На вън е май и птички пеят а тук си спамим и пеем.

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Re: На вън е май и птички пеят а тук си спамим и пеем.

Мнение от Сиренце »

Фюти, мила, не се впрягай толкова, карай по-леко. В края на краищата най-важни сте ти и семейството ти, работа ще има и след нас. Зная, че когато си обичаш работата, ти се иска нещата да вървят в правилната посока, но .... често това не зависи от теб. Опитай "... да приемеш нещата, които не можеш да промениш".

А сега вече отивам да спя!!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Знаете ли, бях тръгнала да си лягам, защото заспах пред телевизора. А заспах, защото нощес Бела се разкашля към 1,30 часа и аз...... как да го изряза, веднага се стреснах, сънят избяга мнооооого далече и почти 2 часа след като Бела спря да кашля, а тя спря веднага след като й дадох Апис Мелифика, будувах и се въртях и чаках отново да закашля..... Не мога да се оттърва от този "навик" - той възникна по времето, когато Коси като бебенце се будеше на всеки час и аз дори и не си позволявах да заспя, защото го чаках да се събуди съвсем скоро...... Това е нещото, което не преодолях. А защо ме е страх от нощната кашлица на Бела, не мога да ви обясня.

Но бях тръгнала да ви говоря, че заспах пред телевизора и отивах към спалнята, когато спонтанно реших да надникна и видях няколко човека онлайн. И изведнъж спрях да се чувствам сама всред огромна бетонна стена. Сама сред пустиня, отвред заобиколена от огромни дюни. Момичета, стигнах до задънена улица! За първи път от доста време. Тази вечер се скарахме с едната госпожа на Бела. В момента, в който ми каза, съвсем в прав текст, че е най-добре да си я взема и наесен да я запиша в предучилищна в училище, за да не разваля дисциплината на цялата група, всичко в мен се срина. Спонтанно ми се пригади и виенето на свят, бученето в ушите и силното притеснение не бяха сън. Не издържах! Писна ми! И със сериозен тон помолих госпожата да спре да ми говори колко ужасно дете е дъщеря ми! Казах й да пробва да си реши проблема и че аз съм изчерпала всичко. Обясних как не разбирам за какво ми говорят, защото подобно поведение вкъщи не виждам. И когато чух, че групата не заслужава да страда заради Бела..... :328 казах съвсем простичко, че Бела не счита госпожите си за авторитет...... което е самата истина, колкото и зле да звучи. Госпожата ми се разсърди, обърна ми гръб и каза, че повече някакво да разговаря с мен. Да си вземам детето и......

Плаках в градината. Плаках после на прегледа при личната. Плаках при втората педиатърка, на която ни изпрати личната. Плаках след това. Плача и сега........ Толкова ми е непоносимо. Толкова ми е неприятно, че не знам как да го изразя с думи......

Това е! Отивам да спя! Лека нощ на всички! :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

Положението тук е позатегнато май ....
Фютка, знам че отстрани изглежда по-лесно, но и по-обективно. Аз ако мога да си събера акъла след подобни ситуации си казвам, че най-важното за мен е моето здраве и здравето на моето семейство. От тук натам, всички други тревоги и проблеми отиват на заден план. Майната им на всички алчни и безкрупулни хора.Защо ти да си късаш нервите заради тях?!
Утре на отпочинала глава, сигурно ще се почувстваш по-добре :524 Пожелавам ти го!

Сиренце, радвам се, че са пристигнали чисти и невредими и, че са ви харесали!

Чери, голяма проблематика при теб, човече ... Аз като я гледам Бела, тя няма да има никакъв проблем с предучилищтната, нищо че е на 5 1/2. Въпросът е дали ти си приела дълбоко разговора с госпожата ... Да изкарва тази година в детската, а пък другата я запиши в училище: така нито ти ще си късаш нервите, нито Бела ще се чувства като черната овца, нито учителките ще пищят ...
Не е толкова страшно в предучилищтните групи. На Мони в групата има няколко по-малки дечица и всички изглеждат доволни.
Осъзнавам,че това което ти казвам едва ли ще ти подобри настроението, но нали знаеш, че това са бели кахъри!? Сигурна съм, че ще намерите изход. Да не говорим, че (според мен!!!) детската градина изобщо не е най-доброто място за децата. Казвам го не за да възбудя дебат по въпроса (да не дава господ :cool: ), а за да ти подскажа, че един проблем може да бъде погледнат от много страни.
Моите деца не са посещавали детска градина, и ако имаме възможност да избутаме още 2 години, ще съм една щастлива майка! Изобщо не съжалявам!!!Не само,че не съм кандидатствала за Ава, но дори да идват да ме молят да я запиша, пак доста ще се замисля :222
Има и още нещо в което дълбоко вярвам: всяко едно препятствие или предизвикателство идва в живота ни в определен момент за да ни каже нещо, за да ни научи на нещо, за да променим нещо :) Тук ти трябва да помислиш, защото ти си знаеш най-добре :)
Успех и изобщо не им се връзвай, да знайш!
Айде, спокойна нощ на всички!
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Ми и аз наглеждам час по час тук.
futarela, не ти е леко, ама хич ! :940
Възможно е да си напълняла от стрес. :1044

cchery, абе вие директорка нямате ли ?
Как така госпожите решават кой , къде , защо....?
Не мога да повярвам ,че две госпожи не могат да се справят е едно 5 годишно дете ?!
В първа група имахме едно момченце - чудо. Всички пропищяха от него.
Всяка вечер поне по 3-ма родители се оплакваха на неговите.....таткото също така казваше "Престанете да ми казвате колко е лош".
Но на следващата година момченцето видимо се кротна, сега вече никой не го споменава за лошо. :)
Не знам какви са точно проблемите на Бела, но тя все пак е дете.
Винаги има начин.
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Фюти,поеми дъъълбоко въздух и издишай.И така толкова пъти,колкото е необходимо, за да влезнеш в режим "готовност за действие" :940 :940 И верно майната им- ти и семейството ти сте на 1-ва линия :923
Чери,наесен и 5 годишните ще са в предучилищна вече,но!!!Не там е проблема!Каква е тая госпожа бе???? :126 Кой и дава право да заклеймява детето!!!Ууу,побеснях!И аз съм гопожа,ама каквито и проблеми да съм имала с деца съм намирала начин да ги разреша.До всяко дете има път,въпроса е да го откриеш,да проправиш пътя и да вървиш-ти към него и то само тръгва към тебе.Но трябва да покажеш че си заинтерисован,че то е значимо,че в твое лице има приятел, а не важна госпожа, която раздава команди като в казарма!Винаги има начин!!!
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
elis

Мнение от elis »

Ани поплачи си :328 , то понякога така става по леко .Хич не й се връзвай на тази женица толкова може ,хубаво си си казала какво мислиш за нея.Това ,че понякога истината боли и трудно се приема си е нейн проблем!Имате варианти и съм сигурна ,че с Момчил ще вземете най- правилното решение,дори ако трябва и градината да смените,може и да ти съдеистват при преместването,но те нямат право да казват кое дете да ходи в предучилищна и кое не !
Пиша ти за преместване не защото няма да се справите със ситуацията,но на Бел , а и на вас май ви дойдоха в повече отрицателните емоции .Силно ви прегръщам всички :923 :923 :923 !
Буби изяло подкрепям мнението ти ,точно така си е
Каква е тая госпожа бе???? Кой и дава право да заклеймява детето!!!Ууу,побеснях!И аз съм гопожа,ама каквито и проблеми да съм имала с деца съм намирала начин да ги разреша.До всяко дете има път,въпроса е да го откриеш,да проправиш пътя и да вървиш-ти към него и то само тръгва към тебе.Но трябва да покажеш че си заинтерисован,че то е значимо,че в твое лице има приятел, а не важна госпожа, която раздава команди като в казарма!Винаги има начин!!!

Фюти ,не се познаваме ,но след като прочетах поста ти те почувствах много близка :923 ,може би защото и аз съм силно чувствителна и нормалните на пръв поглед неща за останалите ,аз ги виждам в съвсем друга светлина!На мен като ми е трудно и мъчно си повтарям,че след всяко зло идва поне два пъти повече добро ! :221

А ако се питате защо съм пред лаптопа в 2 часа през нощта и ви пиша,а не спя като нормалните хора ,то ясно .Васко след три дни в яслата , от тази вечер е с ротавирус .До сега е с 12-15 повръщания започнах да им губя бройката , почна и темп. да се покачва и съм на косъм да тръгнем към някой спешен център за система. :126 Решила съм да се борим в нас до последно и засега удържам фронта,дано ни се размине ,че не знам изобщо как ще му я сложат ,той не търпи такива неща и мирен не стой. :427
Спирам да пиша ,че то трябва и да се чете после :1030 .
Ако сме си още в нас сутринта и имам сили да гледам ще намина да ви пожелая добро утро !
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Добро утро!Ей товами вкара голям тонус в заспалата петъчна сутрин.Предавам ви го и пожелавам хубав петък :329 :524
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
Смехурко

Мнение от Смехурко »

elis, надявам се, че сте по-добре и бързо да оздравява :940

Фюти, много прегръдки от мен :923 Наистина приеми нещата, такива, каквито са. Не си трови нервите, за грешките на другите.

Чери, с твоя пост така припалих, че ми иде да дойда и да водя и взимам аз Бела и да си поговоря с въпросните учителки. Според мен е добре да си спретнеш едно официално оплакване до директора с копие до ДО. Побеснявам от такива приказки, още повече, че вероятно е станало пред детето, което е абсолютно недопустимо. Имате ли психолог в градината, мисля, че е добре да поговориш с него за отношенията Бела- учителки. Повечето подготвителни класове в училище са до обяд, кой ще взима детето и ще го гледа е твой проблем. Та, ако няма кой да я гледа, ще трябва доста да се говори с тия учителки. Възможно ли е да я преместят в друга група. Обикновено поне 2-3 деца ги местят в училище и се освобождават места за предучилищни групи.Но при всички положения не трябва да се предаваш, не трябва и да плачеш, особено пред нея. Може да се чувства виновна, че си разстроена.

bubalina
, наистина много зареждащо, благодаря!

Много слънце и топлина ви желая днес!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Фюти, не си заслужава толкова да се ядосваш заради едната работа.Карай и ти като другите колеги по полека.И за кг. не се притеснявай идва детокса :524
Ели, дано детенцето ти да е по добре :940
Чери, мила не плачи :940 Имаш страхотна дъщеря :329 Успокой се малко, събери сили и говори с директорката.Говори и с Бела.Какво в госпожите я провокира да се държи така :?: Само не се обвинявай, че си лоша майка и че детето и не е добре възпитано :!: В такъв момент на човек му минават какви ли не мисли,които реално са безпочвени.
И така днес е петък 13 :1062 ..................успех на всички :plezya se
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

:923 :923 :923 :923 :923
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Чери, мога само да предполагам какво ти е.... Колкото и да се опитваме да не се влияем от мнението на околните, то все пак ни се отразява. Божееее, ако знаеш аз за какви неща се подтискам щом стане въпрос за Яна....
Обаче си мисля, че няма никакъв начин да промениш отношението на вашата госпожа, дори и да я мъмри директорката, няма как да я накара да си промени мнението за Бела. Все ще намери начин да го изрази - било с подмятания пред децата, било с игнориране - знам ли какъв арсенал от гадост има човешкият мозък! Бих ти казала да запишеш Бела в предучилищна група, но дали не е малка? Ще може ли да изкара до след обед без сън? В кофти положение си, както и да го погледнеш :923 . Но от друга страна, ако тръгне на училище, ще се развие много повече, ще научи много нови неща. Тук слушам коментари на майки на деца в предучилищна възраст - някои в градините, други в училище - еми разликата е огромна в полза на училищата. Ох, много ме е яд на такива ситуации, на разни злобни женици - как пък не успяха толкова време да намерят подход към детето.....
Заключено