Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Мнение от ellis_stoyanova »

Цони,благодаря и на теб за подкрепата :922 .Вчера много мислих,почти неможах да спя и резултата е главоболие днес,но реших,че това е някакъв знак,но не непременно,че веднага трябва да започна работа.Невъзможно е да уредя нещата за толкова кратко време и да започна работа,но това ще ми помогне да започна от някъде.Като начало-ще се опитам да дам и Ивето на детска,ако не стане-здраве да е,но ако успея,започвам да си търся по-усилено работа,пък дано тогава имам късмет.Не се притеснявам,че ще съм лоша майка,колкото и нескромно да звучи,смятам,че не съм,поне на този етап,че да изпитвам някакви угризения.При нас,както казах причините са също финансови и това ме води,а относно хората около мен,със или без тяхна подкрепа ще се справя,а и нали си имам вас :922 :922 :922
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
tita

Мнение от tita »

Ели, сама знаеш, че няма случайни неща, които по някакво съвпадение на място и време ни се явяват пред очите или в живота. Винаги съм била убедена, че това са знаци от Съдбата, на които ние понякога просто махаме с ръка и отминаваме. Щом си се замислила, дали това е твоят момент за промяна, значи ти сама си го усетила. Не го отминавай! Останалото, което те притеснява, ще се нареди. Убедена съм. Просто няма как да не е така, дори и да има трудни моменти. Повече кураж и позитивни мисли! :940
ellyto

Мнение от ellyto »

Елисче, и аз мисля, че след толкова много години в които ти си била вкъщи и далече от работната обстановка в някой забутан офис е напълно напълно нормално да те връхлитат различни емоции и да те тормозят разни въпроси като това кой работодател ще вземе млада майка на малки деца, които се очаква да боледуват много зимата и ще си права да се притесняваш. Въпреки това, си мисля, че когато си готова да започнеш работа или поне да се ориентираш да си търсиш работа нещата ще се наредят по най-добрия възможен начин така че да можеш да съчетаваш всичко. Всяка майка има притеснения като тръгне на работа как ще се справя с всичките неща около децата и работата...Аз ти желая успех и знам, че нещата ще се наредят!!! Никой не мисли, че ако една жена иска да започне работа, то тя изоставя децата си или че не е добра майка. В крайна сметка майката също е човек и трябва да мисли и да иска да се развива и да работи. Разбира се, че ти доставя удоволствие да си гледаш децата, но и ти имаш нужда от някакво разнообразие, незаивисмо какво е то. Не се измъчвай предварително с въпроси, на които няма да можеш да си отговориш, защото когато му дойде времето, те сами ще се разрешат и ще видиш, че не е трябвало толкова много да се тормозиш. :923 :923 :923
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Титка,Ели-благодаря ви момичета,на всички,вас,дори неможех и да си представя по-силна подкрепа,във всяко едно мнение от вас намерих точните думички,които да ми дадът верния отговор,дори не съм се и надявала,че за нещо на пръв поглед маловажно ще застането тооолкова плътно зад мен,човек с такива хора зад гърба си е способен да събаря хиляди стени с голи ръце,думи нямам да изразя благодарността си,обичам ви много и се радвам,че сте до мен....Както е писалата Титка,за мен това беше знак от съдбата,но не непременно правилното решение,ще започна леко полека да слагам нещата в ред и когато се появи добра възможност да мога да я грабна с цяла шепа.Толкова съм щастлива да ви "познавам",макар и задочно,толкова сте безценни......радвам се,че имам приятелки като вас :oops: :922 :922 :922
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
valrus

Мнение от valrus »

Елисче,мила,за съжаление и аз не се сещам как можем да си помогнем.Самият Еленко Ангелов няма обяснение на проблема....
Единственото за което се сещам е обща медитация със силно положително мислене и нагласа.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Елисче, подаде ли документите?!? :)

Валче, загледах го и аз филмчето.... но не докрая - няма как да коментирам. На практика трябва насляпо да се доверя на думите на Еленко Ангелов. А дали е така..... не знам.

Днес Коки и Бели са на екскурзия от училище - всеки с класа си. Ще ги водят на Цари Мали град в Белчин. Естествено отрепахме се от бързане сутринта - имам чувството, че 40 минути все сандвичи и закуски съм правила. И ако при това положение някой си дойде гладен от планината..... :1139 :1139 :1139 Засега никой не ми е звънял по телефона, значи проблеми няма :1062 . Мечтая си вече за утрешния сън.... ама как си мечтая. Макар и после да лепим тапети в новата ни спалня, но това вече ще е удоволствие, защото като цяло това остана.... по-сложното от ремонта. Ще има местене на мебели и т.н., но ремонти - йок! Ще почна и аз да подскачам накрая.

Това е от мене?! При вас нещо ново?!

Вижте едни интересни снимки -
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
ellyto

Мнение от ellyto »

Чери, много яки снимки. Наистина много приятни за гледане!
Това клипче, което Вал е постнала не го изгледах цялото и не знам как да коментирам - хем допускам, че има истина, хем чак пък толкова конспирация....истината е някъде по средата.
Тези дни все повече се замислям какво и как да подобря в храненето си и най-накрая наистина по дългосрочно да спазвам нещо като режим за да съм по-здрава и да се чувствам по-добре. Реших, че е крайно време да намаля до мин. въглехидратите, тестените храни, зърнени и всички пакетирани боклуци, които се предлагат по магазините, разбира се картофи и ориз също. ВЕче ми е трудно да преценя кое е правилно и кое грешно и съм доста колеблива. От една страна това, което всички говорят за животинските продукти, от друга страна това, че всички плодове и зеленчуци са пълни с химикали - вече не знам кое е правилно и кое не, защото всичко е замърсено.
Прекалено много се спекулира и с био храните и супер храните, колко били полезни и т.н., обаче до скоро никой не беше чувал в БГ за тях и т.н. и т.н.
Много е объркващо когато искаш да намериш оптималното за себе си, а от толкова много информация вече човек започва да губи представа...
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

ellyto написа:Реших, че е крайно време да намаля до мин. въглехидратите, тестените храни, зърнени и всички пакетирани боклуци, които се предлагат по магазините, разбира се картофи и ориз също. ВЕче ми е трудно да преценя кое е правилно и кое грешно и съм доста колеблива. От една страна това, което всички говорят за животинските продукти, от друга страна това, че всички плодове и зеленчуци са пълни с химикали - вече не знам кое е правилно и кое не, защото всичко е замърсено.
Прекалено много се спекулира и с био храните и супер храните, колко били полезни и т.н., обаче до скоро никой не беше чувал в БГ за тях и т.н. и т.н.
Много е объркващо когато искаш да намериш оптималното за себе си, а от толкова много информация вече човек започва да губи представа...
Ели, и аз цикля в подобни размисли от доста време. Чета и препрочитам теории, капацитети, становища, защитавани яростно и такива, промъкващи се под сурдинка. Не съм постигнала резултата, който искам, а напоследък дори взе отново да ми се прияждат страшно много от "вредните" за мен храни - месо и тестени. С вторите никога не съм прекалявала, за разлика от месото. Преди ядах месо дори по 3 пъти на ден. Сега гледам да е през ден, но имаше период в последните 9 месеца, когато оставах на зеленчукови храни по 3-4 дена. И в един момент си помислих, че това ще е завинаги, защото ми харесва. Ами НЕ! В момента усещам вътрешно и истинско влечение към старите ми предпочитания. Дори и биричка или винце си пийвам всяка вечер. Защо го пиша това!? Първо, защото трябва да призная "на глас" онова, което ме мъчи. Второ, защото искам да си дам сметка защо е така?! И трето, защото аз точно като теб вече въобще не мога да преценя кое е грешно и кое вярно. Даже не съм и колеблива..... прегазвам всякакви забрани и норми, защото....... ми писна!

Много ми е трудно да приема еднозначното мнение,че месото е вредно, че млякото е отрова, че животинските продукти не са за хората. Но виж да приветствам на 100%, че рупайки като козица маруля до припадък или ръфайки жълъдчета ще стана катеричка-пъргавелка, пак не мога!!!! Еми... ще ми се да имам и аз собствено мнение за всичко това. Защото в едно съм убедена - няма универсални съвети! Или пък ако е вярна теорията, че дадена храна не понася на някого, защото организмът му е болен и като се изчисти ще може да я приема, то какъв е проблемът с непоносимостите към млечни и животински продукти?! Не важи ли същото?!

Суперхраните и биохраните - не само се спекулира, но вече и много натежаха в пространството. Според мен всичко трябва да се "прецеди" през призмата на това какви сме и къде живеем!!! В крайна сметка всеки е свободен да избира своето хранене - дали ще амарант или семена от щир...., годжи или арония, водорасли или горски мъх....... :524 ...... според мен подходът трябва да е индивидуален ВИНАГИ! Аз казах - ХАУ! :1140

Тази вечер да ви се похваля - за първи път от 16 септември насам седнах да гледам ТВ в 18 часа! Изгледах мача на националите, първият ми пълен епизод на Биг Брадър и остатъка от Музикална академия по ТВ7..... Е, имаше прибежки да поглеждам как яденето се развива във фурната, или пък да пусна една пералня, да я простра, да пусна малко прахосмукачка, но мога да кажа, че половин час след началото на първото полувреме на мача ни с Армения аз седях пред ТВ-то с пакет семки и бира в чашата :1209 ..... И така... беше ми приятно! О, да, беше ми много приятно. Не мога да кажа, че съм чувствала, че губя нещо, когато оставахме с Бели до 9 часа в парка и заради това не гледах ТВ, но офанзивата след това - къпане, сервиране, вечеря "на бегом", припиране да се ляга в 10 часа...... идва ми в повече - на практика нямам и 3 минути седнала, за да позяпам нещо..... А като легнат децата се почва пак едно финално почистване на кухнята и така откарвам до 11 часа..... Неслучайно тази вечер ми беше супер готино!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Елисче, успех, каквото и да решиш!
Валче, в момента така или иначе съм тъжна, не ми се гледат още тъжни неща, съжалявам!
Искам да ви споделя 1001 неща, но просто не мога да се отприщя, затова само ви чета и съпреживявам с вас вашите неща, обичам ви, приятелки!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Момичета,не е ли време за нова,есенна тема,цял ден си мисля за заглавие,но....честно казано още нищо не съм измислила :1069 :1069 :1069 Върти ми се в главата нощо от рода на "Есен-с аромат на дъжд и сладки приказки" :mrgreen: ох незнам,само си мислех......

Епиктет
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет дамиии :954
Тези дни е толкова слънчево и хубаво времето, направо е чудесно...вчера цял ден се разхождахме из центъра, хапвахме пийвахме, разхождахме, пак пийвахме, изобщо чудесен ден изкарахме. Вчера си имах рожденник вкъщи,така че се почерпете вирутално с :620 :620 :1092 Много хубав празник откарахме, чак до 3 часа (поне аз тогава сдадох багажа). Днес ми е трудно, но довечера след танците ще се хоризонтирам рано рано да спя.
Виже на какъв интересн начин за смятане попаднах. Много яко, много ми хареса.
В събота също изкарахме страхотен ден - бяхме с едни приятели, които имат малка госпожица на няма и 2 години и цял ден изкарахме с тях. Първо ходихме да хапнем в един ресторант на черни връх. После ходихме към Ситняково на гости в тях, беше супер. А малката мен много ме обича и след първите 5 минути като се отпусне идва и не се отлепя от мен. Много е сладка и ми достая много голямо удоволствие да се занимавам с нея. Много будно и любопитно дете, с което наистина да ти е кеф да се занимаваш. А тя само седи и ме гушка, изобщо много яко. :954 :954
Тези почивни дни бяха много хубави. Следващите ще бъдат също, защото ще ходим до Смолян, изобщо май май следващите няколко уикенда се заформя едно истинско пътешествие из страната, което е яко, защотот много се заседяхме в Сф :221 :221 :221
Дани, много хубави снимки от сватбата. Дани, не се притеснявай ще се нагласите и ще си намериш време за танци и всичко, което искаш. Относно диетите, аз хич не съм им фен и бих те посъветвала просто да си промениш начина на хранене, без да го виждаш като диета и ще получиш желаните резултати.
Деси, защо ти е тъжно, сподели ще ти улекне и ще се почувстваш по-добре.
Чери, много е гадно просто да има толкова много различни теории и да не знаеш кое да пробваш и кое е вярно и кое не. Виждам, че истината е някъде по-средата. Нито растенията са чисти, нито месото е каквото е било едно време, нито плодовете са истински, нито нищо. Явно просто трябва да разгледаме какво има около нас и да си направим равносметка, да пробваме някакви варианти и да видим как се отразява. Единственото лошо нещо, е че храната се отразява в по-дългосрочен аспект и можем на по-късен етап да видим кое си е струвало да променим и кое не.
Аз намерих доста неща, които да изпробвам, сигурно година няма да ми стигне да пробвам всички алтернативни неща, за които научих. :221 Като допълнение наистина ще изключа от менюто си всичко зърнено, всичко сладко, всичко мазно и въглехидратно. Ще видя как точно ще успея да го направя. Истината е че откакто ям по-малко плодове (от известно време насам) не ми се дояжда и сладко и някак се чувствам по-добре. Хората ми казват, че видимо съм отслабнала и че направо съм се стопила, но това не е изобщо вярно. Може би съм се стегнала, но чак пък да съм се вталила, не е вярно. Ще видим моят експеримент до какво ще доведе. За съжаление на този етап моите прекрасни бактерии не са се повлияли от това, което правих през последния месец, но в крайна сметка важното е да се пробва. ЩЕ видим окончателните резултати какво ще покажат, но на усещане поне мисля, че нещата са си зле. Трябва да се науча да ги приема, да си правя каквото съм решила и все от някъде ще изкочи правилното решение.
Започнах да си слагам детокс пластири - не знам дали сте ги чували. Много е интересен резултата. Сутрин като ги сваля от краката са черни, ама катранено черни. Мисля, че имат някакъв ефект, не е само измама, защото забелязах, че цвета на първата урина ми е доста по-светъл откакто започнах да ги ползвам. Ще споделя резултати като мине курса и видя, че започвам да се изчиствам т.е. вече спрат пластирите да събират черни неща от краката ми и си променят цвета към по-светъл.
Та такива неща около мен. Айде стана дълго, така че ще ви оставям за да не ви затормозявам с четен :221 :221
Заключено