Айдеее още един в отбора с проблемите покрай детокс. добре си направила, че си хапнала една ябълка, Чери. Още малко и приключва този така тежък за повечето от нас детокс.
Оооххх, то това дето остава от детокса за мен е най-трудно....Засега съм железарка иначе - менюто ми до момента е 3 л. вода + 3 кафета! Много ще се радвам ако остане това до....утре сутринта! Дръжте се още....няколко часа!
"Ако правите нещо прекрасно и възвишено, а никой не го забелязва- не тъгувайте. Изгревът е най-прекрасната гледка на света, а повечето хора по това време спят."
Аз съм страшно горда със себе си - трети ден строг детокс, без студ, без главоболие и без отпадналост! Вчера на танците бях по-скачаща от други пъти, когато съм се хранела обилно и съм била на работа. Чувствам се омиротворена.
Явно мигрената трябва да стане тема във форума, защото си е голям проблем, явно не само мой!
Относно хемороидите - аз имам и външни и вътрешни и предните детокси чувствах болка във вътрешните. Не обърнах особено внимание, докато мой колега когото навих да детоксва, не направи кървене с адски болки без до този момент да е имал идея за хемороиди. Лекарят му казал, че от английската сол е активизирал и възпалил вътрешни фисури и да не използва това нещо. Възможно ли е това? Случайно ли е? Тогава се сетих и за моите болки в а.... област.
Днес изоставам със соковете, но след малко ще имам прясно изцеден сок. Нямам търпение да се захраня утре, измислила съм с какво и си го мечтая, но утре ще ви кажа какво е то. След детокс с блаженство осъзнавам движението да дъвчеш, оценявам и благославям храната.
За себе си направих извода, че зимните детокси /да не се заричам/ ще са 2 дневни, а летните по 3 дни. Така ще е песен. Ама знам ли какъв акъл ще ми дойде.
Браво на всички вас! А тези, които имат някакви скруполи - да си ги избият от главата!
danid написа:Сега се стих, макар че при вас едва ли е това, но скоро гледах Емилова и разказваше как като е ходила при Лидия Ковачева тя е питала дали има запек. Вие как сте в това отношение, защото има връзка с мигрената?
Не знам дали има връзка - нямам запек, но принципно ходя на наколко дни, което е много лошо нещо. Но мигрена си имам, проявява се предимно в почивни дни, което ми отравя цели уикенди. Мислела съм си, че е от смяна на режима - организмът ми е свикнал да става рано и да пие кафе /кофеин, който е съдоразширяващ/, а през уикенда спя повече и избягвам кафето. Но кой да ти каже дали има връзка.
Привет в този студеничък, пълнолунен ,мартенски ден.Благодаря ти,Ellyto за уточнението,наистина не греша с дните,но и да грешах щях да си го карам все пак 3 дни.Само този студ да не беше,иначе всичко е 6.Аз по принцип си ги карам лесно тези детоксикации,ама мъжа ми става мноооооооого нервен,но издържа все пак(то и кг му са бая повече от мойте,обича хапването...е геройство си е,нали).Обаче тая сутрин гледам хапнал снощи от сиренцето,което оставих в една чинийка-как ли не се молих на сина ми да го изяде,че да не привлича погледи.Но не,ама нищо,малко остава.По принцип на него му са по-нужни тези детокси-има излишни кг,корем,пушач е(аз поне ги отказах отраз,той не успя).Хайде, много се разговорих,до утре и всичко добро на всички.
eleen написа:И днес ... пак съм в изходна позиция . Направо ми иде да викам.... Вече нямам идея какво да правя.....
Елеен, имах такъв проблем на първите си детокси, а преди тях често получавах обриви на лицето от няма нищо.Това, което ми помогна /прочетох го като препоръка на Док, във форума на бг мама/ е: Пилинг на лицето с утайка от кафе, изплакваш. Взимаш 2-3 тампончета за почистване на грим /за да е по-плътно, може и памук/, поливаш ги с гореща вода, изтискваш добре и ги посипваш с масло от Пшеничен зародиш, след което обтриваш лицето.Опитай
Бях ви споменала за натриване на лицето с остатъка от ансола в пакетчето, и вчера го правих, кожата ми става гладка и смятам да го правя всеки път. Но не знам ако е проблемна и възпалена кожата дали няма да стане още по-зле.
Иначе за утайката от кафе съм за - и за лице и за тяло, страхотен пилинг, особено при белене след море.
Днес съм тук. За съжаление вчера не успях да детоксвам. На цитрусов сок съм. От сутринта - ансол, чай, кафе, вода и сокче.
Питам се - като пълнолунието приключва утре по обяд, дали няма да е проблем да продължа с детокса и утре??? И да захранвам в петък??? като плановете ми са да продължа на Житен режим.
Да...... Мигрената..... И аз започнах детоксикациите заради нея. Сякаш главоболията ми намаляха откакто детоксвам и тъкмо когато си мислех, че съм казала сбогом на кошмарната болка, тя се завърна...Сигурно за да ми отмъсти че я моря с детокс, мигрената ми се активира по време на последните два детокса. Понеже не проявих характер, капитулирах напълно и безусловно пред болката и си пийнах обезболяващи... Не само че не се спасих от главоболието /който има мигрена знае, че болката се овладява трудно/, но към нея се добави и гадене и повръщане /резултат от хаповете/ Повече няма да повторя тази грешка.... Колкото и да боли, все пак с детоксикация болката си отива по - бързо, по - ефективно и по-рядко повтаря....
Иначе, днес ми е трети ден и самата детоксикация върви много добре и безпроблемно. Явно понякога очистването е по-леко, а друг път - по- трудно....
Успех на всички!
Чета по-активните от вас на всеки детокс, но за съжаление рядко се включвам.
Накратко - това ми е втори ден детокс на ябълки и има някаква вероятност вечерта вече да хапна нещо, защото часът на пълнолунието ми се струва удачен - но да видим, може и други акъли да ми дойдат.
Реално работите с килограмите ми се движат така, че аз нямам нужда от сваляне, а детоксите дори и за два дни "обират" още малко.
Правя го основно с цел здравословните ефекти и затова и се включвам, защото прочетох питане за хемороидите. Аз имах един външен от бременността, който постепенно изчезна. Изчезването не бих искала да звучи заблуждаващо, защото ако попрекаля с някакви неподходящи храни, които са много мазни или люти и усещам напрежение, но мога да кажа за себе си, че този проблем е в миналото.
Другите ми проблеми бяха едни капиляри около глезена, за които забравих, а сега почвам да "забравям" и за едни вени на краката ми - които бяха с "пъпчици", а сега тия пъпчици вече не изпъкват и вената започва да избледнява.
Резултатите едва ли са само от детоксите - аз вече ям много по-балансирано от преди, имам определено негативно отношение към мляко и млечни продукти - особено от магазина, месо ям сравнително рядко, мога да хапна бърза храна, ама най-много веднъж на две седмици. Като цяло открих ново усещане от храненето - не да се натъпчеш и да не можеш да си помислиш за друго освен за полегване - ами за хранене, което те кара да се чувстваш сит, но и да искаш да станеш, да се разходиш, да вършиш разни неща. Това основно го дължа на доктор Атанас Михайлов и на този форум, тъй че сериозно ви благодаря момичета!