Добър вечер от мен - оцелях, така като гледам
Открих къде ми е проблемът -освен, че още в самото начало се оказа, че грейпфрутът не ми понася, се оказа, и че се чувствам в пъти по-добре и нормално, когато карам на ябълки, вода и чай. Съжалявам, че си причиних сутрешните дискомфорти, поне знам че не е за мен този тип детокс (на сокове). Изпила съм около 4л. течности днес, следобеда изкарах с 2 ябълки. Мъжът ми обаче е герой - пил си е чинно сокчето и водата цял ден, сега вечерта дори не му е зле, казва, че се чувства супер.
grigorovi написа:
Стефи,как си днес? Симптомите са ми познати. Не съм ги изпитвала аз, во мога да те посъветвам да внимаваш какво слагаш в устата по принцип. Явно имаш много да чистиш.
Здравей и благодаря, че питаш за мен
Ще си позволя малко да се отплесна:
В интерес на истината - от 10 години гледам какво слагам в устата си :lol: Интересувам се от здравословно хранене, откакто се помня. И го прилагам, доколкото имам възможност. Проблемите ми започнаха след раждането - килограмите ми не мърдат, а и са струпани главно в корема, малко по ръцете, и в двойната брадичка (ужас)

Нормалното за мен тегло е между 68 и 73кг., имам едър кокал и съм висока, и това са ми идеалните мерки. Т.е, нейде по мен висят около 15кг. (о, Боже...), които не мърдат и не мърдат. Вкъщи ползваме екстра върджин зехтин, кафява нерафинирана захар, пълнозърнести брашна, газирано не знаем какво е, гледаме да пазаруваме качествени продукти...Но - откакто сме трима вкъщи, всичко се случва много набързо с храненето ни (не и с това на детето, разбира се) - да хапна на крак, или пък днес хич съм нямала време да хапна каквото и да е, минавам през тендежерата и излапвам 1-2 черпака от манджата, или си режа филийка от домашно приготвения пълнозърнест хлебец... и това ми е...С времето си прецаках метаболизма на тялото, нередовното хранене и неправилното съчетаване на храните (от мързел) ме докараха до тук. Цяла зима почти без зеленчуци пресни изкарах, което е ужас и безотговорност от моя страна, ама като не обичам зелева салата и ряпа...По едно време започнах да си мисля дали нямам някакъв хормонален проблем, на който да се дължи това наднормено тегло. Но истината е, че ми трябва сериозен режим на редовно и пълноценно хранене, много зеленчуци и плодове, редовно в седмицата по 1 разтоварващ ден, и спорт. Доскоро нямах никаква възможност да спортувам (вкъщи прашасваше един кростренажор, на който съм се качила 3 пъти, за последните 3 години, и то заради малкия - като ме видеше на него, и се втурваше да "кара" с мен...), отскоро сатавм рано сутрин и си отделям по половин час за Пилатес. За 3 седмици виждам добри резултати, само остава и с храненето и пречистването да успея.
Споделям всичко това, за да покажа, че всеки си има периоди, в които желанията му за здравословно хранене и спорт просто не се сбъдват - да, всичко зависи от нас, но в някои периоди от живота ни просто не се получава...Когато узрее в главата на човека, когато се получи съчетаването между желание, воля и възможност - тогава се получава. Поне при мен така се случва в момента.
Искам да кажа на
Вики Пики да не се отчайва - миличка, успокой се и помисли за онова малко нещенце, което расте в теб. По време на моята бременност качих доста килограми - започнах 72кг, от повръщане първите 5 месеца свалих до 68, и после до края на 9-ти - 105кг. влезнах в родилния дом (имах гигантски корем, а и беб се роди 4кг.). От там излезнах 86кг. И аз бях изумена какво се случва с мен, но реших,че при целия ми разум и хранене - не съм се пръснала от ядене, но и не съм гладувала - килограмите си имат някаква обосновка и явно не е въпрос на хранене само
Сега ти е време за бременеене, не за депресии по килограмите. Не казвам да се спукаш от плюскане и лежане - замисли се как практически можеш да се храниш рационално - от какво можеш да се лишиш спокойно, без какво не можеш. Дори ако успяваш да изкарваш на плодове и вода до обяд - това е огромно постижение и ще има страхотен ефект върху здравето и тялото ти! Пожелавам ти спокойствие, преди всичко, утре сутрин искам да се събудиш свежа и щастлива - и това да идва от теб, от душата и сърцето ти. Намери сили да се справиш - заради себе си, и заради живота в теб
Пожелавам на всички успешен утрешен ден, с много усмивки и плодове