МАЙ-ска детоксикация

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: МАЙ-ска детоксикация

Мнение от cchery »

elis написа:Аз реших да се включа в групата за май , но ще е само за един ден, нещо като проба и леко прочистване.
Искам да ви попитам за съвет кой ден от трите е най-подходящ за еднодневна детоксикация със сок от цитруси?
Ели, най-добре самия ден на пълнолуДието :lol: :lol: щом ще е за 1 ден. И наистина - най-добре само на цитруси. Ще се изненадаш колко НЕгладна ще се чувстваш и колко ще ти е хубаво. Аз бих ти препоръчала предишния ден да не хапваш и месо, нооооо...... като знам някои неща от вашата куФня :1062 :1062 и мисля, че не мога да искам това от тебе :1140 :1140 .
denka написа:Здравейте!
Този месец за първи път ще правя детоксикация и искам да ви питам - задължително ли е да се пие англииска сол? Ходя на работа и.......... сещате се :oops:
Дени, задължителна е солта!!! Без нея реално осъществяваш едно гладуване, проведено на цитрусови сокове. Детоксът всъщност цели да изкара отровите (шлаките) от организма ни, а това в голяма степен постига солта - съдържа магнезий, който се всмуква в червата и спомага да извлече отровите от тях като същевременно действа диуретично и по този начин отровите се изхвърлят навън. А самите сокове докарват много витамини, минерали и ензими, които заемат мястото на шлаките и подобряват функцията на вътрешните органи като почват от храносмилателния тракт. Но той пък (храносмилателния тракт) е най-важен, т.к. до 60% от имунната система се намира в стомаха.

Английската сол има най-силно действие първия ден и то най-вече при първата детоксикация. В случая първият ден на детокса се пада почивен и няма да е проблем. А ако работиш в неделя, то просто намали количеството на ансола от 1 с.л. на 1 ч.л. Изпий я в малко количество вода, изчакай половин час без да приемаш други течности и си сипи чаша чай или димяща вода. Гарантирам ти, че в рамките на 1 час ще си изкараш всичко, което ансолът ти причини :1062 :1062 и спокойно ще можеш да тръгнеш на работа.

Марчи,
буквално ме е страх от ягодите, които се провават на пазара. Знаеш ли, миналата седмица (мисля, че беше понеделник) бях купила 1 кутийка. Случи се така, че не можахме да я изядем и си остана в хладилника. Едва вчера видях, че ягодите са мухлясали........ Ако това бяха ягодите на майка, които идват от село и са напълно чисти от препарати, консерванти и т.н. и са брани узрели, ти гарантирам, че на 2-я ден щяха да са се разкапали. Та в този ред на мисли, не съм сигурна че.... ще доставим на организма си полезни вещества с тези мутанти от пазара. Дано да греша!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

арчи, буквално ме е страх от ягодите, които се провават на пазара. Знаеш ли, миналата седмица (мисля, че беше понеделник) бях купила 1 кутийка. Случи се така, че не можахме да я изядем и си остана в хладилника. Едва вчера видях, че ягодите са мухлясали........ Ако това бяха ягодите на майка, които идват от село и са напълно чисти от препарати, консерванти и т.н. и са брани узрели, ти гарантирам, че на 2-я ден щяха да са се разкапали. Та в този ред на мисли, не съм сигурна че.... ще доставим на организма си полезни вещества с тези мутанти от пазара. Дано да греша!
Доктор Михайлов отгговори в часът на подобен въпрос и каза, че не са много препоръчителни ягодите, защото са с малка трайност, а за да са "изгодни" на пазара за продажба са тъпкани с химии за да са по дълготрайни.(Който иска да се порови в предната тема за здравословно отслабване)Лично моето мнение е да не се ползват по време на детокс, но всеки решава сам за себе си :1094
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
denka

Мнение от denka »

МНОГО СЪМ ВИ БАЛАГОДАРНА!
ЩЕ СЕ ПИЕ АНГЛИЙСКА СОЛ :1044
ПРЕДИ ГОДИНА И ДВА МЕСЕЦА ОТКАЗАХ ЦИГАРИТЕ И ТОВА ДОВЕДЕ ДО +10КГ :126
ТАКА ЧЕ .................МИСЛЯ С ДЕТОКСИКАЦИЯТА ДА ПРОДЪЛЖА ДА СИ ПРАВЯ ДОБРО :D
УСПЕХ :524
felix

Мнение от felix »

Здравейте момичета! :940 Радвам ви се, че сте толкова въодушевени :1099 Аз се записах за детокса, но на 17-ти няма да мога ;) затова реших да го изтегля напред. Мисля :523 да започна от 6-ти и колкото изкарам - толкова, но няма да е по-малко от 3 дни. Дано и времето се пооправи :954 че да наблегна и на по-дълги разходки. Ако ли пък не, ще карам с домашния фитнес :1198 :1200 Случайно да има някой да детоксва с мен за компания и подкрепа? :222
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Специално за Чева:

"Ето за Гхи - то:
Как се мият чинии? Необходими са детергент - сапун да разтвори мазнините, вода, канал да истече мръсотията.
Пречистеното масло разтваря шлаки и токсини, водата е универсален разтворител, оризът изтегля натрий от тялото и заедно с него вода.
Опитайте да измиете мазни чинии без сапун, с малко вода или със студена вода.
А ако мивката е запушена и изтичането на водата - затруднено?
И още. Известно ли ви е как се почистват стари петна от олио? Намазват се с олио, малко престоява дрехата и после се изпира със сапун и топла вода.

Такива неща.
Иначе рецептата съм заимствал от аюрведа. Това е лечебна система 5000 години преписвана (от 5000 години съществува санскритската писменост) и прилагана без промени от аюрведическите лекари. А колко години преди санскритската писменост е прилагано (тогава знанията са се предавали от човек на човек - хора-книги), няма кой да каже. Та искам да кажа, системата е проверенеа във времето и действа много сигурно.

[img]http://img573.imageshack.us/img573/1186/gheecopy.th.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us
А, ако си набавите ей такова оригинално Гхи, ще видите, че в него няма нищо бяло и лепкаво, няма вода. При загряване е бистро като олио. А ако вие си го приготвяте ще видите бели налепи, които злепват по лъжицата - кзеинови съставки от млякото. Както полепват по лъжицата, така би трябвало да полепват и по кръвоносните съдове." Д-р Михайлов

Айде,маце, дойде най-накрая и твоя ред! Чакам си почерпката!
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Еха, Зори, много ме зарадва! :828
Така, както разбирам клин - клин избива е работата. :)

Ето почерпката:
[img]http://kitchens.it/media/11553_11431_martini.zoom.jpg[/img]
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Ето ме и мен. Бройте ме за май - пълен тридневен. От днес съм на точковата диета, че май ми е с много празници и реших да я пробвам, поне да държа положението под контрол. А сега ще се връщам на зад да ви чета. :329 :329 :329
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

олеся написа:Миналия детокс беше 1 ден. Сега пак ще го направя само че за 2 дни, защото през април на втория ден се събудих с прекрасно чувство на лекота и осъзнавах, че мога да продължа още 1 ден. Но пълнолунието вече беше приключило :1062
:326 :326 :326 Герой си ти! Браво! Как е бебето? расте ли?
Смехурко написа:Цвети, житния режим го приключих успешно без прегрешения (свалила съм нещо, защото тесния ми панталон ми е широк доста). Днес ми е трети ден захранване. Постепенно ще захранвам до 10-ти ден от захранването. После пък ще дойде детокса. Разбира се съм с вас. Другарче не се изоставя.
Ма много ни станаха отличниците :326 :326 :326 Разбрах от Марчи за твоето геройство с житото на срещата :326 :326 :326 Респект! През май и аз съм се заканила така детокс и после жито, въпреки празниците!
Ver написа:
cchery написа:
cvety_rz написа:
cchery написа:Опа, ето ме и мен тук. Аз ще правя тридневна детоксикация, но стартирайки от понеделник. А на какво...... буквално още не знам. Сигурно ще е на цитруси все още.. Щото не виждам надежда за череши.
Ами тя Вер е виновна за това. Забави се много с това търсене на пролетта и сега ще си се мъчим този детокс със сухите цитруси :1062 :1062 :955 :955 :1140 :1140 :221 :221 .
cvety_rz написа: :423 тихо да не ни чуе, че може и лято да не видим като наказание :1062

Разхождам си се спокойно из форума и какво да видя :eek: А леееелеее какво стана! :221

Ами сега ще трябва да докарам лятото, че лошо име ми излезе!
Ама понеже ги приказвате такива ..... след седмица ... или две :222 :221 :221
Ахам... Я да спираш дъжда, че ... :1058 :1058 :1058 Не знам дали ме разбираш... Ако не казвай да се виждаме о'време :1055 :1055 :1055 да си изясняваме отношенията :222 :1062 :1062 :1062
Хеййй, Линди-Бинди :329 :329 :329 как милипсваше само!
Чева, я кажи ти на какви плодове караш детокса? Само на ябълки ли и по колко? Че и аз съм в чуденка като всички вас.
Хайде до скоро.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
MortishaAdams

Мнение от MortishaAdams »

Здравейте!!!!!
Записвам се и аз за 3-дневен детокс.Първите 2 детокса ги правих с Гхий,но следващите 2 бяха с ябълки(цели)+англ.сол и ефекта беше поразителен(макар ,че изобщо не го задържах) :oops: :oops: :oops: Но се стягам и от днес съм отново при вас за надъхване.Днес съм оризеща и се чувствам мнооого добре.
Пращам ви много :923 :923 !
Смехурко

Мнение от Смехурко »

Боби, не съм герой, нещо са те излъгали :lol: . Никак не е трудно да житуваш (на срещата още бях в режима). Истински трудното идва при захранването. Ако през май не успееш да направиш житния, през юни може да го направим заедно.

И за финал да се изфукам че вече съм 77кг. Измерих се вчера при джипито ми, че на нейния кантар видях трицифрено число преди да стартирам детокса ноември миналата година. А толкова е хубаво като видях седмиците. От 5 години не съм била на тези кг. Замислих се дали да си оправя лентичката. Да не кача преди детокса :oops:
ellyto

Мнение от ellyto »

Миме страхотен резутлат, браво за постигнатия резултат. Трябва много много да се гордееш със себе си :326 :326
Аз все още съм в чуденка на какво да карам предстоящия детокс...хем цитрусите са зле, хем ягодите са зле, белтъци и грейпфрути не ми е на сърце, а пък това с маслото ептен...на ябълки сигурно няма да издържа, защото от тях бързо огладнявам, въобще дилемата е много голяма. Вие на какво ще бъдете?
Заключено