Лято пее в моето сърце!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Лято пее в моето сърце!

Мнение от cchery »

ellyto написа:Чери, страхотно стихотворение :)
Честно казано и аз се впечатлих, Ели! :954 А това:
марчи написа:Има една госпожа, която преподаваше тук в нашата градина и скоро трябва да роди близначета от там. Дано и ти скоро да ни зарадваш с хубави новини.
си пожелавам да го прочета във вариант важащо за тебе! :922 :922 :922

Тази физотерапевтка ми е интересно каква го играе?!? Страшният, силният и смелият ли?!? :1139 :1139 И аз съм с плоскостъпие, но съм минала по 2 диагонала и на Родопите и на Пирин и все още ме бива. Тичам всяка сутрин, изкарах възпаление на сухожилията на стъпалата, а съвсем наскоро имах някакав жестока травма на лявото ходило, от която куцах без да мога да направя каквото и да било!!! Но и тя мина и още съм жива и дива! Ай стига бе! :126 Ще те плаши...

Ти нямаш лумбална извивка, ама а пък имам при това си е направо остър завой :1062 , не извивка! И е придобита от двете бременности! И мен ме плашеха как щяло да стане дискова херния, как повече в никакъв случай не трябва да забременявам, как трябва да правя какви ли не физио и други терапии, обаче единственият лек, от който съм видяла облекчение е СПОРТА! Не спирам да тичам, не спирам да ходя на пилатес въпреки противопоказанията и се чувствам все по-добре! Така че - горе главата! Нищо ти няма - ти си един здрав, млад човек! И слънцето грее за теб! :923
марчи написа: Фют, успех на малкия ти ученик, радвам се, че приема добре нещата, дано да е здравичък :329

Предлагам Фютката сама да ни разкаже как се адаптира Юлий! И това да стане другата седмица в пицарията, където тя работи като го съчетаем с форумна среща! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Марчи, минавам да кажа, че срещата мина успешно.Говорих направо с директорката и от 01.10.2012 г. Рая е отписана от занималнята т.е. от понеделник ще се подготвя с домашните в къщи.Така, че настоявай и не се оставяй на директора.Бъди твърда, Марчи.Той трябва да е наясно, че няма да отстъпиш лесно.Успех :922
Цони, още веднъж ти благодаря, че въпреки натоварения график отдели време и за нас.Информацията от теб ПИГ ми вдъхна увереност и разговора протече много по леко.Благодаря ти :1075 :1078 :1075 И ти пожелавам скоро да успееш да си починеш.А къщата както са казали и другите не я мисли :954
Чери, много ме развълнува стихотворението.Как е Бела? Хареса ли и да е голяма :mrgreen:
Фюти, радвай се, че се адаптирате добре в градината.В нас е много трудно.Калинчето много плаче о общо взето след като се вземем е само в ръцете ми.Иска да я гушкам.Самостоятелна е, храни се сама, пиша сама и т.н., но и е много мъчно.
Ели, милата :922 Животът е една постоянна борба и някои неща ,за да ги имаме трябва да се борим и да сме силни.когато ти е тежко помни, че по лесния начин всеки може, но ти си силна и знам, че ще се справиш.И да ти кажа ,че аз ако бях слушала докторите щях да :plezya se Според тях няма как да забременея, да не говорим че с такива стойности на ТТХ няма как да износя дете.Но ей на на пук на всичко родих не едно а две деца след техните диагнози.И то две хубави здрави деца на пук на логиката и медицината.
Бубе, ще те чакаме за разкази и снимки не се притеснявай :1209 Сега гледай да си свършиш неотложните неща.Времето е пред нас и ние сме търпеливи :222
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
ellyto

Мнение от ellyto »

Юхуу,
Благодаря за подкрепата момичета :) Знам, че не трябва да се връзвам на това кой какво казва, ама като го чуеш без да го очакваш и някак ти става криво. Днес, след като са минали няколко дена от чутото, съм добре и не смятам и да се чувствам кофти заради това, което казват. Вярно е и това, че който не е отишъл на лекар за нещо, на него не са му казали как следващите години едва ли не ще се разпадне. Ясно е че положението не е розово, ама като минат болките в кръста всичко ще си е наред. Поне ще походя малко на масажи :) Тамън като ми мине кръста и като мине ремонта ще съм готова за следващата стъпка в живота ми :) През следващите няколко месеца ще се готвя физически и емоционално и се надявам да има положителни промени :) Много ми е интересно какво ще се случи в Турция, какво ще кажат лекарите, изобщо всичко. На всякъде има както доволни, така и недоволни и ми е интересно да видим на мен как ще ми се отрази. Ще разкажа другата седмица.
Марчи, Чери много сте ми сладки :922 :922 :922 Вероятността да чуете за близаци я има, колко е голяма времето ще покаже :922 :922 Много ви благодаря, че сте така загрижени и наистина тази подкрепа ми е много мила и ми действа страхотно.
Цвети, радвам се че си постигнала успех със занималнията. Дано и Марчи има този късмет. Вярвам, че като се изправиш срещу директорът/ката и покажеш, че си наясно (въпреки техните увещания как не може да се откажеш от занималнията) и че си в правото си да се откажеш, ще отстъпят. Няма къде да ходят. От занималния където нищо не се прави и децата от това дръпват на зад няма никакъв смисъл и искренно се надявам, че това ще се промени.
Бубе, ще чакаме да се включиш и да разкажеш подробности около всички събития покрай теб.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Радвате ли се на циганското лято навън? Аз и Алекс честно казано да! Дори уикенда карах колело, което не ми се беше случвало от много години насам. В Северния ни парк. И то не едно, а тамън 2 колелета - на сина ми и на мъжа ми :1062
Добре, че Сиренце се е включила да даде инфо за занималнята на Ивайла на Марчи! Защото това тяхното е пълно безобразие и беззаконие! :126
Нашата занималня е СУПЕР - води я един супер свестен мъж на около 60 години, учител от старото поколение, учител с главно У, добър, грижовен, в час с младостта и съвремието, който обожава игрите и смята, че чистият въздух е много важен за децата. Така че всеки ден излизат минимум по 2-3 пъти за по половин-един час, на двора, веднъж ги беше завел всички в парка, след съгласието на родителите, естествено. Така че явно всичко си е до късмет, уви... :1052 на когото попаднеш, на този...
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Ql4e ZLAto
Трошач на клавиатури

Мнение от Ql4e ZLAto »

:923
Благодаря ви, момичета, за споделеното за занималните.
Ние вече трети ден ще сме на занималня. При нас не само, че не e задължителна, но ни агитират, ако имаме начин да си гледаме децата в къщи :?: От 5 първи класа са сформирали 3 ПИГ-и от по 32-33 деца?!?!?!? Нямало да има въздух в стаите ни викат, щели да се преуморяват децата ... Да, сигурно, при тези условия! Нямаме право/?!?!?!/ да си взимаме децата по-рано то 17часа, защото се приемало, че можем да си ги гледаме в къщи... Да не говорим, че нямат отделен възпитател, а се редуват класните ръководители... да не ви казвам как изглеждаше милата ни класна /а тя наистина е страхотна, нищо че я познавам от 2 седмици, надявам се мнението ми да не се промени и занапред/ вчера в 17часа като вземах ученика... толкова уморена, че едва говореше и все пак се усмихваше ... А директорката неможела /или не иска, незнам как стоят нещата с бюджетите на училищата/ да назначи нови възпитатели?!?!?! И всеки ден по едно дете от класа ни се отказва от занималнята ... явно директорката ще постигне целта си с всичките тези условия ...
Незнам защо си мислех и може би само си въобразявам, че занималнята не е "забавачка", а място където освен писането на домашни занимават децата допълнително с учебния материал на професионално ниво, създават им се навици за учене... :roll: А като го питам какво правихте освен домашните си - ами... рисувахме си... Поне ги извеждат по обяд на слънце за около 30-40минути. То такава "занималня" и аз мога да му организирам в къщи, че даже и по-добра ... Затова съм в чуденка да би или да не би? А че е уморително за децата, уморително е... заминава в кревата вечер без пазарлъци :)
Нещо чета се мъдри мецанска среща? :1216
:922
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wF8KhJ2/weight.png[/img]

http://station.ru/RadioStation.aspx?id=1723&flash=1&play=1" onclick="window.open(this.href);return false;
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

НЕЛКА ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН :922 :1003 :1104 :1104 :1104 !Бъди все така позитвна ,здрава и много щастлива ! :954 Цветипри теб положението май е по сериозно . Юлий всяка сутрин ми казва ,че не иска да ходи на детска и плаче . Казва ,че ще му е мъчно ,но вечер е в добро настроение макара да не обелва думичка за градината . Днес ми каза - Не искам да ходя защото е различно и там ги няма мама и тате . Ако имам възможност бих го оставила у дома за да се радва на детството си. Това което ме притеснява много там е ,че храната е под всякакво ниво . Пиле , салам и т. н - неща които у дома не купуват и не се ядат . И Това което ме вбеси е ,че говорих с директорката и една госпожа и предупредих пиле ,шоколад,царевица да не се дават по никакъв случай.Те бяха много убедителни ,че нямя проблем и ще се съобразят и на следващия ден хоп! пиле с ориз :cry: и другата госпожа изобщо не знае ,че не бива да му се дава .Е това е нагло поведение и никаква отговорност за думите . :126 :328 :126 ВЪЗМУТЕНА СЪМ!Ще видя какво ще правя . А най изненадващо вчера ми дойде и цикъла , само след 16 дена . Стреснах се . Обадих се на лекарката за резултата от цитонамазката . Той е идеален -1 група ,но и тя се озадачи и каза да се наблюдавам . Можело да е извънматочна бременност или цветна ,но това е невъзможно. Аз си правих тест скоро който беше отрицателен .Знам ли какво да мисля . Вероятно е от напрежение :1044 А за другата седмица само кажете в кой ден ще се видим в пицарията при мен за да запазя места ))))))ЩЕ БЪДА много радостна .МАРЧИ , аз те помня и не бих могла да те забравя :222 Успех с отписването на Ивайла! Ще разказваш като се видим ! Елито , и аз съм сигурна че си добре :954 не мисли за глупости и не търси под вола теле )))) Изведнъж ще се отпушат нещата при теб ! :923 Вихърче , ти как си ?
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте!
cvety_rz написа: Чери, много ме развълнува стихотворението.Как е Бела? Хареса ли и да е голяма :mrgreen:
Цвети, първо да ти кажа, че много се радвам, че намираш време да ни пишеш! :923 И пак да си попитам аз - как е работата?! Чувстваш ли вече онази тръпка, че нещо се случва, че нещо в теб отново се надига.... усещането да си самостоятелна примерно?! :954

Що се отнася до Барбаляни :D ... едва ли след тези 2 седмици има по-щастливо 6-годишно дете в България! :1216 :1216 Определено се чувства по-голяма и много се забавлява, когато бъркам като й говоря вместо за училище за градината..... примерно сутрин докато подвиквам "Хайде, че закъсняваме за градина...." :1062 . И постоянно ме поправя с огромно задоволство. Онзи ден ми разказва следното: "Мамо, госпожа Минкова като ни пусне до тоалетна (ходят самички без да ги придружава госпожата) и аз излизам от стаята, разпервам ръце и се затичвам като викам с цяло гърло "Свободааааааааа!"". :lol:

Днес ще остане и след обяд със занималнята на първи клас - в нашето училище това а начинът предучилищните групи да са целодневни. Когато я попитах какво ще каже да пробваме и занималнята, и отсреща ми се отгвори с една широка усмивка "Ураааааа, най-сетне на занималня!" :lol: :lol: И това на фона на масата кофти неща, които аз самата изпонаписах за тези ПИГ...... :1139 :1139 . Тази сутрин като тръгваме й казвам, че все пак ще я взема по-рано от занималнята, а тя ми вика "Мамо, искам да остана до края, не ме вземай по-рано!" :1210 :1210 :1062 Та ще видим какво ще се получи днес като я взема.

cvety_rz написа: ........ когато ти е тежко помни, че по лесния начин всеки може .......
Много, много добре казано! :326

vihrogonche написа:Нашата занималня е СУПЕР - води я един супер свестен мъж на около 60 години, учител от старото поколение, учител с главно У, добър, грижовен, в час с младостта и съвремието, който обожава игрите и смята, че чистият въздух е много важен за децата. Така че всеки ден излизат минимум по 2-3 пъти за по половин-един час, на двора, веднъж ги беше завел всички в парка, след съгласието на родителите, естествено. Така че явно всичко си е до късмет, уви... :1052 на когото попаднеш, на този...
Деска, :1083 ! Добре дошла, :1060 :lol: . Мисля, че това вихрогонче го познавам...... :923 . Ако повече от учителите бяха като вашия преподавател в занималнята, нямаше да имаме теми за разговор бе... :221 :221 . Това на майтап, защото наистина сте случили!

Елииии, ще мине и болката в кръста. То няма накъде. Радвам се, че си се поуспокоила - верно ако и аз отида в този момент на ортопед, хирург и очен да речем, и ще ми изскочат около 30-40 проблема..... но няма да направя тази "грешка". Засега тонусът ми е страхотен. Макар снощи докато играхме отново женски футбол в ИТ футболната лига на София, да ме изритаха сериозно с коляно в дясното бедро. Така сериозно, че на момента мускулът ми контрахира и целият ми крак трепереше. До онзи ден куцах с левия, заради проблем с ходилото, а сега куцам с десния, заради бедрото :221 :221 . Но беше огромно удоволствие отново да играя футбол, а и на всичкото отгоре бихме! :1083 :1083 :1083

Кюлче, знаеш ли, като чета по-нагоре какво сме си писали за занималнята, мисля че едва ли ще намериш някъде в наредбата за тези т.нар. полуинтернатни групи (ПИГ) ограничение на времето за престой на децата в тях, т.е. тук отново някой си поправя напълно самоинициативно законовите нормативи! Провери и ти, потърси малко повече инфо за това, защото си е кощунство. Аз си спомням, че когато моят Коки ходеше на занималня в първи клас, още към 15,30 часа беше готов с всичките домашни и до 17,30, когато успявах да го взема, направо скучаеше и се уморяваше още повече от лежането по чина. И затова решихме да се прибира по-рано вкъщи от занималня. А среща ще има другата седмица - ще пусна темичка! :)

Фютенце, тепърва и ти ще "откриваш" истините.... Ще ми бъде интересно да чета коментарите ти за градината на Юлий..... още повече, че би следвало да си непредубедена, т.к. се сблъскваш за първи път с тази институция. Това да ти обещаят детето да не яде нещо, ама после да забравят е..... класика в жанра на ОДЗ-та. :428 Що се отнася до храната, от миналата година важи новата наредба, с която се включиха пълнозърнестите хлябове, макарони, още повече пресни плодове, изключиха пържените закуски, кожата от пилетата, мазнотиите от свинските меса, колбасите :!: :!: и т.н..... от родителите зависи да се упражнява някакъв контрол върху това.

Бубка, хайде включвай се като намериш време - имаш вече цял един месец с впечатления, които се надявам да ни споделиш! :329 за Чача и ...... адашчето на четири крака :1062 :1062

[youtube]wzxMQR2_xlc[/youtube]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

ellyto

Мнение от ellyto »

Ехо привет, надявам се другата семдица и аз да мога да се присъединя към вас за срещичка :)
От днес съм на детокс, който ще изкарам до неделя и понеделник ще захраня. Ще бъде интересно как ще пътуваме и ще се старая да спазя приличие в захранващия ден, но ще трябва да го направя :)
Днес ми е малко крив деня, сутринта трябваше да си взема всички документи от клиниката, обаче се оказа, че нищо не са подготвили и аз се разстроих. Уж имам обещание, че ще ми ги изпратят по мейла най-късно утре да видим дали ще си спазят тази уговорка. Днес от сутринта малко на криво ми е тръгнал деня, но се надявам да завърши добре.
Пожелавам ви хубав еднодневен уикенд, да се радвате и да използвате ползотворно хубавото временце навън.
:923 :923
Аватар
марчи
Писател на форума

Мнение от марчи »

Ето ме пак. Искам да ви се похваля, че И моята Ивайла от понеделник няма да ходи на занималня вече. Днес само подадох молба при заместничката на зам. Директорката и тя жената даже нищо не ме пита направо я прие и каза, че друго не е необходимо. Написах, че искам да я отпиша по семейни причини и толкоз, нямаше никакви проблеми. Но явно е имало мъмрене, защото започна да ги извежда навън повече от родителската среща насам госпожата по занималня. Както и да е, било какво било, така приключи нашата одисея със занималнята. :524
tita

Мнение от tita »

Умирам от скукаааа. Мразя работните съботи! :328 Не искам да съм в офиса в това страхотно есенно време, ама .. кой ме пита мен!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

tita написа:Умирам от скукаааа. Мразя работните съботи! :328 Не искам да съм в офиса в това страхотно есенно време, ама .. кой ме пита мен!
Хм.... ми да си измислим някаква игра тогава?! :954 :954 Въпроси и отговори.. или познай еди си какво?! :1062

Добро утро и от мен!

Марчити, страхотни новини! Браво на тебе! И да я напрегръщаш тази сладка Ивайла.... страхотно дете е и не заслужава да се чувства потисната точно от училище!

Заключено