потребител ще гласува само веднъж за своя фаворит. Първите двама с най-големи резултати ще нахлюпят короните модераторски :955 :955.

Ако пък няма желаещи и номинирани, ще му мисля по-натам :1062 :1062 :1062 .
vanist

Re: Конкурс за модератори във форум "ОБРАЗОВАНИЕ"

Мнение от vanist »

Образованието ми е болна тема .....
и не само защото до скоро работех в тази сфера, ами и защото
то за съжаление тръгна към дъното и .... не се знае кога ще го стигне, та да тръгне нагоре
В мое лице имате сигурен помощник - не само с материали и идеи, но и при опитите
ни заедно да променим положението!
Номинация за съжаление не мога да предложа,
тъй като напоследък малко отдалеч и доста рядко следя нещата във форума.....
Ама мога да се активизирам когато трябва :D
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Аз има предвид една мацка,която работи като педиатър в Щатите и ще е подходяща за първия подфорум,но за съжаление не знам с какво свободно време разполага.Тя е нов член на мечешкото ни семейство,но ми се иска първо да говоря с нея и тогава да я издам като име.Бубалина също е подходяща.
За вторияподфорум номинирам Сиренце.
Оф,имахме и други педагози,ама...кухата ми тиква нещо изневерява! Ще помисля пак.
Ivaila

Мнение от Ivaila »

Никой не ме познава и не виждам как биха избрали мен :oops:
От доста време детоксвам и имах някакви постижения,но зимата нещо се позанемарих. Този детокс беше успешен.
Кандидатирам се,защото имам следобед време когато малката спи, за да помагам тук/евентуално/.
Пререгистрирах се,защото съм забравила с какъв ник преди време се бях регистрирала. И напоследък само Ви четях. Нямах нужда да пиша :)
Ако имате въпроси към мен с удоволствие ще отговоря ;)
Mstar

Мнение от Mstar »

Не бих могла да предложа конкретен човек,защото познавам малко от момичетата,но според мен е важно този човек да има време и желание да нищи тази сложна система.......А помощ ще получи от всички нас.
Ще помисля малко и по въпроса с визията.
И аз като Зори се сетих за Бубалина , и за Исето Григорова , но не зная те как са с ангажиментите и достъпа до NET.
Ще изчакам да се посъберат малко кандидатури.
Поздрави за инициативата МецАНКЕ! :524 :326 :329
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Приветствам идеята за развитие на форума в тази посока. Предлагам ви единия от модераторите да е специалист по предучилищно образование, а другия - общообразователна подготовка, т.к. сферите са доста различни.
За предучилищно номинирам Бубалина /ако тя е съгласна, разбира се/. По втората част аз бих се ангажирала, т.к. постоянно ми се налага да търся подобна информация и както казва Чери, тя е разпръсната къде ли не. Просто ще трябва да я синтезирам. Проблема е, че нямам опит във форумите и не съм много наясно с правилата.
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Ах,ах-какво предизвикателство!
Чери,чудесна идея за развитие на форума :524 Гледам и номинации съм посъбрала :1062 Благодаря ви момичета :923 Аз не знам как да кажа...Никога не съм се занимавала с такава дейност и не знам достатъчно ерудирана ли съм в областта на ПУ образование :1044 Въртят ми едни такива въпроси-какво знам,до колко знам,ами ако не съм запозната,ако не е така...Много "ами" и много "ако" ...Несигурност и доза страх от поемането на тази отговорност,но и предизвикателство!А и аз не съм много наясно с въпроса права и задължения на модератора :1044
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
Смехурко

Мнение от Смехурко »

По насърчение от Черита се кандидатирам и аз.
Нямам педагогическо образование, магистър инженер съм. Но имам първокласничка и тепърва се сблъсквам с образователната система в нейната същност. Имам малък опит с поддръжка на сайт и пиша в 3 форума. За момента съм без работа и мога да отделя време. Само не знам как ще съм лятото с достъпа до нета - в провинцията съм с децата за лятото на чист въздух.
Аватар
metsababa
Site Admin

Мнение от metsababa »

Ivaila написа:Никой не ме познава и не виждам как биха избрали мен :oops:
От доста време детоксвам и имах някакви постижения,но зимата нещо се позанемарих. Този детокс беше успешен.
Кандидатирам се,защото имам следобед време когато малката спи, за да помагам тук/евентуално/.
Пререгистрирах се,защото съм забравила с какъв ник преди време се бях регистрирала. И напоследък само Ви четях. Нямах нужда да пиша :)
Ако имате въпроси към мен с удоволствие ще отговоря ;)
Здравей, Ивайла! Поздравявам те за куража :326 :326 . Много се зарадвах на поста ти и..... нищо не се знае. :222 Ще има гласуване за модовете, но пък мисля, че ако искаме да засилим форума, ще има още много неща да се оправят и хора, които имат възможност да помагат, а също и идеи.

Знаеш ли, намерих ти предната регистрация, само не ме питай как :1062 :1062 :1062 ..... Buria_v_chasha. Избери си с коя искаш да влизаш тук и другата ще я премахнем. Ако искаш да възстановиш буря-та, ще ти пратя служебна парола и после ще си измислиш твоя. Ако не - ще си си Ивайла!

Поздрави!
Аватар
metsababa
Site Admin

Мнение от metsababa »

Момичета, толкова съм щастлива, че проявихте интерес. Дори не знаете колко :1081 . Модстването тук предлага само задължения общо взето :1062 :1062 . Засега не са много, но дай боже да ни намерят още хора. Моята цел е да покажем на министъра какво значи "обществен дебат". Възможно е да не се получи. Но пък може и.... да стане. Така или иначе, дай боже, децата ни да имат много дни пред себе си, които да прекарат в учене и ние ще се сблъскваме ката ден с проблеми и усложнения, на които ще търсим решения. А защо мястото за отговори да не е тук?!?!

Ванист много добре знае как... сме се мъчили с "онези" писма за промените в закона за народната просвета и закона за общественото образование :1062 :1062 до министър, до парламент, до Бойко...... как трудно се събират подписи и се вземат мнения, когато нещата са разхвърляни. И точно затова искам да се концентрираме - за да имаме силите и средствата да правим реални промени.

Бих искала тук човек да намира отговори дори на проблемите си свързани със правопис, с правоговор, с пунктуация - защо да не намерим специалисти, които да ни помагат. Да дискутираме. Защо не?

Благодаря на всички, които обърнаха внимание на мейла и поста ми! :826
Ivaila

Мнение от Ivaila »

Мецабаба,
благодаря,че сте намерили регистрацията. :) Знам как сте я открили,защото имам представа ;)
Зачудих се с кой ник да продължа занапред,но май Ивайла по-лесно се пише :1062
Лично аз смятам,че освен време имам и опит с образователната система. Имам две големи деца. Образованието ми е висше -магистратура с доста специализации. Смятам,че пиша грамотно. Възможно е някъде да се лигавя и да понапиша някоя простотия,но в никакъв случай не е от незнание.
Желая успех на всички кандидати ! :329
Заключено