Септември.Идва есен.Да я посрещнем с детокс и песен!

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Септември.Идва есен.Да я посрещнем с детокс и песен!

Мнение от cchery »

Здравейте и от мене. Върнах се от отпуска на работа ииииииии нямам време да вляза тук. Само да кажа, че почнах детокса от днес и сигурно и утре ще продължа..... Събота и неделя просто не правя детокси. Засега всичко е наред - не ми се яде въобще, а с водата изоставам, щото нещо не ми се и пие :1062 :1062 .

Засега това от мене! Чао и до после! Стискам палци на всички, на които им е трети ден да издържат геройски до утре!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

danid написа:Как сте прекрасни? Аз пък съм на грозде, Зори припомни с какво да внимавам, с количеството ясно, но има ли и нещо друго, че не помня.
Калорично е и може да няма желаните минуси,
но се детоксикира изключително добре с него.

Калиевата сол аз не я одобрявам, все едно да пиеш подсладител, вместо захар.
(ужасно вредни са подсладителите....)

Ползвам морска - евтина и нерафинирана.
Ако ви притесняват кристалите, можете да си купите мелничка или
като мен да си я разтваряте във малко вода.

Преди време търсих информация, за да си изясня защо бялалта сол е вредна
и установих ( не съм открила топлата вода :) ..) , че е вредна, зараду това ,
че от преработка, в нея не е останало нищо от истинската молекула на солтабогата на минерали и микроелементи.
Солта, освен да ни подправи ястието, ни дава ценни микроелементи и минерали.

Ето защо е на почит хималайската розова сол , за нея се твърди,че
"идва от Хималайско първоначално море от началото на живота на земя. По това време не е имало замърсяване и тя е била изсушена на слънце по естествен път. Затова хималайската кристална сол е напълно чиста, без замърсявания и съдържа 84 ценни минерали и микроелементи.

Минералните частици в Хималайската сол са органични и толкова малки, че те лесно се усвояват от човешките клетки. Поради това Хималайска кристална сол е една от най-ефективните естествени средства в природата.

Хималайската сол помага да се възстанови равновесието на енергията, ребалансиране на киселинно-алкалното ниво, предотвратява ревматични заболявания, камъни в бъбреците и в жлъчния мехур, помага за разбиване на тежки метали като зъбен камък и кадиум от пушене и ежедневни замърсявания, нормализира кръвното налягане, почиства червата, лекува кожни заболявания, респираторни заболявания и помага за отслабване. Също така може да се използва за промиване на носа за предотвратяване на хрема и промиване на очите за възстановяване на влагата и като добавка към козметични маски за лечение на кожни раздразнения, тъканни наранявания, ставни проблеми, целулит и за регенериране и стягане на кожата
."
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
tillia

Мнение от tillia »

Момичета, благодаря за напомнянията и ценните съвети! Приемам с радост и "лошия навик за лекции" и "конкуренцията"! :524 :221 :329
pepidzheneva

Мнение от pepidzheneva »

Привет и от мен момичета!
Да ви се похваля ,чак днес ми подейства ансол....на третия ден...но ккакто се казва по добре късно от колкото никога...С водта и течностите съм добре горе долу,до този момент около 3 л....ще наливам още има време...
droidd радвам се че вчера е минало успешно без прегрешения.......
cheva благодаря за инфото за хималайската сол....
cchery радвам се ,че и ти си с нас :923
Успех момичета....не остана......вижда му се края...... :524
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Сиренце написа: :222 Боби, да усещаш конкуренцията?! :221
Усещам, усещам и няма да крия че ми е приятно :940 Нещо имиджа на вечното мрънкало :222 не ми се нраваи много, макар и да не е далеч от истината Пък и така е по-весело :221 Може да си организираме конкурс кой е по-по-най мрън :221
Сиренце написа:Натриева е обикновената сол - Натриев хлорид, за предпочитане е калиевата сол, т.е. Калиев хлорид. Причината да не се препоръчва обикновената сол е, ченатрият е виновен за задържането на течности в организма. Оризът има свойството да го извлича от организма и затова правим ПО дни.
Благодаря ти за поправката, че снощи бях блокирала. (Нещо много често ми се случва на последък)
И на мен като на Чева, въобще не ми се нрави тази калиева сол, както и почти всичко рафинирано. Аз от около половин година ползвам хималайска в къщи и мога да споделя моите наблюдения. Преди това използвах няколко години смляна морска. Та хималайската някак си усилва вкусовете. Много е готина. Не соли като обикновенната, тоест с хималайска сол яденето няма да ви стане солено, колкоот и да солите, но ще стане по-наситено на аромати. Според мен на хора, които обичат солено няма да им хареса.
tillia написа:Момичета, благодаря за напомнянията и ценните съвети! Приемам с радост и "лошия навик за лекции" и "конкуренцията"! :524 :221 :329
Ааа, Тилиии, после да не питаш от къде ти е дошло това зло :222 :221 .
Данииии, много се радвам да те видя сред нас :923
Cvet написа:Та спред написаното, считам, че двудневно захранване не е необходимо, но все пак това е въпрос на личен избор :)
Разбира се че е така, а и по-важни са резултатите, които говорят доста красноречиво. Но съм сигурна, че Док не веднъж е подчертавал да се яде месо чак на трети ден след захранването. Предполагам, че това го е пропуснал в първоначалните предписания, защото той така или иначе не е голям любител на месото.
А сега да ви споделя моя импровизиртан детокс днес.
Тъй като пак не спах снощи, се събудих като абсолютен парцал. Изпих си солта, след 40 минути хапнах 3-4 какаови зърна. Правих 1 час йога и доста живнах. Обаче на обяд реших да мина на домати :oops: И мисля така да си изкарам. :plezya se Те нали според някой автори са плод :1062 Толкова ми е лошо, че друго не мога да ям. Та предписания не предписания това е. А доматите са ми селски - биволско сърце, ммммммм вкусни, сочни и самодостатчни. Нямат нужда нито от сол, нито от зехтин. Просто перфектни!
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

bobichan написа:Обаче на обяд реших да мина на домати И мисля така да си изкарам. Те нали според някой автори са плод Толкова ми е лошо, че друго не мога да ям. Та предписания не предписания това е. А доматите са ми селски - биволско сърце, ммммммм вкусни, сочни и самодостатчни. Нямат нужда нито от сол, нито от зехтин. Просто перфектни!
:221 Боби, не всявай смут в редиците, че и без това у дома ухае божествено, от вечерята , която приготвям за домочадието :423 ...... а такива селски екстри нямам.
Та да ми е по-лесно, след малко се изнасям на гости :1062 Обещаха ми да ме почерпят с диня :lol:
Чериииии, мого се радвам, че се появи. :923 Липсваше ми :329
Айде като се прибера, ще нагледам тука положението :524
VIKI1023
Рицар на перото

Мнение от VIKI1023 »

Боби,аз още вчера ти завидях на доматите :222 ,но утре и аз ще си хапна салата от домати.Така ще захранвам салатка домати,краставици,а извара може ли да се хапва(нали е белтък)?Иначе и днес мина добре,аз обичам детоксите на плодове.
Чери,добре дошла!
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/23_13b_48FF8640_RdoCenxke_8.gif[/img][/url]
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

droidd написа:Боби, не всявай смут в редиците, че и без това у дома ухае божествено, от вечерята , която приготвям за домочадието :423 ...... а такива селски екстри нямам.
Виновна, виновна. Доста се зачудих дали да пусна тази част от поста, но вече го бях написала :oops: :oops: :oops: Извинете за което.
VIKI1023 написа:Боби,аз още вчера ти завидях на доматите :222 ,но утре и аз ще си хапна салата от домати.Така ще захранвам салатка домати,краставици,а извара може ли да се хапва(нали е белтък)?Иначе и днес мина добре,аз обичам детоксите на плодове.
Е аз уж за домочадието ги купих, но днес ми дойдоха перфектно :lol:
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
Ql4e ZLAto
Трошач на клавиатури

Мнение от Ql4e ZLAto »

Ето ме и мен, мили мечета! :plezya se
Беше ме срам да се включа, че .... почнах и аз днес детокса :oops: Мислех двудневен от вчера да направя :128.... Ама вчера маах гащи цял ден по Рилските езера /разкош!!!/ и нямаше как да ми се получат нещата :1044
И аз си мислех и утре да продължа, но нали беше казано, че детокс не се прави след пълнолуние, затова съм в чуденка :?: Ако някой знае нещо повече по въпроса - да свирка, плийз! :222
Да си призная и друго /пак ме е срам/, че чета малко на верев темичката, не ми стига време, а за писане да не говорим :cry: ... Просто се възхищавам на енергията ви,ентусиазма и желанието да споделяте и помагате :326
Та все пак от прочетеното дотук се заинтригувах от въпроса със солта -и аз знам, че е вредничка, ама па без нея хич не става. Купула съм си хималайска - малко скъпичка ми се струва. Затова ще взема да опитам и аз с морската - и искам да питам в каква мелничка се мели, за постигане на приличен за ядене вид? Дали става например с тия ножове дето ги има към пасаторите, за мелене на ядки? :1044
Поздравявам ви всички! Утре много хубави резултати! :940
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wF8KhJ2/weight.png[/img]

http://station.ru/RadioStation.aspx?id=1723&flash=1&play=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Ql4e ZLAto написа: Затова ще взема да опитам и аз с морската - и искам да питам в каква мелничка се мели, за постигане на приличен за ядене вид?
Продават се пластмасови, пълни със морска сол. Същите са като тези с черен пипер. Цената е към 3,50 лв, но можеш да я използваш многократно - гледай капачето да се развива, че някои от мелничките за пипер не се развиват. Преди 3-4 дни в Метро видях и стъклени електрически /на батерии/ по 20 лв. Аз лично ползвам от първите и съм доволна.
Аватар
Ql4e ZLAto
Трошач на клавиатури

Мнение от Ql4e ZLAto »

Благодарско! :923
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wF8KhJ2/weight.png[/img]

http://station.ru/RadioStation.aspx?id=1723&flash=1&play=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено