та го прeвърнах във вкусни крекери.
Точно в голямата жега се развихрих пред печката

получиха се много вкусни и домашните ги оцениха високо. :lol:
Рецептата не е моя, но я видоизмених спрямо наличните продукти вкъщи.
Отдавна й бях навита.
Крекери с розмарин
- 3 ч.ч. брашно (аз ползвах 1,5 чаша царевично, 0,5 ленено и 1 ч.ч. овесено)
- 3 с.л. пшеничен грис
- 2 ч.л. бакпулвер
- 0,5 ч.л. сол + 0.5 ч.л самардала
- 0,5ч.л. смлян черен пипер
- 1 ч.л. сух розмарин
- 150гр. масло
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
В дълбок съд се изсипват всички сухи съставки,разбъркват се добре.
Прави се кладенче в средата. Налива се разтопеното масло в кладенчето,
като постепенно се смесва с брашното. Получава се тесто на трохи.
Двете яйца се разбъркват в съд и се добавят към тестото.
Тестото се меси известно време върху леко набрашнен плот.
Крайният резултат е ронливо тесто.

Разстила се на плота и се изрязват форми(аз ползвах чаша с малък диаметър).
Готовите крекери се нареждат в тава върху хартия за печене.
Пекът се на умерена фурна (около 200градуса) 15-20 мин.
Оригиналната рецепта е тук