Здравейте, бандитки! Днес сякаш е друг ден! Винаги съм си казвала, винаги, когато вечер се чувствам зле, че на другата сутрин нещата ще са различни. И това винаги се потвърждава. Сега ще ви обясня какво имам предвид. Тази нощ пак не спах

и то не щото Бела кашля (този път малко и дори без хапче спря), обаче аз като се събудих от кашлицата й и операционната система в главата ми зареди веднага док-файла с проблема от снощи

и.... никаква полза де от тези нощни терзания. Но в крайна сметка тази сутрин отидох отново при главната сестра в градината на Белка. И много говорихме. Тя обеща съдействие, даже си го е била планирала за днес. Аз помолих наистина културно

за съдействие да се измести фокуса в групата на Бела и за известен период да спрат да я обсъждат. Обясних, че съм склонна да влезе психолог в групата и да наблюдава детето. И в крайна сметка да имаме решение. За мен това, което ми предлагат госпожите - преместване в училище, е възможно най-простото..... оттърваване от отговорност. Никога не говоря лошо за учителки и този път ще е така. Просто искам, както от мен се изисква да поемам отговорност и да предлагам решения, така и те да го правят. И да променят подхода си: преди месец и нещо майката на едно от най-добрите приятелчета на Белана (която е и моя приятелка де) беше полудяла буквално (а е бременна!). Нейният син има проблем или алергичен, или с трета сливица и е постоянно със сополки - от прозрачните. По схемата, която сега се ползва за Бела, госпожите всеки ден казват на родителите, че му бършат сополите и им е омръзнало (детето не боледува, междудругото :!: ). След това почнаха атака пред останалите родители. Свалят Стефчо (така се казва малкия) на площадката, където още 5 родители си обличаме децата и на висок глас се пита:
"Стефане, избърса ли си сополите?!?". В крайна сметка до какво доведе това:
децата, включително Бела почнаха да се смеят на Стефчо, да го избягват на площадката по време на игра и първите им думи като ги вземахме от градина, бяха "Днес Стефан пак има сополи". Отново главната сестра на градината се намери и се намери решение: госпожи те изместиха фокуса на вниманието си от Стефчо, но пък така го изместиха, че го ..... изсипаха върху Бела

.
Миналата година тази градина завърши дете с хиперактивност!!! Виждала съм го как се държи, когато са на площадката в двора..... Но детето завърши и получи образователна степен. Не мога да приема факта, че градината има сили, възможности и начини да изучи дете със специфичен поведенчески проблем, а моето, което е здраво.... да бъде изключено, защото разваля дисциплината!!!
Благодаря ви за намесата, за куража, за успокоението.....
Бубка, Мими, Ели, Верче, Декс, Цвети, Чева. Съжалявам, че ви натоварих с този проблем, но пък като видях какво сте написали, ми стана.... много по-леко, почувствах се различно и ..... съвсем не самотна. Благодаря сърдечно......
Така съм се забила из моите си неща, че нямам време да обърна внимание върху хубавите неща, които се случват тук.
Исето пусна страхотен постинг за успеха си в детската градина..... и ми се ще той да беше станал централен.... но... понякога тревогите изместват всичко. Та,
Иска, искам да чуя метал версията на "Тръгнал кос".

Даже, ако мога да се включа в изпълнението

. Поздравявам те за куража да направиш тържество за деца първа група...... нашите госпожи не искаха да правят тържество и тази година (когато Бела е втора група), защото имало проблеми с дисциплината... (не само на Бела, де

), а и били малки като се изправели пред родителите, щели да си отвлекат вниманието.
Фютенце, пределно ми е ясно как се чувстваш. И на мен ми казват, не бъди толкова емоционална, по-спокойно приемай нещата, но .... има моменти, в които самоуважението ми не търпи... хули, обиди, още повече незаслужени. Аз вярвам в теб! Толкова красиви неща видях на екрана, сътворени от тебе, че бих искала да можех лично да им се наслаждавам. Сега, след като гледам Лорд ъф дъ Шефс, си промених тотално мнението за вашата професия... не е изкуство, а наука. Не е талант, а находчивост! Не е до шефове и мераци, а да възможности! Ти притежаваш всичко това! И ще бъда най-щастливият човек, когато ти отвориш свой ресторант, защото го заслужаваш!
elis написа:
А ако се питате защо съм пред лаптопа в 2 часа през нощта и ви пиша,а не спя като нормалните хора ,то ясно .Васко след три дни в яслата , от тази вечер е с ротавирус .До сега е с 12-15 повръщания започнах да им губя бройката , почна и темп. да се покачва и съм на косъм да тръгнем към някой спешен център за система.

Решила съм да се борим в нас до последно и засега удържам фронта,дано ни се размине ,че не знам изобщо как ще му я сложат ,той не търпи такива неща и мирен не стой.

Спирам да пиша ,че то трябва и да се чете после

.
Ако сме си още в нас сутринта и имам сили да гледам ще намина да ви пожелая добро утро !
Лелееее,
Ели, добре че си писала, че постваш в 2 посред нощ..... та обърнах внимание. Ротавирусът е много гадно нещо, но още след първото преболедуване, се изгражда стабилен имунитет, така щото и да настъпи второ боледуване, симптомите са по-леки. Знам, че сте си вкъщи - едно птиченце ми каза

и очаквам да се похвалиш, ако не с много добро, то поне с подобрение. Мисля, че някъде имаше писано за лечение с хомеопатия на ротавируси. А ако няма или не го намираш, и имаш нужда от съвет, веднага ще ти кажа няколко изпитани трика! Васко ще се справи, сигурна съм!