[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... cUYwNzrkPA[/img]
Ами, Иве, честита регистрация първо да ти кажаIvetoo написа:Здравейте момичета,
най-сетне се регистрирах успешно, макар че ви чета отдавна и правя детоксикация полуредовно. Е сега се надявам с ваша помощ да стане напълно редовно.
Днес изпих вече солчицата и преминах успешно на зелен чай. Най-голямото изпитание за мен е вечер, като се прибера от работа,тогава се обажда мечият глад. Хайде успех на всички!
Мони, не знам как да го коментирам това! Но знам какво ще ми отговори док, ако го питам - даже ще ми се ядосаmam4eto31 написа: Друго, от няколко човека чувам коментари за английската сол - че изтънявала червата и доста доктори я отричали, особенно ако се използва често, а при мен освен миналия месец си беше всеки месец, та ще помоля старейшинките да направят една консултация със скъпия ни Док, че започнах нещо да се плаша напоследък!
С това нямам опит! Но пък док е на линия винаги, когато е необходимо и отговори така: "....може малко мед, няма проблем."mam4eto31 написа:И още нещо, МНОГО МОЛЯ АКО НЯКОЙ днес се включи, да ми даде съвет как да дам солта на мъниците, ужасно горчи и силно се съмнявам, че ще мога да им я дам, от доста време се каня да им я направя, но утре започвам, ще я направя 1 ден и ще караме основно на ябълки и на тях смятам грозденце да им взема! Но се чудя дали да им сложа във водата захар или мед или в някаква друга течност, дайте съвет моляяяяя, ще влезна тук и преди да легна! Аз я гълтам на гранулки, но ми е много трудно да реша как да постъпя с тях! Те пак са с ларингит и ще сме си вкъщи, смятам утре детокс, във вторник да ги захраня и в сряда ако всичко е ок да са на градина!!!
.....................................................
Прегръщам ви - много ми липсвахте, да знаете!!!
Суити, скокни в тази тема и виж дали няма нещо подходящо за тебе!Sladka Debelanka написа:Детоксвам с вас отново! Искам да си намеря някаква програма за стягане на тялото у дома. Идеи?
Мони,пробвай на децата да я дадеш с малко мед. Аз на Дарена й я давам направо с вода,ама тя е по-голяма-повдига й се,обаче я карам да диша дълбоко и само един път е връщала ресто. Може с малко фреш да разтвориш-все ще е по-добре,отколкото без сол да детоксват."Скъпи дами,
cchery ме помоли да кажа нещо за ансола по повод коментари в ТВ предаване.
Имайте предвид, че когато нещо не е ясно на колегите, вместо да направят проучване, отричат. Ансол-ът е английска сол, магнезиев сулфат, bitter salt на английски, bitter Salz на немски. Можете да се разтърсите из търсчките и да прочетете сами. Във "Въведение в природолечението. Моята практика" писах, че при 50% от хората вносът на магнезий чрез храната е недостатъчен. По по-нови сериозни изследвания, процентът се определя на 68% (хора с недоимък на магнезий). Препоръчваната дневна доза магнезий вече е завишена на 600 мг. Живот и здраве, ако е рекъл Бог, ще четете в новата книга за минерали и микроелементи повече подробности. Но известен факт е, че самият създател на теорията за стреса Ханс Селие определя магнезия като най-важния антистресов минерал. И е ясно по подразбиране, че ни е жизнено необходим.
Цялото объркване при колегите идва от там, че не възприемат ансола просто като източник на магнезий (заедно с магнезиевия хлорид, карбонат и т.н.), а само като слабително средство. Ето защо предлагат клизми, а на други места се предлагат и гъзни промивки по около 100 лева за процедура доколкото зная. Във фармацевтичния справочник на Машковский е писано ясно: "1-3 г магнезиев сулфат при системна употреба предпазва от атеросклероза." И не е само това.
Опитайте сами. Може да се използват различни варианти. Ефектите ще усетите бързо сами. Например, ако често получавате мускулни крампи, 1-2 шумящи таблетки ще ви освободят от болезненото схващане за 10-20 минути или просто те няма да ви будят нощем. Бързо ще се подобри нощният сън и сутрин ще се чувствате бодри и свежи.
И т.н. и т.н. "
Ваш д-р Михайлов