С ДЕТОКС и цветя да посрещнем пролетта

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
mariposa

Re: С ДЕТОКС и цветя да посрещнем пролетта

Мнение от mariposa »

:222Здравейте,ще приемете при вас един новобранец,нали?За форума де,иначе с детоксикацията имам известен стаж :954 .Много готино е заглавието на темичката и хайде-с детокс и цветя да посрещнем пролетта и аз се включвам!
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет и от мен,

Аз ще детоксвам 3 дена и ще съм на сокчета. Днес сутринта си изпих солта. Въпреки, че съм й свикнала на вкуса, всеки път като трябва да я пия минава известно време докато се наканя да я глътна :1062
От сутринта съм само на чайчета, още не съм почнала сока. Горе долу съм изпила около 1 л. чай и скоро ще подкарам и соковете.
В последно време забелязвам, че след детокс нещо ми се разбърква корема и започвам да не ходя редовно до тоалетна. Някой имал ли е същите "оплаквания"? Иначе детокса го издържам без проблеми, добре ми е, регулирам си апетита и желанията за ядене на сладко, което е добре. Остава това регулиране да мога да го овладея и през останалото време и всичко ще е на 6.
Цветомила, според мен трябва плавно да подходиш към детокса. Започни с 1 ден, следващия месец с 2 и така постепенно.
tita

Мнение от tita »

mariposa написа::222Здравейте
Добре си дошла! Със сигурност ще поостанеш във форума и след детоксикацията, тук има много какво да се чете. Пък ако решиш и да споделяш, ще намериш много приятели. :222

ellyto, и аз се назлъндисвам доста преди да изпия ансола. :lol:
Не съм имала подобни "отклонения" с ходенето във WC -то, но аз по принцип нямам проблеми. Дори и с ансола не се променя режима ми - всяка сутрин, като по часовник. :1028
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Petunija написа:Имам въпрос - след като грейпфрутите са алкални, а портокалите киселинни, не е ли целесъобразно да сме само на грейпфрути и други алкализиращи плодове?
Аз така и не стигнах до еднозначен отговор на този въпрос! Дори за себе си. В крайна сметка соковете трябва да се разреждат с вода, при това изворна или трапезна, която е алкална - т.е. с водата като добавка се оправя проблема с киселинността. Или поне така трябва да е. Що се отнася до мен, аз оттук нататък ще пия смесени сокове - цитруси и зеленчуци и пак разредени с алкална вода.

Аз отпочвам от утре - такава ми е нагласата и така ще го направя! :954
pepa777 написа:Здравейте,на мен този детокс ще ми е трети, аз правих миналия път белтъци с грейпфрути, искам да попитам може ли да заменя грейпфрутите с друг плод , например киви или ябълки или трябва задължително да са грейпфрути. И трите дена на един и същ плод ли трябва да съм. :954 Предварително благодаря за отговора!
Пепа, ако можеше, то док щеше да го е написал! Такава "замяна" няма даже и като допълнителна препоръка, поради което лично за мен би направила огромна грешка да смесваш белтъчини с плод! И може и даже да си навредиш.
danid написа:......... а ние се надяваме това да не е първата ти и единствена детоксикация нали. Т.е. причината е донякъде егоистична, не искам детокса да те изплаши и да те загубим :221
Точно поради тази "егоистична" нагласа и аз й писах на Мишона да почне с 1 ден детокс :221 :221 ..... лично за мен това е много по-добре от 3 дена "мъчения" и завинаги зачеркнат от живота детокс!
ТОФУ написа:Здравейте,
днес вече е 13 ти ден на ябълки и вода и направо не искам да погледна ябълки. :1216
Мога ли да ги заменя с друг плод и ако може с какъв да бъде :1216 :222
Г-н Сойер (Соев :221 ), Вие гладолечение по Лидия Ковачева ли провеждате?! Аз и в една друга тема бях те питала - какво точно правиш - имам предвид хранителен режим, за да могат да се включат момичетата с някакви идеи?!
къде къде написа:Искам да питам детоксващите с Ги могат ли да се приемат други неща освен маслото, ориза, меда и лим сок при прегладняване? Примерно сок от картофи или цвекло, защото четох в книгата на д-р Михайлов за гастритните проблеми като моите и препоръчва тези неща.
Уф, на това не мога да отговоря - повдигам въпроса в случай, че някой, който знае, не го е видял, а може да отговори!

УСПЕХ на всички днес! Ще хвърлям по едно око и от утре се хопвам и аз на хорото!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
tita

Мнение от tita »

цветомила написа:Здравейте момичета! И аз мисля да се включа в детокса, но от вторник. Имам въпрос - някой имал ли е тежко физическо натоварване по време на детоксикация :1055 , защото на мен така ми се очертават нещата и не знам как ще ми се отрази. Моля ви споделете опит! :954
Добре дошла и на теб! :940 Ако местенето и подреждането на не леки складови стоки е в графата ти "тежко физическо натоварване", то аз имах такъв детокс. Не съм го запомнила с нищо по-различно от обичайното. Но, все пак, всеки организъм е различен и реакцията е специфична. По принцип една от очистителните реакции е "отпадналост", но при мен никога не се е проявявала. Напротив, чувствам се леко и пълна с енергия.
Портокалина

Мнение от Портокалина »

Здравейте и от мен! Малко се позагубих напоследък... Януари разбрах, че съм бременна и исках да вляза в 4-тия месец, за да възобновя великолепното чувство от детоксите! А и напоследък така съм напънала едни сладоледи, едни мекици и пържени филии :128 че малко се притеснявам за още 5 месеца къде ще му излезе края на килограмите!
Та - мисля да детоксвам само един ден - сряда, заредила съм грейпфрути и портокали за сокове, имам и ябълки ако изгладнея ужасно много вечерта. Ансолът малко му се чудя още, но сигурно ще глътна една равна чаена лъжичка да набавя магнезий :222 В четвъртък ще захранвам както си му е реда. Много се надявам малко да "спихна", усещам си краката подути, добре, че ходя още с зимни обувки :424
Ако някоя от форумките е детоксвала по време на бременност, съм отворена за мнения и съвети :923
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Портокалина написа:Здравейте и от мен! Малко се позагубих напоследък... Януари разбрах, че съм бременна .......
Ами каква по-добра вест от такава, споделена именно на БЛАГОВЕЦ! Портокалче, пожелавам ти всичко да е по мед и ..... потрокали :1062 :1062 с твоята бременност! :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
danid
Философска система

Мнение от danid »

Поздравления и от мен Портокалче. Има много детоксвали бременни, аз чак в шестия се престраших, но много момичета почти не са спирали. За солта си знаеш, другото беше без промяна поне за мен.

Успех и леко бременеене
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
eleen

Мнение от eleen »

Cchery Относно киселинноста и алкалността по време на детокс и аз съвсем се обърках. Как ще се докара тази алкалност при тези сокове . А на всичко отгоре разтвора на магнезиевият сулфат има кисела реакция /това е сол на силна киселина и слаба основа / :1044 Отказвам се да разсъждавам по въпроса.
Аз карам на детокс с Ги и досега не ми се е налагало да добавя нищо друго. Освен малко мед / признавам си безпричинно :)/
А на Тофу и аз това го попитах. Ще вземе да изчезне както е почнал толкова дни гладолечение пък било то и на плодово-чаен режим.
Аз след маслото сутринта хапнах половината оризче с канела -преди около час. Все изоставам с водата . Не мога да пия неподсладени чайове-забелязала съм , че после имам киселини. Но ще се помъча само с топла водичка.
Milenita Bonita

Мнение от Milenita Bonita »

Привет и от мен!

Днес детоксвам и аз със вас :mrgreen: !
Само не знам дали ще издържа и утре или ще стане еднодневен детокс.....нека мине мине днешният ден,утре ще го смятаме!

На цитрусов фреш съм днес,като поогладня към 18ч,може да мушна и една ябълка или един морков,ще видим!

Как сте вие момичета?Не съм влизала отдавна,надявам се всичко да е превъзходно и леко в живота ви :954

Поздравления на Портокалчето за радостната вест!Нека да е жива и здрава и даде живат на здраво и сладко бебче! :940
ellyto

Мнение от ellyto »

Днес като никога пия повече чайчета, нямам такова усещане за глад. Още не съм изпила първия половин литър от сокчето. Това е добре, дано и следващите 2 дена да са така. Днес трябва да готвя, но това няма да е проблем. Волята по време на детокс е тренирана и няма отклонение. В сряда вечерта ще ни идват гости, но ще издържа без да хапвам. ЩЕ им сготвя разбира се, но аз ще съм на чайчета и хич няма да се изкушавам.

Eleen, не си прегрешила с малко мед. Щом ти се е дояло, значи по добре да си хапнеш. В малки количества разбира се :) Що се отнася до неподсладени чайове, аз при мен съм забелязала, че се тренира. В началото не е вкусно, но после пък толкова започва да ти харесва, че не можеш да пиеш повече с подсладител. Не знам дали има някаква връзка между неподсладените чайове и киселините. Аз не съм забелязала такова нещо, но може всеки да реагира индивидуално.
Портокалче, поздравления за хубавата новина. Детоксвай както го усещаш. Ако мислиш, че можеш да се справиш прави си 1-2 дена детокс, в по-лек режим. Не се претоварвай, защото може да избие в неподходяща посока. Прочети в библиотеката за детокс при бременност и кърмене. Пожелавам ти спокойна бременност, уморено похапване и здраво бебенце .
Заключено