Petunija написа:Имам въпрос - след като грейпфрутите са алкални, а портокалите киселинни, не е ли целесъобразно да сме само на грейпфрути и други алкализиращи плодове?
Аз така и не стигнах до еднозначен отговор на този въпрос! Дори за себе си. В крайна сметка соковете трябва да се разреждат с вода, при това изворна или трапезна, която е алкална - т.е. с водата като добавка се оправя проблема с киселинността. Или поне така трябва да е. Що се отнася до мен, аз оттук нататък ще пия смесени сокове - цитруси и зеленчуци и пак разредени с алкална вода.
Аз отпочвам от утре - такава ми е нагласата и така ще го направя!
pepa777 написа:Здравейте,на мен този детокс ще ми е трети, аз правих миналия път белтъци с грейпфрути, искам да попитам може ли да заменя грейпфрутите с друг плод , например киви или ябълки или трябва задължително да са грейпфрути. И трите дена на един и същ плод ли трябва да съм.

Предварително благодаря за отговора!
Пепа, ако можеше, то док щеше да го е написал! Такава "замяна" няма даже и като допълнителна препоръка, поради което лично за мен би направила огромна грешка да смесваш белтъчини с плод! И може и даже да си навредиш.
danid написа:......... а ние се надяваме това да не е първата ти и единствена детоксикация нали. Т.е. причината е донякъде егоистична, не искам детокса да те изплаши и да те загубим

Точно поради тази "егоистична" нагласа и аз й писах на Мишона да почне с 1 ден детокс

..... лично за мен това е много по-добре от 3 дена "мъчения" и завинаги зачеркнат от живота детокс!
ТОФУ написа:Здравейте,
днес вече е 13 ти ден на ябълки и вода и направо не искам да погледна ябълки.
Мога ли да ги заменя с друг плод и ако може с какъв да бъде

Г-н Сойер (Соев
), Вие гладолечение по Лидия Ковачева ли провеждате?! Аз и в една друга тема бях те питала - какво точно правиш - имам предвид хранителен режим, за да могат да се включат момичетата с някакви идеи?!
къде къде написа:Искам да питам детоксващите с Ги могат ли да се приемат други неща освен маслото, ориза, меда и лим сок при прегладняване? Примерно сок от картофи или цвекло, защото четох в книгата на д-р Михайлов за гастритните проблеми като моите и препоръчва тези неща.
Уф, на това не мога да отговоря - повдигам въпроса в случай, че някой, който знае, не го е видял, а може да отговори!
УСПЕХ на всички днес! Ще хвърлям по едно око и от утре се хопвам и аз на хорото!