Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Мнение от ellis_stoyanova »

Лелееееееееееее,току що гледах новините и новата приумица на министъра на образованието е да отпаднат произведенията "Тютюн" и "Майце си",плаче ми се,тези хора друга работа нямат ли,а се занимават да затриват българската култура :328 :328 :328 :328 ,защо е нужно да ги махат,незнам за вас,но когато ни сме чели в клас особенно стихотворението,винаги съм настръхвала и сълзи са напирали в очите ми,ама възможно ли е,кажете ми....май това беше риторичен въпрос :328
Майце си

Ти ли си, мале, тъй жално пела,
ти ли си мене три годин клела,
та скитник ходя злочестен ази
и срещам това, що душа мрази?

Бащино ли съм пропил имане,
тебе ли покрих с дълбоки рани,
та мойта младост, мале, зелена
съхне и вехне люто язвена?!

Весел ме гледат мили другари,
че с тях наедно и аз се смея,
но те не знаят, че аз веч тлея,
че мойта младост слана попари!

Отде да знаят? Приятел нямам
да му разкрия що в душа тая;
кого аз любя и в какво вярвам -
мечти и мисли - от що страдая.

Освен теб, мале, никого нямам,
ти си за мене любов и вяра;
но тука вече не се надявам
тебе да любя: сърце догаря!

Много аз, мале, много мечтаях
щастие, слава да видим двама,
сила усещах - що не желаях?
Но за вси желби приготви яма!

Една сал клета, една остана:
в прегръдки твои мили да падна,
та туй сърце младо, таз душа страдна
да се оплачат тебе горкана...

Баща и сестра и братя мили
аз да прегърна искам без злоба,
пък тогаз нека измръзнат жили,
пък тогаз нека изгния в гроба!
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ели, лично мен ме жегна отпадането на МОЯТА МОЛИТВА!! Първият куплет на този шедьовър е мое кредо, нещо, в което мога да се закълна

О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...

Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;

не ти, който си направил
от кал мъжът и жената,
а човекът си оставил
роб да бъде на земята;

не ти, който си помазал
царе, папи, патриарси,
а в неволя си зарязал
мойте братя сиромаси;

не ти, който учиш робът
да търпи и да се моли
и храниш го дор до гробът
само със надежди голи;

не ти, боже на лъжците,
на безчестните тирани,
не ти, идол на глупците,
на човешките душмани!

А ти, боже, на разумът,
защитниче на робите,
на когото щат празнуват
денят скоро народите!

Вдъхни секиму, о, боже!
любов жива за свобода -
да се бори кой как може
с душманите на народа.

Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!

Не оставяй да изстине
буйно сърце на чужбина,
и гласът ми да премине
тихо като през пустиня!...
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
ellyto

Мнение от ellyto »

Прекрасни стихотвеорения...не знам защо изобщо се занимават с това да махат някакви произведения от програмата, след като има доста по належащи въпроси за решаване в образователната система....
За съжаление само замазват очите на хората с някаква дейност, която е потресаваща за всички ни...

Снощи се срещнахме с Чери, Марчи, Краси, Силвето и Поли при Фютката. Беше една прекрасна вечер и мисля, че трябва да си определим поне веднъж месечно да правим такива сбирки, защото наистина вечерта минава много приятно. Аз лично ще се радвам да се виждаме по-честичко, въпреки че знам че Младстката групичка честичко се събира...малко сте ми далече там, иначе щях и аз да се присъединя към вашите случайни излизания.

Последните 2 седмици съм по-скоро леко асоциална. Някак си ми е по-добре да съм си сама на спокойствие, вкъщи. Обаче ето на, оказва се, че не трябва да съм асоциална :955 било хубаво да се срещаш с хора, с които можеш да си говориш. Днес вечерта ще ходя на хоротека, малко да поиграя хорца, че отдавна не ми се е случвало, пък и колегите от офиса са спретнали една организацийка и не са ме пропуснали да ми кажат, което е хубаво.
Утре и в неделя отново план графика е пълен, другата седмица още нямам запланувани понеделник и вторник и се надявам да мога да си отдъхна вечерите, освен ако някой не измисли някоя срещичка. После пак на пътешествие до неделя. Изобщо програмата е пълна и разнообразна, а аз усещам, че имам нужда от разнообразие.
Въпреки, че скоро няма да си взимам повече отпуска, се надявам че пак ще има разнообразие през следващите 2 горещи месеца.

Вкъщи се оказа, че след като пръскахме за хлебарки, продължаваме да имаме проблем. Днес сутринта хората, които ни пръскаха успяха да дойдат и да напръскат с друг препарат. Аман от тези хлебарки, няма оттърване. Едни малки и кафяви, всеки ден ги виждам, много са ми противни. Дано този път да стане работата. Ако не стане трябва да търся съседите и да ги карам и на тях да пръскат, че да с ирешим проблема общо. А моите съседи не са от най-разбраните като цяло. Ще поживеем и ще видим
А пък паркета ни в хола изведнъж се наду, запълни фугата до стената и се отлети от замазката на едно място. Сега трябва да търсим от къде е дошла влагата, много неприятно е да се занимава човек с дедективски неща.
tita

Мнение от tita »

Интересно и полезно е да се знае:
Левски и Ботев също няма да се върнат никога на Земята, да не говорим за България. Вече са преродени на друга планета, тъй че истинската история на последните мигове от живота на тези двама велики мъже може да бъде разказана. Няма да го направя сега, защото не съм готова. Само ще кажа, че на обесването на Левски не е присъствал нито един българин, а предателят, също българин, не е нито един от тези които се спрягат в последните 100 години. Съвсем друг човек е, също революционер, който е предал Левски от завист, въпреки че и неговата дейност за свободата на България е повече от забележителна.
За Христо Ботев ще кажа само, че е заловен жив и смъртта му е била изключително мъчителна и бавна.
Още нещичко за българските велики владетели:
ellyto

Мнение от ellyto »

Откакто се завърнах от моренцето забелязвам, че тук във форума е многоооо пусто. :1044 :1044 Докато ме нямаше сте изписали 3-4 страници, а сега почти никой не влиза. :cry: :cry:
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро съботно утро! :954 :954 От час и половина си стоя на терасата и си пийвам кафенцето. Децата се събудиха току-що и предполагам са мнооооооооого гладни! Днес е почивен ден и цялото ми същество го чувства като такъв. Имам нужда..... Смятам да ида на тренировка, а после.... хм.... после ще видим - "заплюх" си една изложба в Археологическия музей и може би ще я посетим с децата.

Ели, тук винаги е имало такива периоди на пустота. Не казвам, че е нещо приятно, но просто го приемам и аз като част от нещата. Макар че, когато си заявил на някого, че го чувстваш близък и приемаш неговите тревоги, болки, радости и възжделения като част от твоите, отношението може би е редно да е различно. Но това е друго. Ето и ти пишеш, че се чувстваш нещо асоциална напоследък ..... аз пък съм повече от социална предвид протеста, който подкрепям :954 . Но и тук нещата са двуяки....... Друг път ще говоря за това.

Не знам дали споменах, но вече записах децата на плуване - веднъж седмично по 1 час с индивидуален треньор. Първият беше тази сряда и мина много приятно - треньорът влезе с тях в басейна и ги през цялото време ги учи като плуваше редом. И двамата бяха мноооооооооого доволни, но и много изморени. Решила съм лятото да го прекарат в такива тренировки - Коки специално има нужда, т.к. няма нужната във футбола физическа издръжливост - много се изморява докато тича. А пък Бели - тя беше постигнала някакво ниво докато тренираше плуване в градината и искам да си го поддържа.

Иначе Коки кандиса - ще ходи на тренировъчен лагер с отбора си през август. :954 Доста време ми отне да го убедя, че трябва да направи тази стъпка. Да, ще ми липсва, но така или иначе той ще става все по-самостоятелен в живота си, а един такъв лагер е добра школа за това нещо.

От понеделник гледачката на децата почва "работа" - реално лятната им академия от у-ще се закрива официално във вторник и вече ще са си вкъщи. Тази година можеше и друг начин да измислим, но засега е това.....

Хубава събота ви желая...... :922 :922 :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Ехооо, жега ли ви е, а? Аз направо съм се разтекла :mrgreen: .
До обяд бяхме в Тетевен на пазар, че в Ч.Вит нормални плодове и зеленчуци (разбирай, български) няма. Докато си дойдем и почти бяха станали на компот.
Чери, искрено ви завиждам за плуването! Тук (не в селото, де) има няколко басейна, но лятото са така претъпкани, че направо мразя да ходя там. Сиана ходи чат-пат с приятели.
У дома сега се вълнуваме дали тя е приета в Езиковата гимназия в Ловеч. Е, почти сме сигурни, но...все пак е друго като го видиш черно на бяло. Според МОН резултатите трябва да се публикуват ДО 26.06. Някои училища вече са изнесли списъците, така че сме в очакване.
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Жега е,и още как!ниеСМЕ си на село и сложихме компоти от ягоди,а сега се боря с едни череши за сладко,ама ще стане,ей...
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Тук съм ,макар и късно ))На работа съм ,но няма хора . Топло е и не им се яде. На мен ми е добре, последна вечер. Мисля да разпусна малко след работа да пийна с колеги по едно питие .Току що докато Ви пиша колежката от топла ме сюрпризира ,че напуска . Мойте грижи с персонала нямат край. Иначе в къщи сме наред . сестра ми още я нямя ама както подразбирам няма и да се върне скоро . Ще чака зет ми да се махне . В понеделник заминаваме за морето . Дано ЮЛИЙ да е добре и да му подейства добре солената вода . той дава зор да тръгваме . Купих му шапка с маска и очила и шнорхел за плуване направени като акула ,с очички и перка на шапката. Разбира се в детската за затрили плувката му и затова направих новата покупка. Сега от снощи се разхожда с маската и шнорхела ))) Смешко! Гърлото му е още червено , но капя коларгола и давам хомеопатията . Тези дни слад срещата на мацките -мецани ,се чувствам по - добре . много положително ми действат такива събирания . Трябва да ги направим ежемесечни . Сега изчезвам до утре :1216
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
danid
Философска система

Мнение от danid »

Здравейте,

На мен пък ми се видя, че много сте изписали, а ме нямаше само 5 дни. Беше прекрасно, но сега ми е много мъчно за децата, макар че там им е много добре, по цял ден навън, вече имат плодове и зеленчуци от градината и само мама им липсва и на тях. Боби не се отделяше от мен, толкова целувки получих за тези 5 дни, че се пристрастих към тях...

Иначе пропуснах и диети и детокс, но снощи Цецо обеща от днес пак заедно да диетуваме, да видим ще стане ли този път.

Хайде, до после, че много имам да наваксвам

Прекрасен ден на всички
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
ellyto

Мнение от ellyto »

хей хей :954

Радвам се да видя, че има раздвижване, хубаво е да влезна и да прочета какво сте споделили.
Красиии в тази връзка подканвам те да пишеш и ти по редовно, независимо дали мислиш, че споделяш глупости или не, защото на нас ни е приятно да четем, пък ти липсваш с твоите постове.
В петък ходих на хоротека и си изтанцувах танцуването :1069 :1069 Осъзнах, че нямам тренинг, защото на бързите хора се изморявах много и някои не успявах да ги докарам докрай. Изкарах около 3 часа в танци, накрая си тръгнах вир вода, а на следващия ден бях като разглобена. Боляхме глезените, едвам пристъпвах. Но пък се почувствах добре, че съм успяла да изхвърля много токсини от себе си.
В събота изкарах един мнгоо лежерен ден и почти нищо не съм правила. В неделята кръстихме Тони в един манастир в Правец и в общи линии цял ден бяхме на вън. Беше хубав ден, много приятно си изкарахме с едни приятели.
Днес сутринта тръгвайки да излизам от вкъщи с изненада установих, че сме забравили да си заключим вратата и сме били през нощта на отворено. Направооооо се втрещих, честно ви казвам. Добре, че нищо не се е случило и имаме огрооооооменннн късмет. Още ми е гадно, че сме допуснали такова нещо. Знам, че не бива да си мисля какво е можело да се случи....хубаво е че всичко е наред.
Утре смятам да се поглезя като си направя маникюр и педикюр или както Тони му вика, смятам да се кифля :954 :954 В сряда заминаваме за Девин, а в Четвъртък на Боровец. Времето като цяло не го дават да е много топло, но поне ще е почивка и ще се размажем. В събота сме на сватба и ще си изкараме хубаво, защото са ни близки приятели и защото ще имаме и доста познати на сватбата. А предстои и да се запознаем и с много други хора. Ще е доста социално следващите дни.

Чери, дааам казвам, че се чувствам асоциална, но не е към всички. Странно е за обяснение. Като че ли препдочитам да съм си сама със себе си, защото се чувствам спокойна и ми е добре. Някак си отбягвам да излизам с хора, с които няма какво да си кажа. Примерно това не се отнася за срещите с вас или писането тук във форума. Това е различно, много различно. По-скоро го чувствам това към хора, които много празни приказки дрънкат и аз гледам по-скоро да избягвам да си дрънкам просто ей тъй, защото друга работа си нямам. Но пък определено и четвъртък и петък бяха социално силни дни за мен и аз се чувствах ок. Явно просто си има някакви периоди човек.

Черитке, много ти се радвам, че си толкова отговорна и се грижиш децата да са въвлечени в някакви спортни занимания. Евала :326 :326 Хубаво е че и на тях им харесва. Спорта е важна част от живота на човек и е хубаво от малки да учим децата да го обичат, за да са здрави и добре.

Дани, радвам се че си прекарала добре на село. Нормално е децата да ти липсват. До кога ще останат там? Оправи ли се от твоята ангина?

Фют, желая ви приятно изкарване на моренцето, да не се тревожиш за никакви проблеми и да се забавлявате и да си починете. Дано морето подейства добре на Юлий и той да се оправи напълно.

Елисче, много апетитно звучи това със сладката. Направо ми се прияде домашно сладко от ягодки. Как са децата?

Цони, стискам палци Сиана да е приета, но вътрешно съм сигурна, че това е така, просто чакаме фактите да го потвърдят.
Заключено