cvety_rz написа:Снощи по никое време се хванах да пека мъфини.Ох, как ухаеше навсякъде на канела и масло, но аз бях железна

От къде ми дойде тази воля не знам

Между другото четох, че волята се тренира и явно на подсъзнателно ниво си я тренирам вечер я с мъфини я със спагети
Цветка, дано не звуча като "черна станция", но искам да кажа нещо, което считам за важно - да отслабваш
здравословно не значи да се ограничаваш. Напротив - лично за мен означава да ядеш по съответния начин. Специално за сладкишите има вариант те да присъстват в менютото и въпреки това да отслабваш. Аз се обръщам към теб,
Цвети, но искам това на всички да го кажа. Когато сладкишът ти е направен от полезни продукти (в по-голямата си част сурови) и запазили ценните витамини, минерали, ензими, химични елементи, от конусмацията има само полза! Пускам линк към един специален блог, който тепърва ще се пълни с много полезна инфо -
Вдъхновения, ала изборът от нета е безкраен.
Дори ще вмъкна, че приемът на кокосово масло по време на режим на отслабване е препоръчителен - то спомага отслабването. Да, чистото екстра върджин кокосово масло струва майка си и баща си...... 500 г са около 22-25 лв. Но се препоръчва само по 1 чаена лъжичка на ден. Т.е. ако се приема такова малко количество, 1 буркан от кокосовото масло ще стигне за 100 дена. Лично аз си го мажа по кожата вместо масло за тяло - както знаем, кожата ни е най-големият орган в тялото и всичко, което сложим върху й, влиза в кръвообращението, а оттам в жизнените ни процеси. И поради това искам да обърна внимание и на още нещо съществено:
- Продуктите за тяло, които използваме.
Продуктите от т.нар. битова химия - веро, препарати за почистване, абразиви и т.н.
Козметиката - гримове, лакове, гелове и пяна за коса, бои за коса, лак за нокти и т.н.
Лекарствата.
Всичко това е важно поради същата причина, която описах по-горе за най-големия ни орган - цялата тази химия, която ни заобикаля, влиза в нашия организъм през кожата. Ако сме стигнали до извода, че въздухът в големите градове е вреден не само за дишане, но и за състоянието на кожата ни, то представете си какво се случва, когато всеки ден миете чинии с препарат, който е чиста химия!!!! Случва се така, че химичните съединения от тези препарати объркват метаболизма ни, а оттам всички функции на организма като в някои случаи не могат да бъдат изхвърлени и тялото ги складира под формата на ..... различни образувания - кисти, тумори, пъпки, алергични обриви и т.н.. С някои от момичетата в този форум се опитахме преди година да направим своего рода "справочници" и ето докъде стигнахме:
Моята натурална козметика
Безвредни домакински "препарати"
Ще се радвам, ако намерите нещо полезно в темите, а най-вече, ако ги допълните!