Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Свобода на словото
Заключено
valrus

Re: Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Мнение от valrus »

Та освен това имала съм и желязодефицитна анемия,която предразполага към нервност,безпокойство ,сънливост,уморяемост....
Решила съм да се заема сериозно,и то само с хомеопатия и билки...пък дано се получи...
Нелка,радвам ти се ,че си преборила ангината с хомеопатия.....на нас ни изписаха още по–силен препарат при ангини –Айлантус грандулоса,тъй като Божи лятото ми направи перитонзиларен абцес,който при усложнения ,налага операция...Е, не стигнахме до нея..Благодаря на Бог....
Целувам ви и ви прегръщам всички!
ellyto

Мнение от ellyto »

Вале, аз съм се подалагала на такъв тест с този биоскенер в началото на тази година, тъй като имах доста проблеми с бактериите, кръста, някакви петна по тялото, мигрената и т.н и т.н тъпотии и реших да отида в един хомеопатичен център, където ми предложиха този въпросния скенер. Аз останах доста разочарована. Хвана някакви проблеми в кръста и във връта, но от там нататък не хвана бактериите, които имах, нито хвана въпросния проблем по кожата с тези петна. Успя по някакъв начин да познае, че съм имала ендометриоза в миналото, и че сега нямам, което не е така. Хвана някакви паразити в стомаха, аскарти и като цяло казаха, че нямам кой знае какъв проблем....съответно оттам управителката на фирмата директно ми препоръча да си купя разни му там добавки от аквасорс, после други добавки да пия след месец и после и да се запиша на хомеопатично интервю - всичкото това им гарантираше мега парите (нещо от сорта на 300 лв. в рамките на месец, ако приложа и си закупя всичко това) и аз им теглих майните и реших, че този скенер си беше чиста загуба на пари, защото струваше 90 лв. Нищо от нещата, които ме вълнуваха не познаха и не ме насочиха какво точно да правя.
След това, като започнах да се занимавам с медитация и с неща, които да успокояват психиката ми, повечето от нещата лека по лека започнаха да отшумяват. За съжаление сега пак имам проблем с бактериите, но всичко останало е значително по-добре и като цяло физически се чувствам стократно по-добре от началото на годината и то главно с упражнения за ума и емоционалния баланс и нещата започнаха да се подобряват. В този редна мисли да йогата ще ти помогне. Слушането на музика всекидневно опитвайки се да релаксираш и да се отпуснеш, без да те притеснява никой също ще ти помогне. Всичко, което е за успокояване на психиката, емоциите като упражнения и занимания само ще подобрят състоянието ти в добавка към билки и хомеопатия, стига да знаеш какво точно трябва да взимаш.
Дръж ни в течение как се развиват нещата при теб!

Аз снощи след кангото реших да отида на едно парти и като цяло направих грешка. Трябваше да се прибера да се натопля и да си легна. Снощи пак започна да ме дразни гърлото, хремата леко се усили и започна да се появяват наченки на кашлица, което изобщо изобщо не ми хареса. Почти не успях да си почина тази нощ, но какво да се прави. Сега ще се пробвам на макс да подобря нещата и да вземе вече да минава този бацил, че нямам повече намерение да се занимавам с това. Ще се опитам утре да си остана вкъщи и да си почина, да се натопля и да изкарам каквото е останало от бацилите.
Иначе тренировките по канго са много натоварващи, но вече усещам как си стягам тялото, много е хубаво да виждаш как заякваш и можеш да изпълняваш упражненията, без да се измаряш и да "припадаш"
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Привет, момичета. Време е да се разпиша и аз тук. Всеки ден минавам и чета - това е неоспорим факт, но не винаги ми остава време да напиша нещо смислено или да коментирам.

Днес денят е интересен сам по себе си - дъжд, студ, малко светлина. Това отпреди 2 часа. Сега в прозореца ми се плези все още тънка ивичка от лазурно синьо небе, притисната яко от облаци и сивота. Но съм сигурна, че доброто ще победи злото :) и до няколко часа слънчо ще се покаже. И аз като Ели все още си страдам от бацилчето - много по-добре съм в сравнение с понеделник, но главата ми се обажда и това си е. По-скоро чувствам като напрежение, което стяга черепа. Но по спомени от предишни разболявания, това е все така и ще отшуми. Какво да се прави. По-важното е, че децата са добре.

Снощи ни мина първата родителска среща в класа на Коки. Много ме впечатли госпожата ни по история. Малко вече ми дотежава да слушам как било нормално в 5-и клас децата да си понижат успеха в сравнение с началния курс :?: :?: :?: :?: ...... В този ред на мисли да попитам нещо: като е нормално да го понижат, защо въобще им беше необходимо да въвеждат бележници от втори клас?! Всички не спират да говорят, че периодът е преходен, че децата са под напрежение, защото ще срещнат много и различни преподаватели и т.н. .... Не си спомням едно време така да ни жалеха :1062 :1062 . Госпожата ни по математика по-скоро ми прилича на поетеса, отколкото на човек, отдал се на точните науки :lol: , ама да видим.... Вчера в часа й не е имало никаква дисциплина. Госпожата по английски ми похвали Коко - знае много. На входното ниво му е писала петица, защото имали да пишат кратко съчинение и той е сътворил едва 4 изречения, " .... а аз очаквам много повече от него, т.к. много знае!". Абсолютно я подкрепям! И не спирам да настоявам за това пред Коко.

Иначе имам един кардинален въпрос, който трябва да разреша. И той е свързан с класа на Бели и учебната програма за І-ви клас. Та, освен двата ЗИП-а, които трябва да изберем - в случая са математика и БЕЛ, можеше и да избираме СИП по английски. Аз отказах да запиша Бели. Мотивите ми - първо, първи клас е основополагащ за базовите (за мен) предмети - БЕЛ и математика. Сега и никога друг път е моментът детето ми да се научи да пише на РОДНИЯ СИ ЕЗИК що годе четливо, да чете и разбира текст и да се научи да борави с числата до 100. Това са най-важните неща, които трябва да извлечем от първи клас. Очевидно и в министерството така мислят (макар че вече не съм сигурна дали там изобщо са способни на такъв процес със сивото си вещество), защото английският в първи клас е СИП. Става ЗП (задължителен предмет) от втори клас та дооооооооо края на света :1062 . Второ, Бела учи английски език от миналата година в частна школа - "Училища за Европа" и си продължава и тази. Трето, от догодина, когато английският език става ЗП, децата почват да го изучават от а-бе. Т.е. от началото. В тази връзка... какво биха учили тази година, което няма да вземат идната?!?!

Къде е проблемът?! Часът СИП английски е четвърти час в сряда, а пети час децата имат математика при класната си. 4 деца от нашия клас не са записали СИП и дотук няма решение на ръководството или пък на други отговорни лица тези 4 деца какво ще правят и къде що го правят, докато другите са на английски?! Миналата седмица една майка, която е свободна, дойде специално в училище и ги изкара децата на двора да играят. Вчера обаче.... т.к. беше дъждовно, жената няма как да ги изведе на двора, не може да ги води и извън училище (все пак е неофициално отговорна за тях - никой родител не й възлага този ангажимент) и нашите 4 деца са останали в часа по английски. Обаче, госпожата по английски след часа (който е 30 минутки) е била взривена от липсата на дисциплина и е казала на класната, че повече тези 4 деца не могат да остават в часа й при положение, че нямат учебници. Аз разбирам така нещата - тези 4 деца, които са нямали учебник, са развалили дисциплината! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - учебниците струваха 31 лв!!!! Днес говорим с класната да я питаме как ще решат въпроса и тя каза, че по принцип в класа има проблем с дисциплината и на родителската среща ще го обсъдим много сериозно! По тези думи на класната аз съдя следното: че проблем с дисциплината съществува определено и той не е само в часа по английски, а и в останалите часове, за които нашите деца имат учебници!

Обобщено накратко: госпожата по английски си търси оправдание за проваления час! Питала е класната защо не сме си записали децата на английски - какво толкова щяло да стане?! Моето дете не е създавало проблем - дори ми каза какво са учили другите в клас - "Hello, my name is!" - Бела е внимавала. Но тя и другите излизат виновни за развалената дисциплина и ни се поставя въпроса (неофициално и не в прав текст) да си запишем децата на английски, защото иначе няма какво да ги правят! Е, ако това е възпитателно и ако това е педагогически подход.......

Аз отказвам да я запиша! Предпочитам да излезе за половин час и да играе навън или при лошо време да рисува, да пише някакво домашно, което вече са й дали, но не и да ме изнудват по този долен начин!

С този постинг спирам, че..... пак се разду. :D
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

danid написа:Иначе за сватбата сме почти готови, само дето има опасност да съм само по прическа и маникюр, но поне децата са напълно готови. Намерих алтернатива, но ще ми стане ако сваля малко корем, а имам само 3 дни...
Дани, ако все пак отидеш с този "тоалет" на сватбата, непременно искам снимки :mrgreen: :mrgreen: . :923 Много се надявам да успееш да дойдеш на срещата идния вторник.
valrus написа:Та освен това имала съм и желязодефицитна анемия,която предразполага към нервност,безпокойство ,сънливост,уморяемост....
Решила съм да се заема сериозно,и то само с хомеопатия и билки...пък дано се получи...
Нелка,радвам ти се ,че си преборила ангината с хомеопатия.....на нас ни изписаха още по–силен препарат при ангини –Айлантус грандулоса,тъй като Божи лятото ми направи перитонзиларен абцес,който при усложнения ,налага операция...Е, не стигнахме до нея..Благодаря на Бог....
Целувам ви и ви прегръщам всички!
Този Аилантус Гландулоза 9 СН го изписаха и на Коки, когато май беше много зле - със силно червено гърло, болки при преглъщане и силна отпадналост и в комбинация с Пирогениум 9 СН - вземаше по 5 зрънца през час, детето се вдигна за някакви си 5 часа! Но определено трябва да са изписани на място и след преглед лекарствата - тогава действат безпроблемно! Вале, за мен хомеопатията и билките са начина за лечение на подобни симптоми, каквито имаш ти. Лично аз не бих отишла на такъв вид диагностика. Много съм резервирана.

Нелка, какво да кажа за вашата лична?! Стрелба с голямата бъзука ии това е. А че ангина се лекува без проблем с хомеопатия... имам чувството, че това са неща, които остават като научни съобщения на някоя си конференция. И не остават, ами увисват във въздуха и точка. Междудругото виждам донякъде и вина в родителите за масовото изписване на АБ. Защото, когато детето ти е много зле, не му се изпише АБ, смяташ, че лекарят е некадърен и не може да диагонстицира. И се завираш в първата аптека и купуваш АБ по памет - каквото се сетиш. После поставят въпросния лекар в "черния" списък на педиатрите и се завърта едно безкрайно колело от нечовешки взаимоотношения......

Ели, аз на палатка по това време също трудно бих се дигнала.... То че ще се стопли и изсуши времето е ясно, но пък.... не знам. От друга страна, подобни екстремни изпитания върху имунната система само я правят по-стабилна. Не знам какво да ти кажа. След малко смятам да отивам и аз на канго - в обедната ми почивка. Много ми харесват тези тренировки и на мен. Днес се чувствам доста добре вече и мога да скачам..... а вчера си направих прекрасно тичане в парка..... чувствах се нечовешки добре след това :1062 .

Ами май е това засега...... може и още да има, ама по-късно.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

valrus

Мнение от valrus »

Черитка,не се сърди на госпожите,нито на класната,нито на тази по англ.
Ще ти кажа защо е така.Аз също бях в тази система преди години и не издържах поради много причини.
Първо–госпожите са марионетки на директорите,те им нареждат и казват какво да правят....Властта е в техни ръце...Няма как да занимават 4 деца,които не са на англ,поради простата причина,че няма назначен възпитател,....това струва пари от бюджета на дир.
Второ–организацията им е слаба,все пак трябва да има учител ,който да остане с децата,....след като е СИП е ясно,че не всички ще го изберат.Директорът трябва да е подготвен за тази ситуация,във вашия случай –не е..
А,относно успеха на децата....пак са виновни директорите.......Уточнявам–докато работех като учител,моята работа беше да ги карам да пишат теми и да четат,тези,които не си вършеха работата, получаваха слаби оценки.....И тук беше моята "грешка"...Началникът ме викна в стаята си и ми каза, да се "помъча"да им пиша по–високи бележки,тъй като това било не само в техен интерес,но и в мой..... :126 :eek: :1215 Тълкувай го, както си пожелаеш...,аз бях изумена...
Дисциплината ми беше добра едва след коледната ваканция....До тогава опознавах характери и се нагаждах към тях....с крясъци не ставаше,въпреки че и те помагаха понякога...
Изводът оставям на теб.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

valrus написа:Черитка,не се сърди на госпожите,нито на класната,нито на тази по англ.
Аз не им се сърдя, Вале, просто не искам да ме принуждават по този начин. И не ми се ще после детето ми да страда от това, че госпожата си е съставила мнение за него.... След като е СВОБОДНО избираема дисциплина, нека запазим наистина свободата!

Това, което описваш ти, започна още някъде средата на 90-те - по спомени от това, което майка ми е обяснявала. Темата е много тежка.....

Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Здравейте,
не съм чела назад, че нямам НИКАКВО време. Включвам се само да кажа, че часовете по СИП са от т.нар. раздел Б и се вземат СЛЕД часовете от ЗП. Така е по закон!!! Ако ръководството все пак е взело решение да направи тази "врътка" (най-вече заради огромната натовареност на учителите по английски език), то са длъжни да осигурят учител, който да е при децата през свободния за тях час (вероятно класната им е свободна тогава).

Аз съм в ужас с моята първокласничка - пише перфектно в упражнителната тетрадка, а в домашната :1053 :1053 :1053 кракацили, мацаници, ....ужас просто! В занималнята само пишат домашното, без да се упражняват и е трагедия. Иначе в училище много й харесва, госпожата след обяд всеки ден ги занимава с интересни и разнообразни дейности, но определено се изморява до 5 часа. А като се прибере аз я хващам да се упражнява и отнасяме докъм 8.

Сиана продължава да се чувства добре в Ловеч. Ученето е нечовешко - спи по 4-5 часа на нощ. Като си дойде в петък и в 8 е заспала. Немския върви с пълна пара - до миналия петък бяха взели повече от 500 думи :eek: . Контролни правят по две на седмица - понеделник на думи, а в петък граматика и превод. Днес ми се обади много щастлива, че имат само 30 думи, защото довечера ще ходят на театър с класния и госпожата по литература.

Надявам се вече да вляза в ритъм и да имам време да надничам и пописвам тук. Лека вечер на всички!
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Здравейте мцки . Ето ме и мен . Не писах известно време защото имах малко грижи. Миналата седмица си вЗех почивен ден в събота защото си бяхме организирали гроздобре на селото на КИКИ. Та отидохме и се скапахме от бачкане . За първи път имало толкова много грозде. Сякаш няма обиране . И още , и още..... Тъй като го мерихме и записвахме се оказа ,че излезе 600кг от един двор който хич не е голям . Е, сега ври и кипи и свекър ми го пази денонощно :1062 Та зимата ще пиеме винцок :222 Обаче през цялото време Кики не беше на кеф /. Болеше го нещо корем . Реших като се върнем да отидем на лекар и успях да го убедя още не прибрали се от път да отидем до Исул. Там пуснаха изследвания и както бяхме мръсни изпозапани с грозде и пръст и т . н го оставиха за операция. Странно ,но не се паникьосах . Качих се в колата ,закарах я до нас , паркирах горе на жълтите павета и нарамих торбите .
Юлката беше добър и послушен. Докато пусках пералня и шетах Кики звънна и каза ,че влиза в операция. В 22. 45 ч. моя позната се обади да ми каже ,че всичко е наред и операцията е успешна и е събуден от упойка. Та така м ина вечерта . На сутринта отидох да занеса чехли.паста ,четка и пижама. Кики беше блед ,но все пак добре . Нямя да коментирам персонала на болничното заведение. Докторите оперират ,но останалите само недоволстват ,викат , не обясняват и са недръжелюбни! Е това вече е минало . Днес го изписаха и вече си е у дома . Ходи леко полеко . Уморява се, не може да стои прав дълго . Но важното е ,че навреме хванахме АПАНДИЦИТА. Така ,че ако Ви боли корем - ХОДЕТЕ НА ЛЕКАР! Иначе спирам с гледачката . Може би писах ,но понеже не помня да Ви кажа ,че приключваме.Отказах да увелича заплатата и се разделяме ./ Някак на моменти ми се струва ,че ме работят на дребно . Например снощи- Исках да си взема детето и да го водя вечерта с мен на работа ,но като й казах на гледачкат се изнерви . Ама ти ми объркваш плановете казава . Че какви планове - мисля си аз . Та на Юлий му е приятно да идва в детския кът и да шава из целия ресторант , а като няма много работа нямя и проблем ,но плана е ,че трябва да платя 20 лв и ако не остане при нея значи няма да има пари . Викам си ,айде за да няма проблеми с нея нека да го гледа . прибирам се аз по рано и предлагам да и платя извънредните и питам колко ти дължа ? Е изчисли ги с 5 лв. повече . Дадох ги ,но се радвам ,че взех решение да приключим с гледането . Такива шмекерии ме дразнят . Взела детето в 17ч. от детска и го гледала до 21.30ч. Да ама взима заплата за месеца и това включва да го взима от детска в 15.30ч. и да го гледа докато го вземе Кики в 18.30 -18.45ч. Тоест тя го е взела в 17 ч. хем по късно ,хем до 18.30 ч трябва да си го гледа и ми таксува този час като допълнителен . ЕЕЕЕЕЕЕ..................... Та смятам ,че ще ме търси ,както се казва. тази работа беше много удобно ,но кой каквото сам си направи...........
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ето ме и мене! Макар и по никое време. Чак сега успявам да отделя време за себе си. Нали е петък и децата легнаха по-късно.. абе лудница. Мърморя аз тази вечер, че не ми остава да гледам никакво риалити или музикален формат, ама Момчил ме контрира "Здраве да е!" :lol: Еми здраве е, не го отричам, ама това са ми любими предавания. Той как не си изпуска мачовете от шампионска лига и лига Европа?!? :mad: :mad: Не че има лошо - и аз ги гледам, ама за другите неща - време йок!

Но не минах да се оплаквам де! По-скоро да се похваля с края на работната седмица :1062 и невероятния релакс, който чувствам обикновено петък следобед..... няма по-хубаво време. Почивката предстои, няма да бързам и с лягане, т.к. утре всички спим, а почивните дни винаги донасят по нещо интересно. Снощи бяхме на женска среща с мамите от квартала - още от време оно :1062 се заформихме страхотна дружинка и обичаме да се виждаме насаме - без децата и мъжете. Обух си прословутите обувки с 11-сантиметров ток :mrgreen: иии обрах овациите, т.к. едната ми приятелка ме критикува преди десетина дни, че не си обръщам никакво внимание...... и откровено казано беше абсолютно права! Не бива да забравям, че съм жена...

Дечинята се развиват добре. Бела вече е бързак с писането - много се старае и ченгелите и цифрите й са прекрасни. Просто наистна е така. Лявата ръчичка се очупва. Иначе със СИП-а по английски сме доникъде. Бях ви писала, че общо 4 деца няма да го посещават. Но при така поставения факт на липсата на място за тези свободни деца, две от майките нямаха избор се принудиха да запишат децата си. Аз все още упорствам и смятам да не отстъпвам от позициите си. Днес говорих и с преподавателката на Бели от частната английска школа - жената каза, че Бела е много напред с материала и не бива да се притеснявам, че ще изгуби нещо в у-ще. То и като се замисля - този СИП е един час от 30 минутки. А в частната школа Бели ходи 2 пъти на седмица по час и 40 минутки.....

Та такива работи. Т.к. тази седмица на 2 пъти намираме мазето си с отворена врата и измъкнат катинар, днес сложихме метална врата!!! Искрено се надявам тя най-сетне да спре гадовете, които разбиват.

Цони, дано да й олекне малко на Сиана програмата. Това наистина е нечовешко натоварване. И не бива отсега да спи по толкова малко през нощта.... Иначе приветствам едно такова интензивно езиково обучение. Аз съм минала по същата програма, но с английски. И сега знам и говоря езика. Трудно е, но като че ли друг начин май няма. Знам ли. Хубава е традицията и с контролните всяка седмица - така няма отпускане. Ние задължително правихме диктовки всеки ден и преводи ежеседмично. А за Кеми ...... и ние отнасяме понякога писането до 8 часа и се чудя правилно ли е?!? Мен никой не ме е жалил така, но пък аз бях от експерименталните т.нар. 6-годишни паралелки и бяхе целодневно обучение - сутрин са часовете, следобед занималнята, в която пишехме домашните си..... Не си спомням да ми е било зор и да съм се затруднявала. Защо сега толкова много ме притеснява натовареността на Бели, просто не знам!

фюти, вече си говорихме по темата здравеопазване. Кощунство е това да не направят диета на Кики след коремна операция. Мен са ме държали "гладна" по 3 дена след апандисита, и след кистата на яйчника. Първият ден само сокчета. На другия бульони, на третия се опитваше нещо с млечни. Какви са тези филии при Кики, просто недоумявам! А за Юлката - ти си майката, ти решаваш какво и къде ще го прави! Щом може да идва с теб в детския клуб на пицарията, мисля че е много разумен вариант - децата се чувстват невероятно, когато са с нас.

Хайде и другите бандитки да се похвалите какво-що. :razz: От мене лека нощ и до утрееееее :923

DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Здравейте на всички. Остана и на мен малко време да вляза да драсна някой ред. В петък Алекс замина на село с едно приятелско семейство и ние с Крисето сме си самички. Вчера чистихме прахме ходихме на разходка добре си изкарвам с него. Днес татко ни е почивка обаче отиде на риба. Нека малко и той да почине че много му се насъбра. При нас нищо ново. Ходим на училище, интересно ни е. Сега мислим да я запишем Алекс на плуване, че доста е напълняла. Купувам и дрехи ръст 140. Иначе програмата им ми харесва горе долу. Учителката на Алекс също ми се вижда доста свястна, говорим с нея почти непрекъснато по телефона. Купихме един куп учебници за СИП и ЗИП, но мисля, че ще са от полза. Криско вече има две нови пломби в устата си една розова една бяла. Голям зор видяхме с тези негови зъби, но най накрая ги направихме. Сега имаме малко сополи, но нищо ново под слънцето, след три дни ходене на градина и това дойде.
Аз съм добре, спокойна съм, добре ми е в новата къща. Доста трудно се справяме с финансите и със започването на новата учебна година просто такова изсипване падна и за Алекс и за Криси, но това така не ме тревожи толкова много, защото зная че ще се оправим.
Е това е от мен горе долу. поздрави на всички и хубав почивен ден.
ЗОРЕ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЖОРО. ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ. :1092 :1005
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!

Най-напред да честитя рожденика на Зори: Зори, да ти е жив и здрав порасналия вече малък мъж, да расте и да се радва на детството, да бъде гордостта на мама и на татко и да ги слуша... понякога! Весели игри и добри приятели му желая!
:954 :954 :954 :954 :954

Цони, разбирам те прекрасно с натоварената ти програма, както и с МНОГОТО УЧЕНЕ по немски на Сиана. Вили е в подобно положение, с тази разлика, че тя си е у дома и от тази гледна точка на нея й е по-лесно. Много е ученето наистина, но като се замисля аз също на нейната възраст бях на подобен график, но не с език, а с математика. Истината е, че Чери е права, май това е начинът да се научи нещо НАИСТИНА. Явно идеята е да си толкова затрупан с това, което учиш (в случая един чужд език), че в един момент да нямаш възможност да мислиш за нищо друго. Такива са прогрмите и на всички, които се занимават състезателно с някакъв спорт, такива са програмите в езиковите гимназии, така учехме математика за състезания, така ежедневно и с часове свирят на инструмент музикантите... Предполагам, че след продължително и интензивно количествено натоварване, човек израства качествено в областта, на която се е посветил. Като се замисля, така е и с майчинството - отначало няма време за сън, за хранене, понякога дори за тоалетна. Не знаеш къде си и кой си първите месеци след като станеш майка. Дори си мисля, че именно това е то онова "опитомяване", за което Екзюпери говори чрез думите на лисицата към Малкия принц. Човек в един момент се слива с това, с което се занимава - майката - с детето, музикантът - с инструмента, ученикът - с езика, който учи. Слива се до такава степен, че това, с което се занимава, става неотменна част от него.
:954 :954 :954

Момичета, а пък аз тъкмо реших, че Ани отдавна е оздравяла, след като беше добре още от сряда, нагласих се днес да я водя на танци, а утре на детска градина и тази нощ... тя вдигна около 38 градуса температура. Реших, че нещо не съм доизлекувала с гърлото, нали го карах на самолечение, но в тъмното нямаше как да проверя. Тази сутрин обаче я "преглеждам" и... ами то дори не е розово, няма и намек от зачервяване, сливиците са спокойни и дори с въображение не мога да открия нищо - нито налепи, нито са подути... Стича се един секрет от носоглътката, но е светъл и почти прозрачен, за нея е нормално да има такъв след болно гърло и обикновено го изчиства до седмица. Направо нямам представа от къде я измисли тази температура! Дадох един осцилококцинум пък да видим... :1044 Най-много да сме у дома и следващата седмица. :???:
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Заключено