ХРИСТИЯНСКИТЕ ПОСТИ - мнение и съвети от д-р Атанас Михайлов

Подфорум за здраве и живот чрез хранителни режими и диети
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: ХРИСТИЯНСКИТЕ ПОСТИ - мнение и съвети от д-р Атанас Миха

Мнение от Kleo »

Днес ще обядвам филийка хляб, 1 краставица и 1 печена скумрийка. Надявам се да е добре! :954
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Снощи вечерях купичка таратор и салата от домати, магданоз и сирене, с 2 филийки хляб.
Знам, че в менюто ми има кисело мляко и сирене, тоест млечни, но аз още в самото начало си казах, че едва ли ще устискам без тях :oops:
Важното е, че не вкусих от кърначетата, които имаше на масата, нали така? :D
Линди, как си ти? Добре ли се чувстваш?
Аз се усещам много добре, в мир със себе си и с това, което съм избрала да направя.
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Добре съм Вихърче - пия кафенце в момента :528 и се залъгвам с едни овесени бисквити с нерафинирана захар, които са само с някакви си следи от мляко и яйца :954 и то - може би. Мога и без тях, но тази седмица си казах, че няма да се насилвам. Даже има и бонбони "Снежанка" в бюрото ми.
Аз също се чувствам ок, като изключим,, че снощи ме боля зъб и до 3 часа гледах сериали по компа :plezya se Но няма да се давам....е, ако видя много зор, пак ще се срещаме след обяд с доктора ми."Тъкмо ще те виждам по-често" - ми заяви предния път :1209
Да...хубаво е това да си в мир със себе си и да нямаш угризения. Наистина постите, които спазваме, макар и не съвсем стриктно, ни донасят нещо, което не мога да опиша - то се чувства по скоро. Човек се извисява някак си, според мен.
Относно храненето, за мен пък е прогрес, че не ям шоколад. Мислех си и все още мисля постепенно да пристъпя към изключване на хляба от менюто ми, както и на много-сладките неща/например като тези бисквити и снежанки :) /Е, разбира се, то това е човешкото, което трябва да преодолеем, по-точно да се стремим донякъде да преодолеем, когато сме взели решение....
Имам още идеята моят пост да продължи по-дълго време, ще се водя от интуицията си; разбира се ще се причастя в края на месеца и после продължавам. Както много пъти съм споделяла на мен не са ми проблем млечните, та дори и маслото когато съм си набелязала целта.
А ти Вихърче добре правиш - щом дори и с месото успяваш да се справиш е похвално - това си е изпитание за теб, имайки предвид факта, че много го обичаш. Давай смело напред - стискам палци тялом и духом да се пречистим! :922
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Хей, нали няма да се сърдите да мина и да ви :922 :922 :922 :922 и двете в тази темичка! :954 :954 :954 :954

И разбира се, да ви кажа, че ви чета с интерес и любопитство. Такво любопитство, което само волята и силата на човешкия дух могат да предизвикат! :324 :324
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ей, Черита, :922 :922 :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Линди, влизам да ти споделя, че сега в събота вечер, бяхме на вилата на една близка семейна приятелка и си правихме барбекю на открито. Имаше 2 кг свинско месо и много зеленчуци за скарата. За себе си приготвих само ТРИ ПОСТНИ ШИШЧЕТА, набучих лук, чушка, тиквичка и домат, и ядох тях. Въпреки миризмата на месо наоколо, пържолките, пастета и тем подобни "благинки". Така че се гордея със себе си. Устоях на изкушението. Чувствам се прекрасно сега. ОЛЕКНАЛА
Точно седмица не съм вкусвала месо, ами усещам го бе!!! Много интересно и блажено усещане!!! Благодаря ти, миличка :329 Ти как я караш? Какво си хапваш главно? Аз предимно пресни салатки с хляб. Ядки и плодове. И отвреме-навреме кисело мляко и малко сиренце, че не мога без хич.
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Черитка - благодарство за посещението при нас с Вихърчето :923
Браво Вихърче - та ти си цяла Вихрушка, щом си устояла на апетитните пържолки :954
При теб май че ситуацията е била като на Хитър Петър - нахранила си се с аромата на местните ястия.Но пък и волята ти също е за похвала!Браво!
Аз съм добре,хапвам плодове, зеленчуци, печени семки и препечени пълнозърнести филийки от време на време, маслини каламата-изкиснати. Поставила съм си за цел да намаля солта.Както бях споделиля по-рано, искам да се дистанцирам постепенно и към хляба.Честно казано, апетита не ми е голям.Пия си студеното ментово чайче по литър на ден и вода-колкото мога.По кафе и овесени био-бисквити,също присъстват.В общи линии....а скачам на въже сутрин :1062 Хубав ден :329

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Браво, дами :326
Браво за волята, за постоянството и за куража да се захванете с подобно нещо :524
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ехей, пак съм аз! Наглеждам си ви :222 .

Деси, аз лично сигурно нямаше да издържа на тази миризма.... ама това съм аз де! А сега трябва теб да похваля - БРАВО! :323 :323 :323 Има ли очистителни реакции при постенето?! И да речем козметични ефекти?! Изчистена кожа, намалял целулит?!

Линдуша, опитах се да резюмирам всичките задачки, за които съм чела,че си си поставила за цел, но не успях. Помня, че искаше да намалиш шоколада. После беше постепенното отказване на мляко и млечни. Сега чета и за солта, но май пропускам в какъв етап реши и за месото?! Разкажи, моля те, как.... стигаш до тези моменти?! Кое те провокира? Свързано ли е с лично преживяване, със здравословен проблем, с някаква емоционална дупка!?! Ааааа, и чувам и виждам кадри от някакви местни минифорумни срещи с отделни представителки тук?! :1062 :1062 :1062 Страхотно е! :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Хи - Чери, то мен понякога трудно може да ме разбере човек :1209 :1209Относно месото ,казвала съм, че никога не съм обичала кой знае колко много да го ям.Просто може би от малка така ми е втълпявано и то най-вече от баща ми - лека му пръст - че това е полезната и силна храна.Т.е.-там е истината.Дори имаше нещо като упрек към майка ми, че тя ме учи да не ям месо. Но всъщност не беше така. Е-обичах си пържени кюфтенца като малка, на по-късен етап много харесвах луканковия салам "Амбарица", след това обичах вкусно приготвено агнешко месо за Гергьовден или пък прясно изпечени свински пържолки за Коледа.Но след Гергьовден, миналата година, така без да се каня спрях да консумирам месо.Никога не съм се заричала, че няма да опитам пак, но на този етап - не мисля.За млякото - също бих казала че не обичам кой знае колко и не ми липсва
Питаш ме какво ме провокира - бих казала, че нищо, по-скоро искам да променя начина си на хранене открай време и действам на моменти импулсивно и интуитивно. Със сигурност допускам и грешки, но както в спора се ражда истината, така и с грешките си човек стига до познанието - според мен.За солта - със сигурност 80 % целулита ми е бонус от нея и малкото пиене на вода
А за срещите - наистина бяха прекрасни с прекрасни хора :922 На същото място, където и с теб се срещнахме, ако помниш и където може би отново ще се срещнем ......няма да казвам след 10години :1062
Цвети - привет и на теб , драго ми е да те видя тук при нас - виж , колко е задушевна обстановката....не ми остава време да отскоча до другата темичка....поздарви на всички!

lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Хмммм,я - тук никой нЕма :1062
Вихърче, къде се покри :roll:
Аз съм добре, вчера си купих био-оризовки, за да ги използвам вместо хляб, вечер - салати - ама снощи доста ми дойде - с това голямо авокадо, което прибавих към доматите и краставиците+маслините,лук и копър....чак лошо ми стана.Иначе-чай,череши,кайсии,кафе,овес.бискв.Вчера си купих едни шоколадово-оризовокрисп.мидички с ментов вкус 57%какао и един шоколад черен ....ей така да има в хлад.за екстремни ситуации :1062 ....не че ми се яде в момента
Хубав ден, на който наминава от тук :922

Публикувай отговор