Есента почука с ябълки червени и тикви засмени

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Есента почука, ето тя е тука с ябълки червени и тикви за

Мнение от cchery »

Здравейте! Нещо времето ми накъся с наближаването на РД на Коки - ама поне подготвихме всичко вече! Остава да си вземем тортата и да наглася песните за караокето утре :1062 . Надявам се всичко да ни се получи добре, защото детето много се вълнува. Вече си получи 2 от подаръците, т.к. ги поръчахме от Англия и вчера дойдоха с куриер. Сега е горд собственик на eто такава китара:

[img]http://img1.targetimg1.com/wcsstore/Tar ... 449747.jpg[/img]

Това са от така известните (сред децата де, аз даже не бях чувала до онзи ден :1062 ) китари paper jamz, които нямат струни, а ползват технология от типа тъч скрийн, за да се свири с тях. Могат да се качват програми, които имитират различни видове китари - акустична, електрическа, испанска, бас, ритъм, соло..... :plezya se :plezya se :plezya se . Аз лично се обърках, но Коко и Бела са пощуряли :221 .

А вторият подарък е

[img]http://www.entertainmentearth.com/image ... 9492lg.jpg[/img]

И щастието е почти пълно :221 :221 . Почти защото утре ще има още много....... чакаме родителите на Момчил да пристигнат след малко. А всъщност за "почти"-то роля има започналата кашлица на Коки от онзи ден, която боря с Хустагил и разболяването на Бели от вчера с Т и главоболие :plezya se :plezya se :plezya se . Но днес Бели е много по-добре и за утре няма да се излагаме с някакви си елементарни бацили! :955 :955

И понеже чакам гости, ще съм кратка, но искам да кажа нещо на Цони. Лимфните възли могат да се прибират от 7 до 10 дена - зависи какъв е проблемът. Лично за мен е напълно нормално да се подуят дори след острата фаза на болестта! Понеже ми се случва лично, та....... даже на мен ми остана един раздут такъв лимфен възел на врата, та ме докара чак до хематолог, за да разбера, че .... все така ще си е. :lol: Иначе поне при Бели извареният компрес повлиява лимфите още след час и половина-два. Поне омекват, не са така твърди. А спадат както ти писах за 4-5-7 дена. Аз веднага включвам лимфомиозот, вит. С и клеева тинктура! Само това. И на Бели са й изписвали АБ, но досега дори и за лимфни възли не съм давала.

Дани, аз ходя при д-р Монева, която преглежда в 25 ДКЦ в Младост и на частно има кабинет в 19 ДКЦ в Гео Милев. Не знам колко е добра, но е доста популярна. Маааааалко е по-неконтактна отколкото му се иска на човек при такъв преглед. Миналата година ми откри разширени канали, тази година бяха мръднали пак с 1-2 мм, т е. увеличили са се. И в двата случая аз трябваше да питам какво са това "разширени канали" и нормално ли е да се увеличават с възрастта!!! Все неща, които няма как да знам, а ме притесняват. Искам да кажа, че тя самата не обяснява много-много. Но казват е много добра - аз ходя при нея от 6 години. Този февруари имах болка в дясната гърда и веднага се изстрелях към кабинета й в ДКЦ-о. Оказа се, че Монева е друга смяна и там работеше един калъф :lol: . И понеже нямах време да чакам влязох на преглед при него - той не видя разширените канали, но иначе потвърди нещата, които Монева ми е казвала преди това. Което ми говори, че Монева е свястна.

Елисче, как я пиеш тази хималайска сол?!? :eek: Щото аз я ползвах да си подсолявам ястията. Не бях чувала, че може да се пие. Ако ти остане време, пиши по-подробно, защото ме заинтригува. :954

Бубка и Цвети да се появяват, че :1055 :1055 .... :razz: !

Хайде момичета, ще се дигам, че ..... трЕбе да се шета :1140 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Благодаря, момичета! Цецо го няма и без подкрепата му съм малко "страх лозе пази". Не, че нещо прави, напротив - изобщо не е наясно с какво лекувам децата, но е толкова спокоен и ми дава увереност, че се справям със ситуацията.
Четох за този лимфомиозот и утре ще ида до Тетевен да видя дали го има по аптеките. Елис, добре ме сети за ехинацеята, ще взема да дам довечера и дано до утре нещата тръгнат към подобрение.

Чери, подаръците на Коки са УАУ :fan - мечта за всяко момче.
Весело изкарване на празника!
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Цони,пожелавам ти успех,не си сама,ние сме с теб,скорошно оздравяване.Чери,подаръците са наистина страхотни,направо нямам думи за китарата,скоро и Анджи спомена,че иска китара,а до сега не беше проявявала интерес.от сега ви желаем весел празник и дано децата останат много доволни...а относно хималайската сол,нещата бяха много случайни.позната на моя приятелка и беше казала,че с нея е отслабнала,забравих с колко и за колко време,но на секундата реших да опитам,още след 3-4 дни усетих лекота в краката(имам склонност да задържам вода),изчезнаха и досадните крампи,да не говорим,че вече не ме боли главата от постоянното ниско кръвно,и това са неща които веднага отбелязах,без да знам какво съдържа въпросната сол,след като прочетох от нета вече бях сигурна,че не си внушавам,а и този месец се "отървах"от болките по време на Мц-то,някак не ме бори вечната умора и като прибавим 3-те кг надолу.....направо нямам думи,и ако това е внушение,то то е най-прекрасното такова.затова и попитах тук,за да знам дали и други са опитвали.а солта се пие по следния начин:1 пакетче от 250гр се дели на 4,едната четвъртинка се сипва в буркан от 200гр(от кафе,без метал по капачката) и се пълни до половината с вода,оставя се 1 нощ и на сутринта се сипват около 2 см от соления разтвор във водна чаша,отново без да се пипи с метал и без да се разклаща,защото се образува утайка.допълва се чашата с вода и се пие поне 30мин преди кафето...и това е цялата работа...както казах го пия вече месец и съм много доволна,ако и друг е опитвал може да сподели
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

ellis_stoyanova, за първи път прочитам за такъв метод. Интересно.
Аз я ползвам само за добавка към а храната и то на сурово. При термично обработени храни,
ползвам морска сол.
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Ver

Мнение от Ver »

Сиренце написа:. От компреса за колко време би трябвало да спадне, ако действа?
Компреса трябва да подейства още първата нощ. От натрупан опит с изварата споделям: Компреса да стои не по-малко от 6 часа.
Никога не съм го ползвала за подути лимфни възли, дано има ефект! :923
Много добре разбирам как се чувстваш по този повод.
Аз от 2 седмици се боря с вируси и рецидиви ..... не е истина колко тинктура се изпи у нас, колко чая с орехи направих, бирени сиропи, изкупи изварата от кварталния магазин, за инхалациите и боровото масло да не говорим ... и въпреки всичко не успях да отърва Мони от АБ-то. Не беше пила такова нещо от 6 години, но този път вирусът се оказа упорита гад. За 5 дни така я прегази, че нямах съмнение дали да го давам.
Цони, пожелавам ви да се разминете отдалеко с по-горе описаното :923
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Момичета, още веднъж благодаря за подкрепата :923 :923 . След около 20 часа :1215 с компрес на врата (с малки прекъсвания), подутината видимо е спаднала и вече не я боли. Кашлицата се усили и днес ще гледам да се справя и с нея :1058 :1058 .
Вер, Мони оправи ли се вече?
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Здравейте . Ето ме и мен . Не знам вируси ли ни пускат ,но определено ми разказаха играта. Юлий сега е с къртеща кашлица и отново зелени сопои ,но само сутрин . Не знам дали писах ,но го водих на УНГ в 1 градска при професор Павлов който не постави диагноза ,но изписа антибиотик. Аз не го давам ,боря сополите със сребърна вода и физиологичен разтвор и хомеопатия ))). Утре смятам да отида на друг лекар да видя какво ще каже . А бе вече нямам никакво доверие в здравната система . Чери много готини подаръци. Чак аз има се зарадвах ,особено на китарата))) :1216 сега ще има много концерти у вас ))). Елисче ,за първи път чувам ,че хималайската сол се пие ,аз готвя с нея . Сиренце какво е полежението при вас ? Спаднаха ли лимфните възли от компреса ? Вер , приятно да си тук :329 Страшна битка си имала май,аз с Юлката така се боря . След антибиотика обаче не се оправи напълно .Още боря вирусната гад. Сега отивам да си изпия кафето и да започва шетането :1216
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Ver

Мнение от Ver »

Сиренце написа:Вер, Мони оправи ли се вече?
Mного се надявам да върви към оправяне вече, че стана много дълго. Още има хрипове, но общото й състояние е по-добро.
Пожелавам на Клементина (и теб разбира се ;)) да се преборите успешно и бързо! :923
Ver

Мнение от Ver »

futarela написа: Вер , приятно да си тук :329
А това което казваш ти, Фюти е още по-приятно :923
Вируси са опредено ... само се чудя защо децата са толкова кекави. Понякога направо ми иде да ги :128 Милите :329
Аз с тая кашлица голяма одисея: домашните сиропи, чайове,купешки билкови сиропи, инхалации, мазания с каквото ти дойде на ум (борово масло, мас и ракия, пулмекс и пр.), увивания ....и най-накрая взех една химия - Флудитек, който откакто почнаха да го пият не е истина колко секрет изкараха ... Вече 5-ти ден плюят, храчат, секнат некви отвратително жилави секрети.
Това последното дълго изречение :1062 ти го споделям, евентуално да те наведа на мисълта за нещо по-силно, което да помогне на Юлий да изкара гадостите от дробчетата, ако не сте успели по другите начини.
Знам ли и аз ...
Рядко ми се случва, но май допуснах да се объркам този път :plezya se
Пожелавам ви бързо оправяне! :923
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Момичета, искам набързичко да споделя моя опит с Флудитека (бързичко, защото ме чакат едни сърми с лимец, да ги вия... :221 ). Последната кашлица на Яна, която продължи от края на юли до началото на септември доста се обърка и то, според една докторка - заради Флудитек-а. Яна нямаше ясни хрипове, но личната изписа отхрачващ сироп и аз дадох Флудитек, защото друг път си е вършил работата. Но този път не стана! Е, вярвайте ми - такова кашляне не е било - 2 дни денонощно, полудях! Оказа се в последствие, че отхрачващите сиропи, при липса на нещо за отхрачване, сами си образуват секрет в дробовете и си го изкарват :). Не че не го знам, но се сетих чак на втория ден..... А веднъж активиран, центърът за кашлица в мозъка много трудно се успокоявал. Та - спряхме Флудитека и давахме Хюмекскоф и още един билков, не помня какъв беше. Но кашлицата така и не отмина напълно, докато не мина 1 месец - и то при липса на хрипове в дробовете и на какъвто и да било секрет от носа. И от цялото това писание, исках да кажа, че ако няма хрипове, Флудитекът може да причини повече щети, отколкото ползи.
Ver

Мнение от Ver »

Хм. Интересно е това, което казваш Декс.
Мони е с хрипове, но Ава не. :roll:
Я да погледна инфото за този как беше ... Хюмекскоф. За първи път го чувам. Мисля да продължа после с Ентитус или Стодал (каквото изровя в шкафа, че вече не ми се купуват лекарства :plezya se ), докато попрестане тази кашлица.
Благодаря за включването!
Видях го този Хюмекскоф, все същата химия - карбоцистеин (както и Флудитека).
Ако това, че самите те си образуват секрети е вярно, то след като хриповете изчезнат, едно билково сиропче е добра идея.

А иначе по въпроса с възбудения център за кашлица - това си е точно така при домашните. Сега знам, че дори и здрави ще имат да подкашлят поне още 2 седмици (най-вече като се задъхат), което идва да ми каже (май?!), че е налице бронхо спазъм. Бръшляна е билката против спазми. Май идеята за Проспана е най-добра. :523
Ако някой има прозрение да споделя :)
Заключено