Мммммммм, мнооого са ми любими морковите, както и печивата с тях. И аз дълго време си мислих, че торта с моркови има само в този виц

Но се радвам, че вече знам. Ами освен да почакаме Нели да я пусне тази рецепта.
Този кекс мислих да го пускам в друга тема, но той си е точно за тук. Съчетанието от сладки моркови и лешници е невероятно. Сигурна съм, че ще се хареса и на най-резервираните и злояди хора. Опитайте!
КЕКС С МОРКОВИ И ЯДКИ
Необходими продукти:
v 2 ½ чаши (375 г) пълнозърнесто
v 2 ½ ч.л. бакпулвер
v 1 ч.л. смлян джинджифил
v 1 ч.л. смляно индийско орехче
v ½ ч.л. сода бикарбонат
v 1 чаша кафява захар
v 2 с.л. олио от гроздови семки, захтин или друго нерафинирано и нехидрогенирано растително масло
v 3 яйца
v 3 чаши (300 г) настъргани моркови
v 1 чаша (100 г) нарязани лешници
v 2 с.л. слънчогледови семки
За глазурата:
v 250 г сирене „Крема”, размачкано
v 1 с.л. настъргана кора от портокал
v 3-4 с.л. кафява захар
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната до 190° С.
Пресейте брашното, бакпулвера, джинджифила, индийско орехче, содата бикарбонат в голяма купа.
Разбийте растителното масло, кафявата захар и яйцата в голяма купа с миксер на високи обороти, докато станат на крем.
Размесете с морковите, лешниците, слънчогледовите семки и сухите съставки.
Прехвърлете сместа в приготвената форма, предварително намазана с масло и поръсена с брашно.
Печете 20 мин. или докато пъхната средата на кекса клечка за зъби излезе без полепнало по нея тесто.
Оставете кекса да се охлади във формата 10 мин.
Глазура: Разбийте сиренето, „Крема” с портокаловата кора в средно голяма купа, докато сместа стане пухкава. Размесете я със захарта. Намажете кекса с глазурата.