kadravelka написа:Здравейте момичета,
бихте ли ме посъветвали с какво мога за заместя Бронхалис хиил, тъй като в аптеките и складовете в Пловдив го няма.
Малката ми дъщеря Габи на 1г.и 2м. е с хрема и кашлица, чак и прегракна милата. С Тартефедрил или Coccus cacti 9ch e по-добре да заместя. До сега когато се разкашля от воднистите сополи, включвах Бронхалиса и бързо отшумяваше- за ден два. Давам й чая с орехите за кашлицата, за носа физиологичен р-р, сребърна вода с клеева, еуфорбиум вечер. Енгистол, ехенацея, калкарея ако е от зъбките. Ще пробвам и със сок от моркови с мед, аз по принцип всеки ден им правя на двете с каката сок от морков и ябълка.
Моля, споделете опит скъпи мецанки

Здравей,
Къдравелка, първо бързам да ти пиша, че Еуфорбиумът има свойството да разводнява секрета в носа!!! Т.е. ако искаш да подсушиш нослето, изборът ти трябва да е друг - примерно сребърна вода с клеева тинктура или пък мазане с чаено масло. Иначе Еуфорбиумът е перфектен при сух запушен или алергичен нос.
Тартефедрил се ползва при спастични кашлици, придружени със задух. Кокусът отново при пристъпна кашлица. Знам от моята хомеопатка, че когата не можеш да определиш добре какъв е вида на кашлицата, е добре да се почне със Стодал - първите 2 дена по 5 приема, н т.к. дъщеря ти е много малка, прочети листовката за да определиш приемите, ако вземеш Стодал. Друг добър сироп е Хустагил. Имай предвид, че и двата действат сравнително бавно, т.е. ефект има към 3-ия ден.
За да подсушиш хремата, ако е жълто-зеленикава, можеш да ползваш комбинацията:
Хепар Сулфур 9СН
Меркуриус Солубилис 9СН
от двата препарата се разтварят по 10 зрънца във водичката за деня и се пие само от нея, докато детето я изпие цялата. При този начин на прием не се спазват половинчасовите интервали на нулев прием на храна и течности преди и след ядене! :!: :!: Монопрепаратите се приемат до тяхното свършване - 8 дена!
И един съвет, ако приемеш - не претоварвай имунната система - до 2 препарата са напълно достатъчни!