Пролет пукна, ние не

Свобода на словото
Заключено
danid
Философска система

Re: Пролет пукна, ние не

Мнение от danid »

Грешката е моя, обърках смисъла на един отговор в скайп, но нищо не пречи да се възползваме от грешката и да направим среща.

Ели, нали знаеш колко искаме там при игрите? Още ли ходите? Аз и в Бижу и при Фюти бих дошла с кеф, но казвайте - ден и място и да видим ще има ли желаещи.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро на всички! Моят ден започна отново със скандал между Бели и Коко и взех да се уморявам. Аз самата не реагирам никак адекватно в тези ситуации иии не съм доволна от себе си. Би следвало аз да съм възрастния, а не да се държа инфантилно и да искам да ме жалят затова, че имам много отговорности.... Тъпо ми е! Много даже! От сутринта. Водих Коки на контролни ПКК, АСТ и урина - към обяд ще знам дали ще грее днес слънце въобще илии..... пак ще търся сама решенията. Но съм оптимист! Не може нищо лошо да се случи, просто не разрешавам!

За срещата за другата седмица - отсега казвам, че понеделникът ми е зает! За другите дни май нямам нищо.

Иначе още се занимавам с издирването на скоростна кутия за нашето рено - ако да беше някоя монета с нумизматична стойност, сигур` по-лесно би било! Вчера съм обиколила точно 8 автоморги в Младост, Горубляне и към Лозен..... просто няма! Малко се уморих, но нямам избор.

Пак вчера успях да се свържа със счетоводителите на нашата фирма-майка, които се намират в Кипър. Малко предистория - ние сме представители на гръцката фирма Байт Компютър, Атина. От друга страна тя учредена и е собственост на кипърската Нетбайт Сайпръс, което прави и нас собственост на въпросната офшорна кипърска фирма - гърците не обичат да си дават парите за данъци в собствената държава. :1062 И като собственост на въпросната кипърска фирма, на нас ни трябва официален документ за актуалното й състояние, който да е издаден от кипърския аналог на нашия търговски регистър. Без този документ не можем да се пререгистрираме в търговския регистър, да подаваме годишни финансови отчети и т.н. Миналата година писах точно 3 имейла до кипърските счетоводители. Получих 0 (нула) отговори и съответно никакво актуално състояние. Тогава адвокатите ни подадоха ГФО със старо актуално състояние, което търговския регистър зачетоха (слава на Бога). Тази година обаче не можем да минем с тази врътка. Отново писах до Кипър и отново никакъв отговор. Колегите ми в Атина не ми помагат никак - прехвърлят топката в мен - аз да пиша на кипърците и да чакам документа от тях. И т.к. за 1 година, считано от юни 2012 г. аз не съм получила никакъв отговор, вчера си хванах мобиларката и звъннах до Кипър. ИзненадАх ги отвсякъде - сигурно си мислят, че сме пълни прошляци тук в Бг, но ... дано малко са се стреснали. Определено бяха силно изненадани - не знам защо не ми връщат отговори на имейлите и си мислят, че не могат да бъдат намерени по телефона. :221 Сега се надявам, че след като се чухме лично, най-сетне ще ме удостоят с честта да ми издадат въпросното актуално състояние и да ми го пратят - при това в срок, че иначе пак сме я закършили.

Защо ви разказах горното ли?! Ами защото ми тежеше, че не свърших тази работа още миналата година - не знам защо се замотах тогава. Но сега, именно във водовъртежа на всевъзможните проблеми, които са ме обхванали, най-сетне успях да се насиля и да си свърша работата! А дано сте ми на късмет (всички имали търпението да прочетат :lol: ) и да получа чакания документ! Благодаря предварително! :mrgreen: :mrgreen:

Дани, браво за изпита! Като чух вчера само името му ииии си казах едно силно наум "Добре, че не ми се налага аз да държа такива изпити!" :1062 ! Чакаме да се похвалиш с оценката, но все си мисля, че няма да е никак лоша! :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Ани, стискам палци да имаш успех с кипърците! И те са същите мърди като гърците, ама това си е между нас казано. Просто трябва да си твърда, нахална, упорита и да не ти дреме кой какво ще си помисли за теб. Натискай ги докато си размърдат задниците ! :922
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Мърмори написа:Ани, стискам палци да имаш успех с кипърците! И те са същите мърди като гърците, ама това си е между нас казано. Просто трябва да си твърда, нахална, упорита и да не ти дреме кой какво ще си помисли за теб. Натискай ги докато си размърдат задниците ! :922
Ооооооо, Зоричка, те не ме познават. Миналата година колежката от Гърция ми писа следното по повод непрестаните имейли, които им писах:

"We are already aware about all the the pending issues and we are also working on them, so you do not have to send e-mails for those issues all over again."

А им пращах имейли, защото нито нещо се вършеше, нито пък получавах отговори от тях - т.е. въобще не знаех дали са ме прочели, разбрали и т.н. .......

Както и да е - да се похваля - излязоха резултатите на Коки от ПКК - ПЕРФЕКТНА Е! :1099 , а в урината му няма белтък, което се искаше! Сега остава само да взема AST-то към 14 часа, за да видим дали има все още антитела срещу стрептокока и вече ще се успокоя, надявам се! :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

ellyto

Мнение от ellyto »

Хей хей,

Днес е много приятен ден, въпреки че на вън е по скоро мрачно и леко хладно, но пък аз днес се чувствам много добре. Снощи имахме гости и ми беше много хубаво. Убеждавам се, че е много хубаво, когато някой ти идва вкъщи на госит. За 1 час успяхме да се справим с това да сложим вечерята да се готви, салати, мезелъци да са на време и кухнята да е изчистена и да не си личи какво мазало е било. Много ми харесва, когато работим в екип с Тони и всичко успяваме на нагласим бързичко. Когато го върша сама, това отнема повече време и съответно на мен ми е по изморително. След гостите гледахме един сериал, уж да догледаме серията, пък то стана още по интересно и хайде хоп нова серия и докато си легна то стана 2 часа. Препоръчвам ви го този сериал, казва се Homeland. Много завладяващ, аз бях леко скептична, тъй като напоследък няма хубави сериали, които да излизат или филми, които да ме грабнат, но този сериал е направен хубаво.

Чери, радвам се за това, че резултатите са перфектни! Бравос!!!! Що се отнася до караниците между децата, не знам дали има начин да реагираш нормално, тъй като предполагам, че ти е болно да ги гледаш как се дърлят. По-скоро трябва да ги оставиш сами да намерят начин да си решават проблемите по между си.
Дано и Кипърците да имаш такъв отличен положителен резултат както с изследванията на Коки. Много тъпо е, че не се хабят дори и да отговорят, че са видяли и прочели писмото и ти да се чувстваш като в небрано лозе и да не знаеш какво да правиш нататък. В крайна сметка ще им пишеш колкото мейли се налага и хич да не ти дреме, че ти правят забележки, че се повтаряш. Както е казала Зори, с малко повече нахалство ще вземе да им писне и ще ти дадат това, което искаш :1058 :1058
Голяма одисея имаш с колата. Разбирам те, защото когато на нас ни се счупи задния мост и колата клекна, не можахме да намерим 6 месеца заден мост. И съответно колата беше Out of order за дълго време. Та това с намиране на подходяща част за стара кола си е една голяма одисея и ако се намери такава част, значи нещо много хубаво ти се е случило. Пожелавам ти твоята одисея с колата скоро време да приключиш и да спреш да се занимаваш с такива тъпотии, които само изнервят и изтощават.

Дани, това с игрите вече не го правят. Не знаем дали на есен ще го подновят и какви са им точно плановете.

Какво ще кажете за сряда или четвъртък за среща в ресторанта на Фюти?
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ели, много отдавна не бях виждала да пишеш, че се чувстваш мноооооого добре! :954 :954 Това някакси ме накара да се усмихна, защото вярвам, че всеки го заслужава, но ти особено! Може би защото се стремиш към това, а не се оставяш на обстоятелствата! :954 :954 :954

Права си - луда работа е това резервни части за стара кола..... но имам ли възможност да карам нова?!? И ще ми позволят ли, всъщност?! Миналата година братът на Момчил успя да си кара БМВ-о (3-годишно) точно 2 седмици - откраднаха му го на 15-я ден от покупката и така и не се намери! Преди 4 седмици откраднаха от подземен гараж към нова кооперация новата кола на приятел на Момчил!!! Ако сега бера ядове, че не мога да си оправя колата, как ли ще се чувствам, ако ми я откраднат?!.......... БЕЗ ДУМИ СЪМ!

Но нека да има и нещо положително - днес има представяне на книгата на Надя Петрова - 14 дни ДЕТОКС в Greenwich Book Center, бул. Витоша 37, от 18 часа. Аз получих покана от Надя, както и от Боби - КОЛХИДА издава тази книга :) , но доколкото знам входът е без покани, така че - ако някой може да дойде, ще се радвам да си правим компания.

ellyto

Мнение от ellyto »

Знаеш ли Чери и аз като се замисля се радвам на себе си, че съм постигнала успех в това да се чувствам добре със себе си - и на физическо и на емоционално ниво. Работя по въпроса за да е така, наистина не се отдавам на обстоятелствата, защото иначе до сега трябваше вече да съм изперкала. Давам си сметка, че така добре не съм се чувствала от повече от година и това е доста тъжно. Не желая да си давам такива равносметки, искам да се чувствам добре със себе си, с нещата, които ме заобикалят, с обстоятелтвата и събитията през които минавам. Аз полагам самостоятелно всекидневно усилия отделям време за себе си, правим сесии с моята приятелка през няколко седмици и в същност виждам как нещата се получават. През последните месеци нещата които са се случили не съм ги възприемала така драматично, даже бих казала, че не ми се е случило и нищо кой знае колко драматично...да някакви си там бактерии и други неща, които ме караха да се чувствам некомфортно, но и тези неща вярвам, че се изчистват или ще се изчистят когато му дойде времето. Много искам и ще се постарая да запазя и за напред това си състояние и да продължавам да полагам усилия за да съм добре, защото това не зависи от никакви външни фактори, а само и единствено от мен.

Що се отнася до колите, ами какво да кажа - наскоро чух, че новите коли и по-скоро БМВ-тата ги крадат и ги изнасят някъде в Азия и застрахователите вече не желаят за застраховат БМВ-та. :1215 :1215 :1215 Явно авто-мафията се развива с пълни сили и наистина си е за притеснение какво ще се случи, ако случайно решиш да си купиш нова кола. Плашещо, стряскащо и отвратително - в каква държава живеем :126 :126 Крадат ти колата, тя изчезва и никой нищо не знае...как става това???? Това е кола, 1 тон тежи, как може да изчезне и никой нищо да не знае и види....абсурдно е. Не се изненадвам за това, което пишеш за откраднатите коли, но ми става тъжно да прочета, че това е факт, не е просто някакво предположение, че се крадат масово хубави автомобили. :1044 :1044 :1044
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Ох,уж всеки ден влизам тук,ама вие като се разпишете край няма
Дани, :326 за изпита!
Черитка,радвам се,че всичко с Коки е наред,крайно време беше.За кавгите и споровете- :1053 ,в нас е същото,Ивето се налага над Анджи,постоянно я хапе,скубе и тормози,макар и под формата на игра,а Анджи нали си е добро дете,само мълчи и трае....Относно фирмата-дано скоро се разрешат нещата,в крайна сметка е създадена,за да работи,нали така....дано поне е по-ефективно. :923
Ели,хубаво е това,което споделяш,радвам се за теб и се надявам скоро да има и други още по-хубави резултати :329
Ох,с тези срещи,къде само ги пишете,направо :plezya se ,сега нали сме с кола и тайничко се надявам накой ден Боби да се нацели почивка и да успее да ме докара при вас,аз имам книжка от около4 години,но не съм карала много отдавна,а по Софето съвсем не смея :oops: ,та като за начало ще разчитам на него,а вие пък може да бъдете приятно(надявам се)изненадани на някоя среща от мен :1209 :1209 :1209
В момента,незнам дали знаете,има бум на кражбите на коли,не само по марки,а като цяло,незнам точно какво ги правят,но най-вероятно ги "разфасоват"и след това-на части ги продават,за мен това е логичното обяснение
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
danid
Философска система

Мнение от danid »

Аз предпочитам срещата да е четвъртък, за мястото нямам никакви претенции.

Чери, пиши ми в скайп модела на колата, ще ти дам една сламка за подобни казуси, ама фактура няма да могат да ти дадат
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
ellyto

Мнение от ellyto »

Аз съм за четвъртък :954 :954 Кой друг има възможност да се присъедини?
danid
Философска система

Мнение от danid »

Да отидем при Фюти ако искате, защото тя няма как иначе да се присъедини?

Аз, Ели и Чери - други желаещи има ли?
Заключено