Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
dexter
Философска система

Re: Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Мнение от dexter »

Здравейте, момичета :954 . Тук позахладня, след жегата през почивните дни. Да се похваля - открихме плажа :lol: :lol: ! Да видим само с колко бани ще си останем тази година, обикновено ни се събират не повече от 5-6 за сезон. А уж морето ни е под носа, но някак все не стигаме до плаж. Мъжа ми много мрази да ходи, но си има причина - кожата му изгаря за отрицателно време. За едно лято може да изгори 4-5 пъти и всеки път все едно не е виждал слънце... Яна не излезе от водата.... Мазах я с масло от ему, но последният половин час пропуснах да подновя слоя и гръбчето й лекичко се зачерви. Нищо страшно обаче, даже не я болеше и мина за 1 ден.
За съжаление тя днес е с мен в офиса - през нощта повърна, тази сутрин имаше лека Т и нямаше как да иде на градина. А и няма кой друг да я гледа - свекитата са на село. Дали от съботния плаж, дали от жегата вчера, пипнала е я вирусче, я топлинен удар. Вчера бяхме на село, уж беше все на сянка, но наистина беше топло и може да й е повлияло. Ще кара няколко дни на препечени филии и варени артофи, дано да няма нищо по-сериозно. Сега пие чай в офиса и слага печати по листите, после ги пуска на шредера. Много е работлива, защото съм й обещала, ако нареже непотребната хартия, да й платя :1062 .
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Оляяяяяяя, здравейте всички вие малки и големи лумпени, платени провокатори и ..... интернет галоши :1140 :1140 ..... Нека това последното не обижда никого - така или иначе цитирам ....... Радвам се да видя Дани тук отново :922 и аз като Елито питам - какво стана с ангината ти?! Оправи ли се?! Иначе за децата съм убедена, че си изкарват страхотно на село - едно време нямах този шанс, но завиждах на брат ми, който макар и за 1 лято, но остана с дядо на село...... Не знам как е при вас, но аз винаги си свързвам селото с огромния син простор над мене, с яркото слънце, с напечената от него лайка, от чиято миризма се упоявах, тъмнозелените листа на асмата, бръчането на пчелите...... и един такъв наситен аромат на СВОБОДА..... ВОЛЯ ....... ПРОСТОР ....

Ели, мисля, че много, много добре те разбирам какво имаш в предвид от следното:
ellyto написа:............. По-скоро го чувствам това към хора, които много празни приказки дрънкат и аз гледам по-скоро да избягвам да си дрънкам просто ей тъй, защото друга работа си нямам. Но пък определено и четвъртък и петък бяха социално силни дни за мен и аз се чувствах ок. Явно просто си има някакви периоди човек.
Аз също се уморих от подобри брътвежи! Истината е, че изцеждат дори само да слушаш. Да не говорим, ако някой иска от тебе и позиция, и мнение..... Не е само до тебе - може би всички растем и поумняваме и излишните приказки ни натоварват. Може би оформяме нашите си кръгове на интереси и дори да изглежда като "затвяране" в тях, по някакъв начин ни определя и статута сред останалите, и позицията, и желанието за вършене на каквото и да е! Аз съм убедена, че ти имаш нужда да се съхраниш - дължиш вниманието си на онези, които те обичат! :954

Благодаря за комплимента относно това, че се опитам да възпитавам децата си да ценят спорта! Да, за мен е важно - винаги съм обичала да спортувам, но и винаги ми е липсвала подкрепата от майка ми! Записвала съм се на какво ли не, но когато споделиш с най-близкия си човек и получиш от него "оценка" - "Вятър работа! Не си губи времето, ами учи! "...... и нещата приключват.

Иначе седмицата при вас се очертава повече от динамична :954 :954 - обожавам такива дни! Просто обожавам... Пътувания, почивка, размазване.... Човек винаги има нужда! А за сватбата в събота - ще чакам снимки - помня, че Тони щеше да е кум, нали така?!

Фютенце, дано да ви е бил лек пътят днес! Много, много хубаво да си изкарате! Да не спираш да се наслаждаваш на всеки хубав миг с Юлката - никой няма да ти ги върне после, така че сега е моментът! :922
ellis_stoyanova написа:Жега е,и още как!ниеСМЕ си на село и сложихме компоти от ягоди,а сега се боря с едни череши за сладко,ама ще стане,ей...
Ми такова..... та....... то София не е далеч от Перник, а сладко от череши ми звучи прекрасно ...... :razz: :221 ..... Елисче, респект наистина, че си толкова млада, а не прекъсваш традициите ни..... Като те чета оставам с впечатление, че правиш всички тези неща не толкова от желание да спестите пари, а просто защото ти харесва....... Може и да не съм права де.... Как е морското чедо?! :lol:

Цони, чакаме много хубави новини за Сиана!

Аз какво правих съботно-неделно!!! Онова, което бях замислила за събота - не се състоя! Не отидох на спорт, но за сметка на това влязох в детската стая и останах в нея почти 5 часа!!!! :1215 Но пък бръкнах зад всяко ъгълче, до което можех да се добера и изчистих прах и пепел и ......... още нещо :221 :221 . Най-сетне стаята придоби отново логаритмичен вид както в онези първи дни след големия й ремонт през 2011 година...... Книгите са си при книгите, играчките при играчките, чантите при чантите и т.н. Изхвърлихме 2 торби от по 60 литра с боклуци :oops: - счупени играчки главно! И напълнихме 1 щайга с играчки, които са здрави, но децата не ползват - оставихме я до боклука пред блока - беше изчезнала за отрицателно време! Много съм доволна, защото напрвих и едно козметично разместване и вече всичко е наред, а от днес е първият ден на гледачката ни..... щеше ми се да я посрещнем без прах и с подредена детска стая и това вече е факт!

Вечерта протестирахме отново.... много голяма болка ми е всичко, което се случва, но няма да пиша по тази тема.

А вчера - ходихме с децата на кино - гледахме новата серия на "Университет за таласъми", после такъв дъжд се изля, че си останахме вкъщи. Но пък си имахме гости вечерта и стартирахме началото на проекта за ремонта у дома това лято :1099 . Момчил въобще не е хепи, но той пък кога ли е бил, щом стане въпрос за ремонти?! :221

Иначе от течението се трясна холската ни врата и се счупи стъклото й..... аз съответно като една видна нестинарка успях да си нарежа лявата пета..... ама кво да се прави!! И те така.... май с това се изчерпват двата почивни дни!

Ели, сега се сетих - на мен ми се случва поне веднъж месечно да открия, че сме забравили да си заключим входната врата вкъщи.... отначало и аз така го преживях, ама..... вече само се радвам, че нищо не се е случило!

Оставям ви засега, че работа излезе..... :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Такаааа, аз от днес съм в отпуск. И колкото неща съм запланувала да върша, едва ли ще ми стигне цялото лято. На почивка вероятно няма да ходим, защото шефката днес "зарадва" Цецо с новината, че от август остава без работа, а с разходите които се задават....просто не ми се мисли.
Смятам да пратя децата да постоят при майка ми и баща ми за известно време, за да могат да сменят малко климата. Е, голямата не е много хепи, но ще трябва да го преживее. Тъй, че ако нещо черезвичайно и приятно-изненадващо не се случи, това лято не се очертава много вълнуващо.
danid
Философска система

Мнение от danid »

Чери, Ели, от ангината се бях оправила, но в сряда пих студено и имах втора серийка проблеми, но мога да кажа, че сега вече съм добре. Оправих се с Хомеожен, Хепар Сулфур и Фитолака. Редувах ги първо на 15 минути 2 часа и после по 3-4 пъти през деня. Добра схема излезе, че доста се бях уплашила знаете. Ако някой се интересува ще опиша точната схема.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Ама и вие добре сте си пописали...немога да изредя всички,защото пиша от тела и ми е трудно да си следя мисълта,какво остава за пост-овете,но все пак...Цони,дано по-скоро се оправят нещата с работата,много добре те разбирам и дори ми стана мъчно като прочетох,но ви желая успех с цялото си сърце!ЧЕРИТКЕ,и всички които имат път насам сте добре дошли,аз имам нещо наум,но да видим дали ще стане,ще ви кажа като го доизмисля:)Иначе ние сме си все още на село,няколко дни капвам от работа,но съм щастлива.Чери,права си,че не е за да спестя нещо,тези неща ми доставят удоволствие,да обереш черешата,да подготвиш всичко и да свариш едно хубаво сладко,което да намажеш на палачинки и да почерпиш Мецанките...например,какво по-хубаво от това:)обичам да правя зимнина,особено когато е от градината...макар,че ръцете още немогат да се измият от черешките,а изпрах и 3 килима,няма махане...Тук е много спокойно,Ивето е по цял ден навън,гола,само по гащи,помагам с каквото мога на баба и дядо в градината,а вечер сядаме под беседката отваряме си по биричка и удоволствието е голямо,който иска,да дойде да провери:)Анджи си прекарва страхотно на морето,много е щастлива,дано и оставащите дни бъдат такива,времето е с тях и какво друго му липсва на човек,когато е там.Ние също нямаме възможност да почиваме тази година,при нас безпаричието е постоянен спътник,но пък няма да е все така,надявам се.правя планове другата седмица да отскочим до Горна,но да видим как ще стане.Ами...това е за сега от мен,целувам ви всички
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Ама и вие добре сте си пописали...немога да изредя всички,защото пиша от тела и ми е трудно да си следя мисълта,какво остава за пост-овете,но все пак...Цони,дано по-скоро се оправят нещата с работата,много добре те разбирам и дори ми стана мъчно като прочетох,но ви желая успех с цялото си сърце!ЧЕРИТКЕ,и всички които имат път насам сте добре дошли,аз имам нещо наум,но да видим дали ще стане,ще ви кажа като го доизмисля:)Иначе ние сме си все още на село,няколко дни капвам от работа,но съм щастлива.Чери,права си,че не е за да спестя нещо,тези неща ми доставят удоволствие,да обереш черешата,да подготвиш всичко и да свариш едно хубаво сладко,което да намажеш на палачинки и да почерпиш Мецанките...например,какво по-хубаво от това:)обичам да правя зимнина,особено когато е от градината...макар,че ръцете още немогат да се измият от черешките,а изпрах и 3 килима,няма махане...Тук е много спокойно,Ивето е по цял ден навън,гола,само по гащи,помагам с каквото мога на баба и дядо в градината,а вечер сядаме под беседката отваряме си по биричка и удоволствието е голямо,който иска,да дойде да провери:)Анджи си прекарва страхотно на морето,много е щастлива,дано и оставащите дни бъдат такива,времето е с тях и какво друго му липсва на човек,когато е там.Ние също нямаме възможност да почиваме тази година,при нас безпаричието е постоянен спътник,но пък няма да е все така,надявам се.правя планове другата седмица да отскочим до Горна,но да видим как ще стане.Ами...това е за сега от мен,целувам ви всички.
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
tita

Мнение от tita »

Андрей Бобев е преподавател по български език и литература. Мнението му е разпространено във Facebook.

"Два дни вече ахкате и охкате, че се орязва учебното съдържание по БЕЛ. Стига сте ми вдигали псевдопатриотична пушилка. Като ви е такъв зор за „Моята молитва”, къде бяхте, когато от конспекта за ДЗИ също така отпаднаха „Хайдути”, „Гергьовден”, „В механата” и цялата публицистика? Като толкова ви боли за „Чичовци” и „Дядо Йоцо гледа”, къде бяхте, когато от „Епопеята” останаха четири произведения за ДЗИ? Когато тихомълком бяха клъцнати „Братя Миладинови” например?
Сега, понеже сте много наясно с учебната програма, нито един от вас не вижда, че „Кочо” безмълвно се заменя с „Каблешков”. Така, както безмълвно отпаднаха преди време „Възпоминания от Батак”, „Новото гробище на Сливница” и още безброй текстове.
Щял да падне „Хамлет”. Трагедия. А когато тихичко паднаха „Хайдушки копнения” от Яворов, не беше трагедия, така ли?
Ау, какво ще правим сега… Защо не се питахте това, когато бяха изтрити от програмата за ДЗИ „Белите рози” от Йовков, или „Земляци”?
Мога да продължа да изброявам така до довечера.
КЪДЕ БЯХТЕ ВИЕ през всичките тези години?
Мислите си, че ще ви подмине? Ето, сега ще бъдат уволнени некадърните – и всичко ще се оправи?
Нищо не разбирате от образование. То, образованието, е като трикраките столчета от времето на нашите прадядовци и прабаби. Единият крак – това сме ние, даскалите. Вторият – това са учениците. Третият – това сте вие.
Мислите, че „Аз съм българче” се учи в училище? Грешите – учи се вкъщи.
Мислите ли, че щом веднъж в годината се сещате за образованието, значи през останалите 364 дни то, образованието, може просто така да си седи във въздуха и да чака вие с патриотичен дух да го спасите?
Вече двадесет години все така го „спасявате”.
А ние…
Всеки ден влизаме в класната стая пред вашите деца. Всеки ден заставаме на бойно поле. Всеки ден водим безнадеждна битка за спасяване на духовността, на човечността, на светлината на знанието…
ВСЕКИ БОЖИ ДЕН.
Унижавани, мачкани, подигравани, подритвани, псувани, оплювани, окарикатурявани… Ние, тъпите, немодерни, неадекватни, дрипави, пияни, без айфони, без джипове, без професури, без евросубсидии, без мечти, без утре – ние, даскалите на вашите деца.
Млъкнете! Какво сте ми ревнали за Ботев? Какъв ви е на вас Ботев? Каква ви е на вас Хекуба? Какви сме ви на вас ние? Нямате право да надигате воя на обиденото си патриотарство.
Аз, който всеки ден съм на барикадата на образованието – аз имам правото да мълча и да стискам зъби.
Вас – вас не съм ви виждал там, на барикадата. Вие раздавахте вашите актуални мениджърски решения от висотата на своята недосегаемост. Къде бяхте в последните две десетилетия?
Затова НЯМА да ви дам правото да откраднете моето мълчание. Нямате моралното право да ми ахкате и охкате сега, след като 20 г. искахте от учителя да бъде обслужващ персонал – да мълчи и да служи.
Ботев беше даскал на своя народ. Вие предадохте своите даскали. Какъв ви е на вас Ботев?

Не мога да коментирам и да добавя нищо ...
ellyto

Мнение от ellyto »

Чери, кажи повече за kangoo jumps. Звучи ми интересно и определено бих искала да отида на тренировка да видя дали ще ми допадне.
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

tita написа:Андрей Бобев е преподавател по български език и литература. Мнението му е разпространено във Facebook.

..........................Ботев беше даскал на своя народ. Вие предадохте своите даскали. Какъв ви е на вас Ботев?

Не мога да коментирам и да добавя нищо ...

Не мога да не се съглася с човека, въпреки, че се е изказал доста грубо. Но е прав за едно - не можем да разчитаме само на единия крак на столчето. Ако Ботевите стихове ги няма в учебника, сами ще ги четем на децата си. Ако искаме наистина да сме българи, а не само да трошим пръсти по клавиатурите с гневни изблици във фейсбук. Сигурна съм, че онези момченца пред централата на "Атака" от миналата седмица са учили в училище "Майце си", но всички видяхме колко им е помогнало това.....
tita

Мнение от tita »

Съгласна съм с теб, dex. Вярно е, че литературата е едно изключително обширно море, в което има редица стойностни произведения и автори, които дори и не са споменати в учебниците и няма как те да бъдат включени. Ето тук виждам аз моята намеса, да ги представя на дъщеря ми, че и дори да ги обсъждаме. Обаче, българските класици и знакови произведения, които определят мирогледа ни на българи, са определен краен брой и няма да станат повече. Не виждам логична причина да отпадне който и да е от тях, за да "се осъвремени учебното съдържание". За съжаление, както става ясно, периодично бива изхвърлен този или онзи. На всичко отгоре, ние родителите, едва ли ще получим информация кое точно е следващото произведение до което няма да се докоснат децата ни, за да имаме едно на ум да им го предоставим. Има и още една страна. За децата произведенията на класиците ни едва ли са най- интересното нещо за четене в свободното време, имайки предвид изключително големия избор на всякаква друга литература. Затова мястото им е в учебниците.

И още нещо по темата, написано от преподавател по литература:

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

А добър ден! :954 :954 Сколасах вече и се отвори време да си попиша малко.

Елисче, с тебе почвам :1062 :
ellis_stoyanova написа:......... аз имам нещо наум,но да видим дали ще стане,ще ви кажа като го доизмисля:)
Измисли ли го?! :razz: :razz: Ей така - любопитно ми е!
ellis_stoyanova написа:..... Тук е много спокойно,Ивето е по цял ден навън,гола,само по гащи,помагам с каквото мога на баба и дядо в градината,а вечер сядаме под беседката отваряме си по биричка и удоволствието е голямо,който иска,да дойде да провери:).....
Нямам думи..... това наистина е .... има хора, които не биха го разбрали, които цял живот се натискат по градовете... за това нещо трябва да имаш усещане! :)

Тити, чета и го препрочитам г-н Бобев :D . И хем съм съгласна с всичко, написано от него, хем ми присяда тона, стила и езиковата култура на текста! Притеснително е, че този човек е учител именно по литература!

А иначе е повече от прав... нещата се случват подмолно, без нашето знание! Виж на въпроса къде сме били, докато са отпадали разни текстове, няма право да ни вини... тук е мястото и ролята на съсловието учители по БЕЛ!!!! Те преподават цял живот тази материя и виждат промените непосредствено! Те са тези, които трябва да алармират, предупреждават или най-малкото да ни обръщат внимание! То е същото като да запитам аз онези, дето се оплакват от Windows VISTA - къде бяхте, когато Майкрософт подмети ХР-то?!

С Дани много си говорим и на скайп за нещата, които се случват в момента... даже си намислихме и една идея, ама тя ако е склонна, да сподели :1062 :1062 . Аз вярвам, че ще има изход - въпросът е какъв!!!
ellyto написа:Чери, кажи повече за kangoo jumps. Звучи ми интересно и определено бих искала да отида на тренировка да видя дали ще ми допадне.
На мен ми допадна много. Има си толкова много кардио, че ти е гарантирана една потна баня :1069 , но хубавото е, че няма мускулна треска. Отначало като се качиш на обувките е странно, разбира се, но се свиква. Аз лично издържам 1 час тренировка без проблеми. Ако решиш да пробваш, непременно си вземи литър вода и хавлия да попиваш потта.
Сиренце написа:Такаааа, аз от днес съм в отпуск. И колкото неща съм запланувала да върша, едва ли ще ми стигне цялото лято. На почивка вероятно няма да ходим, защото шефката днес "зарадва" Цецо с новината, че от август остава без работа, а с разходите които се задават....просто не ми се мисли.
Смятам да пратя децата да постоят при майка ми и баща ми за известно време, за да могат да сменят малко климата. Е, голямата не е много хепи, но ще трябва да го преживее. Тъй, че ако нещо черезвичайно и приятно-изненадващо не се случи, това лято не се очертава много вълнуващо.
Цони, много неприятно за Цецо... защо се налага това съкращение!?

И още нещо, именно, защото не очакваш лятото да е вълнуващо, според мен ще имаш страшно много емоции :222 .... или поне на мен така ми се случва.

При нас иначе - нищо по-ново от вчера :1062 :1062 . Гледам, че времето се заоблачи, което ще рече, че трябва да е и по-хладно вече, а от това имаме нужда. Тази сутрин беше последното ранно ставане за учебната 2012-2013 - лятната академия в училище свърши... От утре ще спим до 8 часа :1062 :1062 ..... А дано!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Заключено