Или колко е хубаво да бъдеш наивен
Мислите си, че зимата не е дошла? И аз така си мислех
Преди 1 седмица ....
- Явка, най-накрая знам точно къде искам да отида! – казавам тържествано аз в понеделник вечер.
- ?!?!
- На Мусала! Да я видя за последен път тази година Рила без сняг (хахаха какъв съм наивник.)
- Ами, тогава трябва да си търсиш компания. – казва той категорично. Щял да ходи там където имало жълти листа (още един наивник).
Така да бъде.
Намерих си аз компанията, само дето към края на седмицата наваля сняг по планините и компанията ми предпочете да се припича в ниското (нормално). Да де, ама междувременно колоездачите решиха, че Рила звучи много по-вълнуващо от Старопланинско Златно-есенно и ... ей ме на с нова компания

- Сняг ли наваляло?
- Голяма работа сняг, сняг колко да е сняг.
- Ееее, няма един сняг да ни уплаши!
Няма я.
Събота на обяд потегляме към Говедарци. Неангажиращо и някак абстрактно ми е. Сякаш съм тук, ама не точно. В този прекрасен унес прекарвам деня, тихата вечер край огъня и топлата уютна нощ в мекия спален чувал. А върховете ни гледат бели и прикаващи.
Осъмваме приятно заскрежени. Очерава се един слънчев Октомврийски ден
Поуспахме се малко, понантуткахме се и друм към Боровец.
Тайната ми надежда, че лифта ще работи бързо угасна.
Да, тъгваме тогава, че време не остана. (10 часа е, ще се размина с върха, то се е видяло ...)
Снежните преспи ни срещат доста от ниското. Леко-по леко есента прави място на зимата и пейзажа се променя. Сякаш съм се телепортирала на друга планета. То всъщност, май си е така

Сняг. Слънце. Синьо небе. Мокри обувки. Леко сърце. Снежен човек. Стъпки в снега. Замръзнала пеперуда. Ледени висулки. Простор.Тишина. Усилие. Радост.
Фрагменти от цялото.
Късчета жив живот, които ме подържат жива.
Мигове на безусловна радост.
Прозрение:
- Аз не съм луд! – споделя Явката седнал уморено на билото, след като километри е носил и бутал колелото си през преспите (Ульо Гламав )
- Ъ?!?!
- Защото луд умора нема.
Ха ха ха ха. Наивник