От това по-хубаво няма!cvety_rz написа:А относно ядките в къщи се консумират предимно орехи, лешници и бадеми от наши си дървета.:
От това по-хубаво няма!cvety_rz написа:А относно ядките в къщи се консумират предимно орехи, лешници и бадеми от наши си дървета.:
И аз за сега само домашни орехи ползвам.cvety_rz написа:Е не ми е приятна частта с чупенето и чистенето на черупките, но нали са си наши хем съм сигурна в качеството хем ми е по евтино
lindorina написа:
Сега се сетих още нещо Вале,което ми допадна.Та - вземаш кафяв пълнозърнест ориз.Сваряваш 2:1 вода/ориз-пак на тих огън.Слагаш щипка морска или хималайска сол.През време на варенето разбъркваш отвреме на време.Между другото винаги си кисна ориза предварително около час с вода и сол и след това обилно изплаквам с вода.Като стане готов/но не на каша/отместваш от котлона и като поизстине малко,добавяш на вкус мед или кафява захар.Аз не тача твърде агавето,защото не ми подслажда както трябва.Наскоро си вземах и зелена стевия,но нещо не мога да свикна още с вкуса и.След подслаждането,добавям мляко - разбира се отново приготвено от някакъв вид ядки,предварително накиснати за няколко часа.В случая използвах бадемово,като бадемите бях обелила след накисването.И ето-готово-мляко с ориз,но естествено,къде без канела-поръсваме отгоре обилно и готово-също засищаща и вкусна закуска-сутрешна ли,следобедна ли-кой както си желае.
lindorina написа:,има едно "хрупкаво мюсли ванилия". Но в него има една "зеленчукова мазнина",която ме притеснява.иначе всичко друго си му е ОК.
Та така-викам си -- аз не мога ли да си направя такова-хем здравословно,хем знам какво слагам.Вземах тигана една вечер и започнах да изсипвам от пакетите от хладилника-овесени ядки,овес.трици,пшен.трици,това на съвсем слаб котлон,като разбърквах от време на време.Като видях вече,че добиват хрупкавия ефект,добавих малко гХи,кокосово масло и ванилия,а и от оная кафявата лепкава захар.Обърках хубаво ...и готово.Имах направено мляко от предварително накиснат сусам.Изсипах в една купичка от сместа и добавих мляко......о...и елате ме вижте-чудо ви казвам.И полезно и засищащо,а и не на последно място-много вкусно.Пробвай.Само гледай да не загориш ядките-задължително на слаб котлон/за да не заминат витамините на кино/ и бъркаш.После,ако искаш си слагай стафиди,фурми или друго.На тоя принцип съм направила и сурови сладки,само че не запичам в тигана,а всичко натЮр-овес.ядки,овес.трици,пшен.трици,смляно ленено семе,смлени орехи,мед,гхи,кокосово и какаово масло,разтопени на водна баня,какаовии зърна,кокос.стърготини,ванилия,хуск,хранителна мая,какао/сурово/,брашно от рожкови и въобще ако имах още работи в хладилника,сигурно щях да ги "ръгна" Това всичкото омесвам хубаво и запълвам една кутия от шоколад.бонбони.После,след като постоят малко в хлад.-вадиш и ядеш.Пак може да гарнираш с някакво лично направено ядково мляко,а не с истинско краве такова-вред-но е Пробвах една доза от тази смес да изсуша една нощ във фурната на вентилатор на около 45-50 -градуса.Но ,честно казано-суровият вариант ми допадна по-вече.
Да пробвала съм, но най добре се получава с овесените трици.Да се поФаля в къщи вече ползваме само морска сол.Купих си готова смляна и съм много щастлива, че направихме още една стъпка към по здравословно хранене и то не само аз, но цялото семейство А с това мюсли ще взема да го пробвам и аз...запалихте меЛенено семе пробва ли ?
И чаша гореща вода сутрин, на гладно ?
Имаш домашни бадеми и се оплакваш?!cvety_rz написа:
Чева, чистенето на орехи наистина може да се нарече приятно, но на бадемете.... ,