Дани, възможно е да се видим от двете страни на барикадата, но това какво ще промени лично между теб и мене?! Трябва ли да продължаваме да мислим каузално (идва от кауза, че не се сещам за друго прилагателно), когато говорим за личности! За мен ТИ си личност, а не пристрастията ти! На различни позиции сме, но това не променя моята готовност да науча от теб онова, което знаеш и можеш. И когато искаме едно и също, да се присъединя към теб.
Имам да кажа основно 2-3 неща. А именно, че да протестираш срещу скъпата сметка за ток беше елементарно. И също толкова глуповато използвано от онези, които ни информираха за него. Не си спомням в кой ден от тази седмица писах, че снижаването на цените на тока, няма да ни оправи семейните бюджети. Трябва ни цялостна промяна! От вчера чета, че има и такива искания. Както и от вчера намалява бройката на протестиращите! Какво трябва да ми говори това?! Че около 50% от протестиращите бяха по улиците заради политическите си виждания и наистина заради високите си сметки за ток. Нека не се лъжем - тези хора не ги интересува генералната промяна на системата на управление в България! Нееееееееее, няма такова нещо. За тях, ако има безплатни кебапчета, ще са там. Ако има протест срещу някого, когото са олицетворили с виновника за беднотията и нещастието си, ще отидат! Ако им попадне да набият някого, и това ще направят! И ...... точка! Гневът е излян! Адреналинът ..... буквално изпотен през кожата! Смяна на модели?! Не, благодаря! Аз си искам кебапчето и ракията!
С две думи - нашият народ все още не не готов за революция, истинска, зряла и обмислена! Ако беше така, 100 К протестиращи щеше да има срещу ГМО, шистовия газ, изсичането на горите, застрояването на Черноморието, лекарските грешки. Но не...... това са неща, които не бъркат в джоба и не заслужават внимание! ЕТО ЗАТОВА НЯМА ДА ОТИДА НА НИКАКЪВ ПРОТЕСТ за подмяна на модела на управление! Не сме готови като народ и нация!
Вместо това ще подкрепя отново ГЕРБ! Всичко това, което си изброила - липсата на осъдени от предишното управление, корупция, присвояне на средства, натъкмяване на "свои" - това е скрипт на всички новодошли на власт! Това го каза Костов след Виденов, царя след Костов, Станишев след царя, Бойко след Станишев, ще го каже и следващата партия! ОСВЕН АКО ...... няма партия и не се смени модела! Но както казах - за мен с толкова недорасъл и първичен народ това не е възможно!
И като за завършек - защо одобрявам сегашното управление?! Оглеждам се около себе си - това ми е тенденция от последните 2 години, когато разбрах с гръм и трясък, че не мога да спася света и затова ще гледам да избутам себе си на повърхността и да не преча на никой друг, който се стреми! Оправиха ми парка! Оправиха ми улицата! Оправиха ми алеи и тротоари в Младост! Спряха застрояването буквално до калкана на блока ми! Наляха се пари в училището на децата ми! Докараха ми метро в квартала! Един нов пътен надлез вече ми позволява с кола да стигна до метростанцията за 2-3 минутки! Ще кажеш - та то точно това трябва да се случва, това е редно, защо е необходимо да го подчертаваш?!? Ами защото допреди това управление именно редните неща, онези, които са реалната работа на управляващите, НИКОГА не се случваха! Имах и една плаха надежда, че ще ми удължат и магистраха ХЕМУС и ще си стигам до Горна за 2 часа..... сега вече се страхувам, че това няма да стане. Моят роден, но за сметка на това забутан град се сдоби с 3 нови парка!!! Оправиха главните и бяха почнали и малките пътища в него! В Горна улици не са се оправяли от моето детство!!!
Да, улици и паркове не се ядат! Но като че ли ЕВРОПА не дава пари за заплати и пенсии! И ако можем да се възползваме от това, което дава, то и това е напредък!
Та това е никак накратко

- аз съм си все така! И пак казвам - и да те срещна от другата страна на барикадата, да знаеш че ще позная теб и всеки като теб, който с акъл и истински оформени идеи е отишъл там! И сигурно ще се прегърнем, защото идеите ни са общи и ще срещнат допирната си точка точно на улицата!