Пържолки на фурна с пушено сирене

Подфорум за нещата, които готвим всеки ден
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Необходими продукти:

свинско месо - 4 - 5 пържоли
сол - на вкус
черен пипер - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л.
мащерка - около 1 с.л. суха
вино - 1 ч.ч.
топено сирене - колкото да покрие всяка пържола

Начин на приготовление:

Месото леко начукайте, ако е много дебело и хубаво го натъркайте със сол, черен и червен пипер и сушена мащерка. Подредете месото в йенска тава с капак и ги залейте с виното, като долеете и малко топла водичка - колкото да се покрие леко месото. Върху всяка пържола наредете филии топено сирене. Сложете капака и пъхнете да се пече за около 1 час в умерена фурна.

[img]http://www.deteto.info/img/my7.jpg[/img]

Източници:
Бюлетин на deteto.info
gotvach.bg
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Пържолки на фурна с пушено сирене

Мнение от cchery »

Тази рецепта я приготвих снощи като добавих от себе си ориз, защото ми се видяха малко като количество пържолките, които бях взела. Оризът го направих по начин заимстван от идея на свекърва ми и понеже ползвах алуминиево фолио предупреждавам, че е възможно то да е опасно за здравето ви. Сетих се, но много късно, че фолиото би могло да се замени с плик за печене.

Понеже в рецетата пише, че пържолките трябва да се залеят с винце, реших, че ако и оризът го поеме, няма да го ядат децата. Затова - изрязах си 2 правоъгълника от алуминиево фолио и сипах по 2/3 ч.ч. ориз в тях. Овкусих с черен пипер, риган и сол и сгънах фолиото като пощенски плик. Преди да прегъна последната страна, така че да затворя ориза плътно вътре, налях малко водичка. Поставих двете "бохчички" :) с ориз на дъното на йенската ми тенджера, върху тях наредих пържолките и пушеното сирене - сипах вода - малко повече от 2 ч.ч. и 1 ч.ч. бяло винце. Сложих капака на тенджерата и във фурната. Получи се много вкусно ястие. Т.к. капакът не беше позволил цялата вода да се изпари, когато приключих с печенето, извадих пържолките в отделна чиния и разтворих и изсипах ориза от фолиото в йенската тенджера. За има-няма 5 минути той пое цялата останала течност и се задуши. След това сервирах. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор