Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Свобода на словото
Заключено
ellyto

Re: Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Мнение от ellyto »

Егати, може ли толкова бързо да събаря този вирус бе еййй...Чери оправяй се скорошно!!!
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Здравейте,момичета.
Чери,Ели,както ви казах още миналата седмица,изглежда си върлува този вирус,ние бяхме с абсолютно същите симптоми,масово хората се оплакват от това.За огромна моя радост минава сравнително бързо и леко,пожелавам това и на вас :923 :329
Все се каня да ви разкажа нещо,което лично мен ме просълзява почти всеки път като се сетя...
Имам позната,която още като много млада се запознава с един мъж,омъжва се и се ражда момиченце.Минава време,обаче и просто пътищата им се разделят.Тя среща друг човек,сякаш сродната и душа,двамата са наистина прекрасно семейство и най-важното-той приема момиченцето и без всякакви условия,като собствено дете.След време решават да имат собствено детенце,опитват известно време и...нищо.Налага се дори някаква операция,която допълнително намалява шансовете за забременяване.Тогава тя се срива и неможе да повярва,че веднъж,след като се е получило,сега нестава...плаче.тъжи,но нищо.Пробват 2 опита инвитро и отново няма резултат,само тя си знае колко мъка е изпитала през тези дълги месеци и тогава чудото става....на 3-тия опит вече всичко минава добре и тя забременява,сега си имат малко момиченце,което е на почти годинка и 2-3 месеца и всеки ден благодарят на Бог,че им я е дал....Но...както винаги има 1 голямо НО.........тъй като още преди 2-рата бременност е имала нередовен цикъл,за жалост нещщата не се оправят и след раждането на малката,когато и закъснява и 2-ри месец тя отива на лекар със свито сърце,че нещо не е както трябва.Но лекарката казва само...."Честито,ще си имате бебче".Сега са невероятно щастливи,какво по-хубаво от това,със сигурност няма да им е лесно,но това ми се струва като песен,след мъките през които минаха,за да се сдобият с малката,а сега Господ им дава още една малка принцеса :954 :954 :954 .Сигурно това е съдбата на много хора,знам,че няма кой знае какво уникално в историята,но много ми се искаше да я споделя с вас и да ви "заразя"с малко щастие :923
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Елисче, прекрасна история....... и прекрасно разказана. Поглъщах всеки ред с огромно любопитство, за да стигна до края.... Колко е хубаво, че в света има и такива истории.... Няма да им е лесно с три дечица, но не е било лесно и с 1.... така че да са им живи и здрави.

Моят вирус - днес е на път да ме отпусне. По едно време в офиса вече едвам скляпах, но се стреснах след като разбрах, че май съм заспала по време на служебен телефонен разговор :1139 :1139 :1139 ...... или пък вирусът се стресна - кой го знае, та като си взех Беличка от училище, та като се разработих. Сготвих крем супа с крутони за децата, нарязах и осолих патладжана за нас, забърках и сложих в тавичка питките със сирене и кашкавал за закуска за утре, пуснах прахосмукачката и минах с един парцал :1096 :1096 ...... опънах килимите в детската.... :955 :955 . Въобще..... доволна съм. Пак се чувствам като себе си. Сега смятам да лягам и да спя и утре ако има вирус, да му мисли. :1062

Тити, чак сега прочетох за вашия концерт.... нямам какво да добавя - това ми е мечтата за приятно изкарана съботна вечер и на мен.... Евала! Искам и аз на караоке-клуб в София, пЪъъъъъък :328 :328 :razz:

Фюти, как е Кики?! Някакви новини?
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Ауууууу,Чери,от твоите уста за
cchery написа: прекрасно разказана
направо се чувствам поласкана......благодаря :oops: :oops: :oops:
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!
Аз съм в болнични тези дни... май, затова реших да се разпиша тук, докато се водя уж по-свободна. Болничният ми заради Ани, която в неделя вдигна някаква температура, такава една - по-скоро никаква - 37,5 градуса. Погледнах гърлото - червено като презрял домат, едната сливица огромна, направо цъфнала, другата - леко подута. Ясно, казвам си, ще си стоим у дома... Да де, ама ми отне половин ден да мина през лекарката за болничен и бележка за градината, че сега е четвърта група и ги водят предучилищна, затова следят отсъствията. Лекарката ми обяви гнойна ангина и тресна един здрав антибиотик. Като чух диагнозата и нали си падам малко авантюрист-хомеопат, пътьом си купих Хепар сулфур да съм подготвена. Прибрах се аз вкъщи и си казвам, я да го видя аз това гърло пак - ами права беше жената, налепите вече се виждаха ясно. Дадох на Ани Хепар сулфур, по-късно я накарах да направи гаргара със сода, вечерта сложих изварата на гърлото и... вчера сутринта имахме розовичко, но не и червено гърло. Е, кажете ми сега, бива ли за никаква температура и гърло, дето се повлиява от сода, извара и малко любителска хомеопатия, да се стреля с базука (антибиотик)? Както и да е, уж се водя свободна, оказах се затрупана с работа... :mrgreen:
Успях обаче да прочета малко назад и видях, че и вие сте имали приключения, при това доста по-сериозни - спешни операции, вируси... Тези неща са нормална част от живота, макар да не са никак приятни. Пожелавам на всички болни, оперирани и техните близки, скоро всичко да се оправи. :954 :954 :954
Покрай тичането по лекари и зъболекари (водих Вили), отидох на няколко родителски срещи - в училището на Вили, в детската градина на Ани, в ансамбъл "Българче" за Ани, защото иска да ходи на народни танци... предстоят ми още обаче - със "Сребърни звънчета", където Ани пее и с школата по фотография, където Вили иска да ходи. При нас е весело. :954 Добрата новина е, че и танците, и пеенето, и фотографията са към Общински детски комплекс и са практически безплатни. Има някакъв символичен "членски внос" за родителско настоятелство от... 2 лв/месец. Отгоре на това, от университета организират разни обучения по европейски програми и сега ще ходя на курсове всяка събота до... ами май до пролетта. Истината е, че ми е забавно, но си давам сметка, че в един момент ще се окажа претрупана и ще се събере умора.
Обаче засега съм у дома ця-я-я-яла седмица и се наслаждавам на тази възможност, защото после ще съм във въртележка. Нашата кака учи немски така, че пушилка се вдига. За двете седмици, които минаха, съм подписала вече четири контролни работи, а има още една, която не е върната. Учи до 10 часа вечерта, а понякога й се накарвам и я карам да си легне, въпреки, че имала да учи още, просто защото смятам, че сънят е много важен в случая, още повече, че сутрин става преди 6 часа, за да отиде на училище. Цони, как е твоята изучаваща немски? Вили изписа вече една "упражнителна" тетрадка от 40 листа голям формат. :mrgreen: Обаче вече ми се гласи да ходи в Германия с класа и класната през лятото - тук това си е традиция в езиковите гимназии, след първата година отиват в страна, където се говори езика, който учат.
Впрочем, момичета, неочаквано, но не случайно ми "попадна" една много сладка книжка с... детски стихотворения за възрастни, която е абсолютно очарователна. Аз и без това се чудя голяма ли съм или малка, а моят мъж ми се смее, защото той не се чуди, той знае - казва, че съм и двете. :954 Затова ще ви поздравя с нещичко от тази книжка:

Лу тренира доброта:
вдига тежестите чужди
и опори прави тя
за изпадналите в нужда.

ден не я ли упражняваш,
добротата залинява.

:954 :954 :954 :954 :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Ver

Мнение от Ver »

Приятна "отпуска" Нели :)
Бързо оправяне на Ани :923
И аз си мислех за Цони тези дни :)
danid
Философска система

Мнение от danid »

Момичета, и аз минавам само да се разпиша, след като ви изчетох. В сезона на родителските срещи явно е така... Снощи закъснях за РД на племенницата ми - 2 часа и половина в детската. И кой нормален родител може да отиде в 5 на родителска??? Миналата година беше по-зле - държаха ни 3 часа...

Иначе за сватбата сме почти готови, само дето има опасност да съм само по прическа и маникюр, но поне децата са напълно готови. Намерих алтернатива, но ще ми стане ако сваля малко корем, а имам само 3 дни... И с подреждането вече понаваксах, но има още някои детайли, за които съм направо пред изгонване :221.

Искам да ви видя, но не знам кога ще се върна в нормален график, даже на танци не успявам да ходя втора седмица вече.
Бързо оздравяване и възстановяване на всички малки и големи.

Хубав ден, макар и студен :329
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
tita

Мнение от tita »

Нели, докато четях написаното от теб и се сетих за една статия в която докторката - автор беше писала, че инфекцията на горните дихателни пътища изисква само симптоматично лечение и обикновено отзвучава в рамките на два-три дни. Антибиотик трябва да се приема само в случай на вторична бактериална инфекция. Много правилно си постъпила, че не си взела веднага такива крайни мерки. :954

Поразрових се и намерих споменатата статия. Пуснах я тук, защото има доста добре описано приложението на различни монопрепарати при различни ситуации на възпаление на гърлото.

ellyto

Мнение от ellyto »

Елисче, каква прекрасна история си споделила с нас! Дай боже всеки му хубави неща да се случват и мечтите, които има да се сбъдват с лекота! Много щастие желая на това семейство, до което чрез твоя разказ се докоснахме!
Дани, как е в новия дом? Стискаме палци скоро да наредите всичко и да се поуспокоят нещата, така че да си и по-активна тук, че ни липсваш. Да ни постнеш някоя и друга снимка на апартамента!
Нели, браво на твоите инстинкти и желание и успех да се справяш с боледуванията на децата ти с хомеопатия! Повече майки трябва да взимат пример от хора като теб, защото лекарите не правят нищо друго освен да шашкат майките, които им е трудно да вземат решение кое е по-правилното лечение за децата им. Много прилежна ученичка имаш, на всяка майка да й се пада по едно такова дете! Успех й желая в училищните дейности и извънкласните занимания. Виждам, че и твоята програма е фул от всякъде.
Чери и ти влизаш в ритъм на хиперактивна майка :221 :221 Абе много сте сръчни всички, направо не знам от де намирате сили за толкова много дейности, че и време да ги осъществите. Много ме радваш и ти и другите бързооборотни дами, които успяват да свършат толкова много задачки през деня, че да скрият шапката на всички останали :326 :326

Аз продължавам с лека хрема или по точно нещо подобно, защото през деня нямам проблем, дишам си спокойно, не се налага да си духам носа, но щрез нощта явно се събират секреки, не мога да дишам много нормално а сутрин са едни жълти храчки, едно чудо...дано скоро мине.
днес смятам да се метна на канго да потренирам, евентуално в петък може да отидем на хоротека и там със сигурнсот ще се разбия от танци манци, много яко. Ще изхвърля всичкии токсини и неканени гости в моето тяло :221
Някой ползвал ли е тези пластири, които се лепят на стъпалата и уж изкарвали токсини? Много ми е интересно това изобщо действа ли?
Уикенда трябваше да ходим на палатки, ама това вече не е толкова добра идея, след като сме хремави с Тони. Той обаче снощи ми вика е защо да не ходим :1215 :1215 Викам ти луд ли си....имаш хрема, два дни не се чувстваш добре и искаш да отидеш на палатка и да спиш навън на мунус градуси! Това е меко казано абсурд и сигурен начин да се довършим. Аз му казах, че аз съм пас, желателно е и той да пасува, защото иначе ще стане много зле положението след това. Ако бяхме здрави да отидем на палатка, ама като първите 3 дена от седмицата има някакви проблеми, не благодаря!
Вкъщи се зарибих да правя едно упражнение, което отнема изключително малко време, но е супер ефикасно. Застава се в поза като за лицева опора, но вместо само на длас, се подпираш на зематя на ръце опрени до лактите. И така седиш. Това упражнение е мега натоварващо, за ръцете, за корема, че и за кръста. Правя и упражнението кобра и имам надежда, че скоро ще спре да ме боли кръста. Много съм обнадеждена, защото тази болка я имам в последните 2-3 години и е постоянно я усещам при разни движения.
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Момичета,много благодаря за милите думи,както казах,просто исках да ви разкажа един страхотен пример от живота :329 .
Титка,много ми харесва статията,която си пост-нала,ще си попълня в тефтера някои пропуски :923
Ели и при нас хремата е така,денем няма нищо,но нощем изглежда се събира секрет и започват да покашлят,изкарват го и до сутринта няма нищо,а когато ги накарам да духнат силно,сякаш от челото им слиза зеленикаво-жълт секрет и това е.Днес ходих до личната за бележка за Анджи,лелееее отвисех си,2 часа ми отне,а бях сред първите :1139 :1139 :1139 а като си помисля,че тепърва започват вируси и грипове... :1052 Чакам да ни стане черния бъз преди грипния сезон и да започваме да го пием,дано той поспаси нещата,решила съм и Есберитокс да пробвам,поне всичко що ни лепне да минава по-бързо.

Епиктет
valrus

Мнение от valrus »

Здравейте,мили момичета!Днес бях на едно много интересно изследване,което не е много популярно в България!
Накратко казано Биоскенер,въпреки,че не е това наименованието му.Апаратът е Сензитив Имагоhttp://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... cJIKroai8Q/.Не ми се пише за него там е обяснено подробно.
Та на този сензитивен апарат ми откриха неврастения,с чиито симптоми се боря от ученичка.....Диагнозата не е много приятна,защото е нарушена психиката ми,но ще се справя с нея до край и няма да се даваме.
Чудя се дали йога и хомеопатия ще помогне....
Прегръщам ви всички,защото бебчо ми дава зор..Ще продължа утре,вероятно..
Заключено