Есента почука с ябълки червени и тикви засмени

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: Есента почука, ето тя е тука с ябълки червени и тикви за

Мнение от ellis_stoyanova »

Верче,аз бих препоръчала горещо сироп Гринтус,на нас ни помогна много...както и чай от босилек,с индрише.Дано скоро се оправите
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Ver

Мнение от Ver »

Благодаря, Елис :)
Аз го видях този сироп, ама бая скъпичък ми се стори ... , то не че не дадох 5 пъти повече за другите :1210
А иначе чая е номер 1 средство, но Мони до такава степен го мрази, че дори и се гади (давам и го със спринцовка :1048 ).
И стоп.
Спирам да говоря за лекарства.
Пожелавам на всички ви Здрав и изпълнен със Светлина Ден!
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Вер, точно Гринтус беше другия сироп, който давах на Яна, заедно с Хюмекскоф-а. Редувахме ги през 3 часа - Хюмексофа за подтискане на кашлицата, Гринтуса за нежно отхрачване, ако е останало нещо по дробовете след Флудитека :). Давах ги около 3 дни и после спрях всичко, нищо, че Яна покашляше, абе направо си кашляше - започва уж безобидно и след това не може да спре, та чак до напъни за повръщане. Мина, но май трябваше по-рано да се сетя да спра каквото и да било третиране :221 .
Иначе Гринтус-а приятелката ми много го хвали, заедно със спрея за нос на същата фирма. За 2-3 дни нейните деца спирали да кашлят от него :). Проспан предложи нашата докторка, за успокояване, но аз нещо съм предубедена към този сироп, пък и си имахме Гринтус в хладилника :).За бронхоспазми на Яна й предписват Вентолин, но в никой случай не бих ти го препоръчала.
danid
Философска система

Мнение от danid »

Момичета,

Благодаря за съветите за мамолог. Елис, не е нещо сериозно, поне се надявам да е така, но с много четене сама се вкарах в някакъв филм и искам да проверя още едно мнение...

За кашлиците, миналата зима така какво ли не правих, даже се предадох и антибиотик давах на Боби и накрая се оказа, че има Мораксела в гърления секрет, която излекувахме за 1-2 месеца по схемата на д-р Михайлов с Имунокинд, давах и сребърна вода. Не знам защо им е по-лесно на докторите да тъпчат децата с всякакви боклуци, вместо да пуснат едно просто изследване, което доста пъти пести и пари, и време и много нерви, но на кой му пука за нашите безсънни нощи, очаквайки с ужас поредния пристъп на кашлица...

Хубав ден на всички
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Аз също съм доволна от Гринтус-а,на Анджи и пребори упорита кашлица и от тогава си го имам впредвид.Верче,аз не се натоварвам,когато се говори за болести,напротив,смятам,че така винаги можем да открием нещо ново,както аз открих скоро спрейчето с Невен и прополис,благодарение на Ели.Дани,радвам СЕ,че няма нищо сериозно,както казваше бившия ми шеф,който е страхотен човек,жената и да няма защо,винаги ще измисли за какво да се тревожи,дано всичко е само в мислите ти...АЙДЕ,ЧЕри,2 дни те чакам с последни новини от партито...
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте по понеделнишки! На някого да му се работи в този ден?! :1062 :1062 На мен - НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! :1123

Ще вмъкна нещо кратко в темата за кашлици и сиропи - Вентолин-ът е много широко препоръчван при всякакви спазми на белия дроб - бронхити, астми, пневмонии. Толкова пъти ни беше изписван от личната за Бели, заради нейните изпълнения, че когато Коки ми направи пневмонията преди 2 години, изпитвах непоносимост към въпросното сиропче. Така и не го купих никога за Бели, но когато личната ми каза, че заради тази пневмония трябва да го давам на Коки "на всяка цена", реших, че няма да го направя. Достатъчно кофти се чувствах, че давах АБ. И познайте какво стана?!? Ами Коки се оправи и без въпросното чудотворно средство!!!! Което съм сигурна, че няма да ви учуди!

Иначе при нас нещата май са тръгнали на оправяне - Бели ми поддържаше 2 дена Т - четвъртък и петък. Давах грипхийл, защото реших, че така внезапно почнали Т, главоболие и втрисане, могат да се дължат на грипно вирусче. Купих и течен витамин С и двата дена го давах ударно - по 1 ампула на 2-3 часа. И третото оръжие беше клеева тинктура - сутрин и вечер по 10 к. От събота детето е добре - няма Т и никакви други симптоми. Снощи я чух леееееееко прегракнала преди лягане, но пък .... през нощта не се случи нищо и тази сутрин е добре. Явно реването и тръшкането снощи :126 са й докарали дрезгавината в гласа.

Коки пък от своя страна не го чух да кашля тази сутрин - дано вече и при него да утихват нещата. Продължава да пие Хустагил-а.

Елисче, много интересно ми се видя тази информация за хималайската сол - ще потърся още из нета за този метод. Как мина "раздялата" с децата тази събота и неделя!?! Много ти благодаря за СМС-а за РД на Коки! :922 Много мило и стоплящо и..... напомнящо, че не съм сама щом около мен има такива хора като теб! :329

Верка, напълно разбирам твоето виждане за СТОП за разговорите, свързани със сиропи и болести! Мамка им на всички гадни бацили дето тормозят децата ни - ще ги преборим! :923 Фюте, и вие ще се оправите! Цони, Кеми днес трябва да е в пъти по-добре от вчера! Декс, тези два сиропа, за които си писала, не бях ги чувала, но знам кого да попитам при нужда! :222 Елисче, и ти беше писала нещо за Анджи - мисля редно е да е вече зад гърба ви! :)

Много ми се ще да ви разкажа за нашия РД, т.е. този на Коки де :1062 , защото се получи страхотно. И съм много горда за това, че се справихме без фирма за аниматори, диЖеи и т.н. Първо - цените, които се предлагат за такива услуги варираха от 130 до 220 лв за 2 часа анимиране на децата! После - заведенията, с които въпросните фирми работят искат наем за провеждане на тържеството там! И този наем не включва консумация! Просто наем на заведение!!! Кога ли ще се сетят да ни взимат и такава такса за една обикновена вечеря в ресторант!!! Трето - имахме сериозна дилема: собствениците на заведението, в което щяхме да се почерпим ме помолиха да предупредя диджеят да не пуска много силно музиката. Аргументите бяха, че се намират около жилищни блокове, а и имат и други клиенти по същото време, които не бива да притесняваме. ДиЖеят пък ми каза (това от 2 напълно различни фирми), че са диЖеи и не можели да пускат тихо музиката! И в един момент си представих как съм буфер между заведението и диЖеят и всички идват да ме предупреждават, че им се смущава работата - едните от много силен шум, а другите от много слаб такъв! И вместо да си обръщам внимание на гостите и децата, аз търча да помирявам двете страни! И казах БАСТА! Никакви аниматори и диЖеи - и аз мога!

В добавка на това питах едната фирма за наем на озвучителна техника - колони и микрофон и отсреща ми се обясни по най-тежкия начин, който въобще съществува и който следваше да предполага професионализъм, че не може току-така да ми правят оферта - трябвало да се погледне помещението, което ще се озвучава, големината му, обема и ала-бала да се изчисли мощността на колоните, да се подбере подходящата марка иииииииииииииииииииииии - направо ми настръхна косъмът! И понеже исках такива колони за покритото футболно игрище, на което организирахме едночасово дерби за купата на Коки, казвам на "профи"-то оттатък телефонната слушалка - представете си футболен терен от тези покритите тип "балон" - нявсякъде из града ги има и трябва да си сляп, за да не ги знаеш. Ноооооооооооо човекът е толкова тежък, че ми казва, че не може да си представи такъв терен - никога през живота си не е виждал! Ядосах се и....... сама озвучих "балона" с помощта на 1 лаптоп и колонки за домашен стереосаунд. И се получи добре!

Та така - както сте разбрали, имаше едночасово дерби за купата на Коки, в което дерби се включиха малки и големи на възраст от 1.5 годинки до 40 лазарника! :1062 Момичета и момчета, бащи и ............ майка. Майката бях аз, както се досещате! Отборът на Коки победи с 2 гола като и двата вкара рожденникът! :954 Накрая имаше медал за всеки, а купата я вдигна, разбира се, Коки!

Преоблякохме се и поехме към заведението за афтър партито :1062 . Там децата презаредиха с пица и сокчета и почнаха да подготвят номера за своите изпълнения в импровизирания "Мюзик айдъл". Аз също участвах със съчетание с лента :1069 :1069 ......... голям смях падна. Дойде тортата, Коки получи пожелания за това да стане велик шампион, голям футболист, носител на "Златна топка", "Световната купа" и да бъде много слушан (забележете той да бъде слушан!!!!! :!: ) от майка си и баща си! :lol: Празненството завърши с втори мач в парка и много уморени героите се прибрахме вкъщи, за да отворим подаръците и продължим празненството с родителите на Момчил. Въобще беше вълшебен ден! Имам снимки, ама са вкъщи...... така че ще пускам довечера или утре!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

Здравейте :528
ellis_stoyanova написа:а относно хималайската сол,нещата бяха много случайни...1 пакетче от 250гр се дели на 4,едната четвъртинка се сипва в буркан от 200гр(от кафе,без метал по капачката) и се пълни до половината с вода,оставя се 1 нощ и на сутринта се сипват около 2 см от соления разтвор във водна чаша,отново без да се пипи с метал и без да се разклаща,защото се образува утайка.допълва се чашата с вода и се пие поне 30мин преди кафето...и това е цялата работа...както казах го пия вече месец и съм много доволна,ако и друг е опитвал може да сподели
Прилича на т.нар. "Жизнена напитка СОЛЕ" - рецептата я пише на етикетчето на кристалната хималайска сол
соле.jpg
(34.52 KiB) Свалено 1925 пъти
Аз пробвах един път и нещо не ми се услади :lol:, но сега ще повторя, щом имаме личен опит :1047
Ето малко повече информация
http://www.zoya.bg/%D0%A5%D0%B8%D0%BC%D ... D0%B8.1111
Cheva написа:ellis_stoyanova, за първи път прочитам за такъв метод. Интересно.
Аз я ползвам само за добавка към а храната и то на сурово. При термично обработени храни,
ползвам морска сол.
А термичната обработка влошава ли качествата на хималайската сол? Защото аз готвя с нея.

:824
Линди, да ти жива и здрава Росинка, да ти е умна и игрива, а за цвят - и малко пакостлива. Честит рожден ден и целувки от мен :329
Хубав ден и успешна седмица на всички :922
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
tita

Мнение от tita »

Като ви чета какви сиропи давате за кашлица, дето изобщо не съм ги чувала, реших да споделя как аз лекувах кашлиците на дъщеря ми в градината:
Чай от волски език (1 с.л. от билката се залива с 400 мл. вряла вода. След 1 час може да се пие по 1 винена чаша 3 пъти на ден), инхалации с лайка, синапени лапи ( бях писала някъде във форума за тях) и евентуално сироп Проспан или Мукоплант. Не сме прибягвали до АБ и не съм давала луди пари за лекарства.

П.П Пък и не мога да се отърся от мисълта,че всички доктори изписват рецепти, мислейки си за сумата, в която ще се изрази процента от продажбата на съответните сиропи и илачи, обещана им от "медицинските представители", които са си най-безскрупулните търговци според мен.
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

mari_ko написа: А термичната обработка влошава ли качествата на хималайската сол? Защото аз готвя с нея.
Да! Добавяй я след като поизстине ястието, тогава.
А защо не ползваш морска ?

За отхрачваща кашлица ползвам запарка от подбел.
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
valrus

Мнение от valrus »

Здравейте,милички! :922 :922 :922
Включвам се,за да пожелая на болничките да се оправят бързичко и всичко леко да минава,ние също минахме по този път/Не ми се коментира/.
Честит рожден ден на Росинка на Линди,много здраве,усмивки и щури игри и желая!Приятен ден на всички!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

mari_ko написа: :824
Линди, да ти жива и здрава Росинка, да ти е умна и игрива, а за цвят - и малко пакостлива. Честит рожден ден и целувки от мен :329 :922
Присъединявам се към тези пожелания! :954 :1090
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Заключено