ЗАПЕЧЕНИ СВИНСКИ ШНИЦЕЛИ С ПИКАНТНА ШАПКА

Подфорум за нещата, които готвим всеки ден
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

ЗАПЕЧЕНИ СВИНСКИ ШНИЦЕЛИ С ПИКАНТНА ШАПКА

Мнение от cchery »

ЗАПЕЧЕНИ СВИНСКИ ШНИЦЕЛИ С ПИКАНТНА ШАПКА

Необходими продукти:

• месо от свински бут
• сол
• брашно
• яйце

ПЛЪНКА:
• бекон
• кашкавал
• гъби нарязани на кубчета
• царевица
• скилидка чесън
• едри хлебни трохи
• натрошен картофен чипс

Начин на приготовление:

Месо от свински бут се нарязва на тънки шницели, начуква се, осолява се и се панира в брашно и яйце. Изпържват в загрято олио до зачервяване. Готовите шницели нареждаме в тавичка и върху тях слагаме дебел слой плънка, която притискаме с ръце.

Запичаме шницелите докато се разтече кашкавала и придобият апетитен вид и сервираме с пържени картофи и салата.

[img]http://www.deteto.info/img/my60.jpg[/img]

Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор