Исках първо да прочета всичко и после да пиша, че имам и аз много за разказване и споделяне, а и защото постовете ми стават много объркани така, обаче стигнах до тук:
Milenita Bonita написа:
Здравейте,името ми е Миленита Бонита и съм пристарстена към шоколад!Винаги съм била!Ето казах го!Не ми става по-добре обаче!Срам ме е!Искам да се откажа от него и в същото време не знам как ще живея без него.И проблема е,че не се задоволявам с малко.Като започна и няма спиране.Не знам дали е толкова голям проблем или аз го правя на такъв.Бях решила след този детокс най-накрая да започна със здравославния начин на живот към който съм се стремяла още от тинейджърските ми години,но все още не мога да го направя...може би и за това се чувствам толкова гузна пред себе си!
и не можах да продължа. Миленита, аз никога не съм била пристрастена към шоколада, като изключим 1-2 момента, но последните няколко дни закусвам със здравословно-енергийна закуска с ШОКОЛАД. М дааа с шоколад! Веднага споделям рецептата (моя е), причинната и източника (Дейвид Улф).
2 с.л. овесени ядки
1 с.л. овесени трици
1 с.л. смлени семена микс (лен, сусам, тиквени, слънчогледови в съотношение 2:2:1:1)
1 с.л. счукани какаови зърна -
сурови!
3-4 сушени череши нарязани на ситно
Заливам овесените трици и ядки с топла вода и оставям 15 минути (охх ама цял ден пиша нимути) да киснат. Преди сервиране добавям останалите неща. Резултата е повече от превъзходен и като вкус и като здравословен ефект.
Сега за суровия шоколад. В книгата на Дейвид Улф за Суперхраните има много информация за него и защо не трябва да ядем шоколада на Нестле, Линд, Милка и т.н., а също и защо трябва да правим разлика между единия и другия. Но ще ви пусна само една бомба
"Какаовото зърно винаги е било и ще бъде природно средство номер едно за загуба на тегло и високоенергийна храна. Какаовите зърна са може би най-добре пазената тайна в цялата история на храненето."
И още нещо че ми е трудно да се одържам толкова съм развълнувана от тази книга - чета я за втори път тази година!
"Бъдете внимателни когато ядете счуканите какаови зърна и избягвайте консумацията на млечни продукти, за да извлечете максимално ползите от какаото. Доказано е че млечните продукти блокират способността на организма да абсорбира антиоксидантите от какаото".
и последно:
"Когато консумирате шоколад, който е бил нагряван (разбирай Милка, Линд и т.н.) вие всъщност консумирате гранясали Омега-6 зазнини!"
Е това е достатъчен материал за размисъл.