Есента почука с ябълки червени и тикви засмени

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Есента почука, ето тя е тука с ябълки червени и тикви за

Мнение от cchery »

Ели, не успявам да видя снимките ти! Иска ми регистрация в сайта, където са качени.

За да ги качиш диретно тук в постинга си, т.е. на сървъра на мецата, първо ги намали до макс големина 640х480 пиксела. Имаше и изискване за големината на файла, но обикновено, когато станат с горепосочените размери, то и големината им доста се намалява. След което използвай функцията "прикачи файл" - намира се под формата, която се отваря за писане на постове! Под бутони "запази", "прегледай" и "изпрати". Ето погледни темата на Титка - обяснено е много подробно! Ако не се лъжа мецабаба беше разрешила до 15 снимки в един постинг, ама трябва я питам със сигурност, когато сложи мечешката кожа :221 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
ellyto

Мнение от ellyto »

Ето това са снимките на кунята, които имам.
Чери, благодаря за обясненията. Аз гледах гледах, ама не го видях това за качване на снимки, не съм гледала там където трябва :221 :221 :221 сега ще знам вече. Благодарско! :922 :922
Прикачени файлове
IMG_0199.JPG
Кухня - отсрещна страна
(35.58 KiB) Свалено 543 пъти
IMG_0198.JPG
Кухня
(32.33 KiB) Свалено 543 пъти
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Добро утро!
Дано по-късно имам време да намина :) Чавдара вдига бунт на стола за хранене и всеки момент може да се измъкне от там :1210
А колко е хубаво да си изпиеш кафенцето с мишка в ръка....
[img]http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 2519_n.jpg[/img]
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Елито,много хубава кухня! Скоро да приключите с ремонтната дейност и да твориш чудесии в нея!
Виж ТОВА -е как да не отидеш до Пловдив!? :1216
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
ellyto

Мнение от ellyto »

Ехо добро утрооо

Днес бях на един специалист по мануална терапия и човека каза, че имам разни прищипани нерви, които вероятно ми причиняват мигрената. Много ще съм щаслтива, ако успея да се преборя с това чудо на чудесата, защиото наистина това е проблем, който ме измъчва в буквален смисъл. Ще съм много щастлива, ако ми мине и кръста, защото нито физиотерапия, нито нищо не помага. Ще споделя след време дали има ефект, но силно се надявам да е така. Ето днес след 1 процедура се чувствам доста по-добре. :1216 :1216 :1216 :954 :954 :954 :1216 :1216
Снощи големи емоции - бях на концерта на Горан Брегович. Беше много интересно, много приятно. Човека създаде толкова насторение, беше супер. Радвам се, че успях да отида. Докато бях на концерт започнаха да звънят телефоните да питат къде сме, защото Мола на Стамболийски гори. Направооо се изприщих. Викам егати ако обхване и офисната сграда ще е меко казано ужасно. Тамън си направихме новия офис ... Звъннах на шефа, той каза че ги евакуират и по-късно каза, че всичко е наред. По медиите разбира се се изписаха сумати глупости, но в крайна сметка само фасадата е горяла, няма поражения други.
Та така одисея и приключения :lol: :lol:
Не ми е скучно.
Иначе посещението на Сушихвили ще остане за следващото им гостуване, просто няма как да стане работата с пътуването, връщането и организацията вкъщи.
Чакам утре да се позабавляваме, ще бъде много приятно и весело, сигурна съм.

Ади, качи някоя снимка на малката да я видим, колко голяма е станала.

Толкова от мен за сега.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро! Как сте, мацки, в този пролетен ден?! :954 :954 Като се събудих тази сутрин, излязох на терасата и какво да видя?! Първо Черни връх е покрит с доста сняг! После въздухът над Младост беше кристален - все едно докаран от върховете на Рила и Пирин. Небето толкова наситено синьо, че ти се ще да си вземеш малко лазур вкъщи! Съвсем леки облаци, обагрени в нежно розово от подаващото се слънце.... просто красота! :954 И това е последният ден на ноември! Какво ли ни очаква през декември - сигурно температури за плаж :1062 .

Ели, снимките от кухнята ви изглеждат доста обнадеждаващо..... направо да влезеш и с кеф да си готвиш там. :954 Ха дано по-бързо ви я сглобят, че да си я тестваш! А за това мисля, че те разбирам напълно:
ellyto написа:Утре ще ходя на акупресура или нещо подобно да видим дали ще ми мине кръста и дали ще има ефект и върху мигрената. Възможно е болките в кръста и болките в главата да са свързани, защото и двете се падат в ляво. Наскоро даже цялата лява страна на гръбнака така ми се беше схванала. Силно се надявам този човек да ми помогне, защото какво ли не пробвах и никаква файда до тук няма с кръста. А това ми пречи да спортувам определено. Може би го използвам и като извинение за д ане правя нищо по въпроса, но като ме боли кръста и никакви по-резки движения не мога да направя. Тичането също не ми се отразява добре. Аз нощно време като се въртя ме боли, та какво остава за спорт - немислимо ми е.
Защото май сама си направих една беля, от която първо ме боля корем - слабини и областта над тях до пъпа. Една такава шареща болка, която според мен идваше от кръста и се касаеше за прищипнат нерв. И когато това мина, се започна с болката в левия хълбок. И то болка, която се появява сутрин при събуждане, т.е. след спане - не мога да легна на лявата си страна, защото ме боли хълбока; не мога и надясно, защото пак ме боли. По корем - също невъзможно, т.к. тогава веднага ме "лепва" кръстът и можех само по гръб. След като се надигна от леглото, болка няма. Мога да се движа, да тичам, да правя упражнения - нищо не ме боли! Но легна ли за повече време или пък дори да седя повече време, и се подхваща. Мислих, мислих какво да е, и реших, че е или прищипан нерв, или настинал такъв. Защото само допреди 3-4 седмици, след като тичам сутрин в парка, сядах директно върху асвалта на алеите и за около 3-4 минутки се разтягах. Може да са само 4 минутки, но на студения асвалт като му тупнеш топло и потно дупе :1056 :lol: иииии е много вероятно да съм простинала. Междудругото това винаги съм го правила, но ето точно сега след 2 години, стана проблемът! Така че не съм застрахована.

Та, Ели, исках да ти пиша следното преди да "удавя" повествованието в думи :1062 , че те разбирам колко е неприятно нещо да боли, да придърпва и да не се чувстваш комфортно. Наистина, аз не спирам да спортувам, но това не значи,че се чувствам добре и че правя нещо добро за себе си! А напоследък се появиха едни такива "задухи" - както си стоя/седя/лежа, трябва да си поемам начесто дъх през уста. Изчезват при физическо и психическо натоварване, и после пак се появяват. Държат ме седмица-две и затихват, след което пак се обаждат. Преди време бях питала личната и каза, че е на нервогенна основа - за проблем с дробовете можело да говорим, когато имам затруднения при издишването. Но въпреки това мога да кажа, че никак не ми е приятно това "задъхване" :???: . Ма ще се борим с него - какво да направя?!

И още нещо по повод това:
ellyto написа:Иначе утре много ми се иска да се навием с майка ми да отидем до Пловдив на коцнерт на Сухишвили - много яко ще бъде сигурна съм, ама пусто му до Пловдив да ходим, защото няма билети за днес в Сф, пък и нали денс има друг концерт. Вчера Тони вкара мухата да ходим до Пловдив, ама той самия не ще да пътува. Ходи разбери защо повдигна темата за концерт в Пловдив :1044 :1044 :1044 Пита искаш ли да ходиш еди си къде и като кажеш да и се ентусиазираш и той вика, ама аз просто ей така си питам, на мен не ми се ходи. :128 :128 Понякога и за кино ми го върти този номер. Мъжка му работа :128 :128
Момчил еееее абсолютно същата тежка кирия - има проблем дори да го навия да излезем на ресторант, да не говорим за по-сериозни сбирки, или пък кино, театър. За концерти само за метъл-вариантите е лесен...... нищо друго! :) Дано да стигнете днес до Пловдив - заслужава си този грузински балет! Току-що прочетох обаче, че няма да го бъде. Но за другия път, в който ще са в София, ще се присъединя и аз.

Бубка, я ни пусни някое фото на Чача :954 . Сигурно е пораснала страшно много! Водите ли се вече на две ръчички?! :)

Деситас, мъжете са мъже, защото се страхуват :1062 . Хаха, майтапя се, но... по-често виждам мъже, които треперят пред зъболекарски кабинети, отколкото "нежния" пол. Ако Бела влиза с гръм и трясък в зъболекарския кабинет, сяда и няма грижи, то Коки би избягал още от коридора пред кабинета с гръм и трясък :221 . Браво на твоя Алекс в този случай - щом е толкова смел, а очевидно и вече пораснал. Кога е бил бебе и ти си чела книги за отглеждане на малки деца, кога го докара до литература за възмъжаването!!! :-| :-| ..... Не ми се мисли! :cry:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Следващ постинг, защото искам да ви се оплача нещо - Коси оня ден ми представи бележника си, в който почти с ужас видях две 4-и и една 5-ца по английски :1215 :1215 . Верно направих така, защото той учи шеста година този език в "Училища за Европа", и на тестовете там само веднъж е имал под 90%! По тяхната система за оценяване, над 90% успеваемост на теста е 6. А преди време ви писах, че на годишния тест в "Училища"-та през май месец тази година изкара 4, което за мен е отлично, т.к. естествено той беше забравил, че ще има тест :221 и е отишъл без грам преговор. Т.е. тази четворка са стабилните му и базови знания по езика, което мисля е ....... повече от добре! На този етап.

В училище английският им е все още лесен, елементарен и са все неща, през които Коки отдавна е минал. В момента в "Училища за Европа" ги карат да пишат съчинения, да правят проекти и да говорят изцяло на английски по време на часа. В училище се учат да задават въпроси с подлог и глагол или въпросителна думичка и да отговарят с прости изречения. И в същия този момент той ми носи тези оценки. :idea:

За петицата - знаех, видях му теста, на който са му я писали. В общи линии за 3 грешки има пет. Но за другите четворки той не успя да ми отговори върху какво са. Не знаел, а и като ги видял, не питал госпожата. Ядосах се. И се ядосах затова, че не се научи да пита и да разпитва и да получава информация. Защото да видя четворка в бележника му не е събитие - от началото на годината имаше още 2 такива оценки по изключителните :mrgreen: предмети "Човекът и обществото" и "Човекът и природата". И те бяха на тестове, които прегледах и които са си баш за четворки, щото съм се смяла на глас с някои от неговите отговори. Пример - въпросът е от тест по "Човекът и обществото":

Ако чуете, че плаче малко бебе, вие:
  1. Ще се опитате да го успокоите.
  2. Ще си запушите ушите.
  3. Ще увеличите звука на телевизора, за да не чувате плача.
И моят син беше оградил като вярно ............................... "Ще увеличите звука на телевизора, за да не чувате плача." :1069 :1069 :1069 :1069

Ала сега по английски ситуацията не беше такава. Прегледах му тетрадката за работа в клас и учебната тетрадка - няма проверявано, няма оценки там, няма подпис на преподавател. И снощи отивам да разговарям с госпожата по английски. В крайна сметка, ако има пропуск и недоразумение, сега е моментът да го оправим, докато нещата не са се заличили.

Госпожата ..... първо се изплаши като ме видя - явно не й допада родител да говори с нея. Второ се оказа, че моят синковец отново не е в час, защото тези оценки били върху тестове, които са правели, а той не знаеше за тях! И я питам, къде са тези тестове. Тя ми казва в отговор, "Ами аз още в началото на годината съм им казала да си приготвят по 1 тетрадка за тестове, а Коко все още няма и ги прави на хвърчащи листове." :126 :126 Погледнах към Коко, ама после се обяснявахме за това с него. Продължавам да питам дали в такъв случай му е върнала на Коко хвърчащите листове и тя ме погледна с недоумение, погледна и Коко и каза, че не помни. След което аз питам Коки за същото, а той знаете ли какво ми отговори :1140 :1140 :1140 - "Аз не помня да съм правил такива тестове!" :955 :955 :955 :955 :955 :955 :955

Хора, казвам ви........ не може да е истина. Единият не помни дали е връщал тестовете, а другият не знае дали въобще ги е правил :1097 :1097 .

Аз седя и изглеждам по всякакъв друг начин, но не и умно. :mrgreen: Госпожата обаче нямаше повече време за разговори, т.к. се оказа, че имала час. Междувременно минаха ученици от по-горните класове, които я попитаха дали ще имат английски след малко и тя след известно колебание им казваше да се качват в стаите и че ще имат час. И си тръгна жената без да можем да.... се уточним какво се е случило. В един момент си тръгваме и ние с децата (Бела беше с мен). Аз решавам, че все пак ще мина през учителската стая да намеря отново госпожата и да си определим един ден и час, в който да се срещнем на спокойствие и да разговаряме. Вместо нея, срещаме директора на у-щето пред учителската стая и той ни пита дали не се е случило нещо. Обясних за какво съм там. Директорът ни покани в кабинета си. И още в началото на разговора ни без даже да го питам ми обясни, че госпожата по английски имала ангажимент тази вечер - родителска среща на нейното дете в училище в центъра на София, и той я е освободил от последния час, т.е. от часа с по-големите ученици - същите онези, които я питаха дали ще имат час и тя им каза "Да". И какво се получава - тя ме слъгва, че трябва да влиза в час и с това стопира разговора с мен без дори да се разберем как и кога да мина друг път и да видим какво става..... Трябва да ви кажа, че се разочаровах. И ще продължа да търся варианти за оправия. Мога само да споделя, че Бела омете сладките на директора :lol: :lol: , той ми каза, че много харесвал Коки, защото го чул един път в коридора да коментира мач, който се играел в двора на съседното училище и понеже самият директор бил фен и съученик на Петър Василев - спортният коментатор от БНТ, та станали приятели с Коко :955 :955 :955 . Толкова обрати имаше снощи вечерта, че сега ме напушва само на смях.

Спирам, че стана като съчинение с елементи на разсъждение!

ellyto

Мнение от ellyto »

Чери, Чери.... :954 :954 :954 :954 :954 ей ама винаги се забавлявам на твоите постове. И всеки път се чудя - откъде аджеба намираш това време да пишеш по толкова, да огряваш навсякъде, да обръщаш на всеки внимание, да огряваш на толкова места, да си толкова позитивна, толкова слънчева...думи нямам да ти опиша колко много ти се радвам.
винаги описваш всичките си емоции по страхотен начин...трябва да станеш писател. Мисля, че ще имаш огромеееенннн успех и ще имаш много почитатели.
Коки е голям сладур - смях се много, голяма шматка :954 :954 :954 ама мисля, че е понаследил туй онуй от майка си :221 :221 Твоите приключения са пълни, пълни и пак пълни със голяма доза смях....хихихи...просто неща от сорта - "Ще увеличите звука на телевизора, за да не чувате плача." Единият не помни дали е връщал тестовете, а другият не знае дали въобще ги е правил" предизвикват у мен много хубави емоции и усмивки и смях.

Следващия път за Сухишвили ще те имам предвид :) ДА го знаеш още от сега!
Трябва да вземеш мерки за тези болки. Ще ти споделя след още някоя и друга процедура на мен как ми се отразява и ще ти кажа дали ще ти го препоръчам тоз човечец. Ако е прищипан нерв, той няма да си мине от самосебе си. Трябва да се вземат мерки. Да знаеш, че не одобрявам сядането ти на асвалта за разгрявка :1055 :1055 :1055 :1055 Не че ме питаш, ама аз да си кажа :955 :955
Наистина, аз не спирам да спортувам, но това не значи,че се чувствам добре и че правя нещо добро за себе си!
Това защо :1044 :1044 :1044 :1044 Защо не се чувстваш добре? Би трябвало спорта точно така да ти се отразява!!!!! А ти определено правиш по няколко неща, и не могад а го проумея....
Изпращам ти прегръдки :923 :923 :923 :923 и целувки :329 :329 :329
Peteto

Мнение от Peteto »

Здравейте мецанки,

набързо минавам, да ви пожелая един прекрасен петък.
На 30 ноември православните християни отбелязват деня на свети Андрей, брат на свети апостол Петър. Той е наричан още Първозвани, понеже пръв сред дванайсете апостоли е повикан да тръгне след Исус Христос. Когато апостолите тръгват по света да проповядват словото Божие, Андрей се отправя през Гърция, по нашите брегове на Черно море и стига до Грузия и Скития, като спечелва нови последователи на християнството. Умира в гръцкия град Патра, разпънат на кръст, с формата на буквата Х, наречен по-късно в иконографията “Андреев”. Св. Андрей се счита за апостол на православните християни, защото ръкополага първия епископ в Константинопол - апостол Стахий. През ІV век мощите на свети Андрей са поставени в цариградската църква "Св. Апостоли". През ХІІІ век обаче кръстоносците ги пренасят в италианския град Амалфи, където почиват и до днес.
Зарит в зърно

Както повечето църковни празници, и Андреевден е свързан с последователността на сезоните - в народните обичаи той символизира началото на зимата. Затова е странно вярването, че от този момент нататък денят започва да расте - макар и колкото зърно. На места у нас дори наричат 30 ноември Едринден или Едрей.
Здрава плетеница от християнски ритуали, езически обреди и народни суеверия оформя традициите, свързани с Андреевден. Те се въртят все около надеждата за по-лека зима, за запазване на реколтата и щедра предстояща година. Зърнените храни като символ на плодородието са главно действащо лице на обредната трапеза. Вечерта преди празника се приготвят ястия от боб, леща, жито, булгур, царевица или всичко, което се сее на полето. Всички в къщата трябва да опитат от тях, дава се дори и на домашните животни. На утринта част от сварените зърна се хвърлят в комина, за да станат високи посевите.
С Андреевден е свързано и друго едно народно вярване, отново израз на надеждите за кратка зима и пълни хамбари. Според преданието мечка изяла вола, с който свети Андрей обработвал нивата си. Разгневен обаче той уловил звяра и го впрегнал в ралото. Оттогава се вярва, че свети Андрей е повелител на дивите животни и се явява пред хората, яхнал мечка, за да прогони зимата и дългите нощи. В тази връзка, когато се хвърлят зърната в комина, се изричат и думите “на ти, мецо, варен кукуруз, че да не ядеш суровия”. У нас наричат Андреевден още Мечкинден.

Това значи, че днес имаме ИМЕН ДЕН :1095 :1095 :1095 - нека ни е честит и да са ни здрави гърбините. Утре с тези с които се видим ще го отпразнуваме, а с тези с които не можем ще пием за тяхно здраве.
Та ха НАЗДРАВЕ :620 :620 :620

И още веднъж честито на всички именници!

п.с./ нямам търпение за утре, много се вълнувам... направо ще ми изскочи сърцето :1002 :1002 :1002 /

хайде стига толкова от мен :325 и до утре прекрасни!
danid
Философска система

Мнение от danid »

А аз днес ще загрея с бивши колеги, за да съм готова за утре.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Пете, страхотно напомняне за имения ден на форума..... честно бях го забравила :oops: :oops: ! Благодаря! :) :)
danid написа:А аз днес ще загрея с бивши колеги, за да съм готова за утре.
Аз загрях вече. Бяхме с още едно приятелско семейство на ресторант. :1062 Но съм запазила силите за утре.

Заключено